Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Ale w książce Salvatore'a to przeczytałem, Myślałem, że to jego słowa...
Ja jakos jestem pewien, że są to słowa Friedrich Nietzsche.
Zresztą jak się zaczyna BG I, to jest właśnie ten cytat i jest podpisany Friedrich Nietzsche.
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Mon Aug 23, 2004 8:35 pm
Motta ? Jakiegoś szczególnego motta nie mam, za to kilkanaście cytatów które życie osisują:
"Ty za mnie nie umrzesz więc nie mówi mi jak żyć..."
"Szczęście to osobliwe uczucie które ogarnia Cię gdy jesteś zbyt zajęty by czuc się podle"
"Miłoś to jest takie niewiadomo co, przychodzące niewiadomo skąd i spawiające bół nie wiadomo dlaczego"
A co do Motta to chyba moze być ono takie " Puki śmiech tłumi łzy warto żyć" (chyba niechcacy kiedys przerobiłam jakomś tandetna piosenke)
A to już nie koniecznie moje motto, czy do mnie pasujące ale trzeba przyznać, ze ciekawe: "Rewolucja to matka, matka to ziemia, ziemia to grunt, grunt to pieniądze"
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Wojownik światła często robi rzeczy odbiegające od przeciętności.
Może tańczyć na ulicy, idąc rano do pracy.
Patrzeć nieznajomym prosto w oczy i mówić o miłości od pierwszego wejrzenia.
Bronić poglądów, które innym mogą wydawać się śmieszne.
Wojownik światła pozwala sobie na takie dziwactwa.
Nie lęka się opłakiwać starych smutków ani radować nowymi odkryciami.
Kiedy czuje, że nadeszła pora, porzuca wszystko i wyrusza na poszukiwanie przygód, o których marzył.
Kiedy odkrywa, że jest u kresu sił, bez poczucia winy porzuca walkę dla jednego czy dwóch szaleństw.
Wojownik nie trwoni czasu, by odgrywać role, które chcą mu narzucić inni.
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Tue Aug 24, 2004 12:19 pm
a moja zlota mysla sa wszystkie teksty Gandalfa, ktore on w filmie mowi:
w morii, kiedy ochrzania froda, i jeszze wiele innych jego tekstow, ale tera nie pamietam....
"There is still hope"
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
"Człowiek to rzeczownik, a rzeczownikami rządzą przypadki"
"Kobieta to stworzenie, które trzy razy pomyśli, zanim zamknie usta"
"Nie ma brzydkich kobiet, są tylko kobiety, które nie wiedzą, że są ładne"
"Kto kładzie rękę na kobiecie nie dla pieszczoty jest łajdakiem"
"Nie wystarczy urodzić się człowiekiem, trzeba jeszcze nim być"
"Miej nawet mały rozum, ale swój." J. W. Goethe
"życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko inne." Szekspir
"Dramatem naszych czasow jest to,ze glupota zaczela myslec"
"Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić." Reinhold Schneider
"Odwaga nie polega na nieodczuwaniu strachu, ale na umiejętności działania mimo niego." Shelogh Brown
"Czasem zdaje mi się, że dzień mojej śmierci byłby najpiękniejszym dniem mego życia."
"Ludziom przydałby się czasem dzień wolny od życia..." Św. Augustyn
"Pesymista to optymista z praktyką życia. Optymista to pesymista, który wziął się do roboty."
"Biznes to wszystko co robiąc dla innych czynimy dla siebie. Miłość na odwrót." Marcin Niewalda
"Czy się świat wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wkurwieni?" Jonasz Kofta
"Pesymista to ktoś, kto postawiony przed wyborem z dwojga złego - wybiera oba." Oscar Wilde
"Starość ma te same apetyty co młodość, tylko nie te same zęby." Magdalena Samozwaniec
"Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy." Miś Yogi
"Nie wiem jaka broń zostanie użyta podczas trzeciej wojny światowej, natomiast jestem pewien, iż podczas czwartej ludzie będą walczyć pałkami i kamieniami." Albert Einstein
"Korzystaj z życia zanim ono ciebie wykorzysta."
"Rzeczą najtrudniejszą do zrozumienia jest podatek dochodowy"
"Słońce świeci, ptaszek śpiewa, a mnie w szkole krew zalewa"
"Różnica między dobrym, a złym pisarzem polega na tym, że zły pisze, co wie, a dobry wie, co pisze." Bolesław Prus
"Każdy ma prawo do szczęścia, ale nie każdy ma szczęście do prawa..."
"Przyjaciel to taki dziwny człowiek. Wszystko o Tobie wie, w szczegółach, a mimo to bardzo Cię lubi."
"Nawet głupiec wie, że nie można dosięgnąć gwiazd, ale mędrca to nie powstrzymuje przed próbowaniem." Harry Anderson
"Historycy to adwokaci, którzy bronią swoich klientów dopiero po ich śmierci." Harold Macmillan
"Brak poczucia humoru nie zawsze jest dowodem powagi."Antoni Słonimski
"Na próżno usprawiedliwiamy się od wieków, zło nie tkwi w diable lecz tkwi w człowieku."Sebastian Poskier
"Pamiętaj o śmierci - ostatnim swym celu, gdzie nie chce iść nikt - a dochodzi wielu."Sebastian Poskier
"Jak być mądrym? Ukrywać swoją głupotę."
"Kobieta, która publicznie się rozbiera, przypomina mi reżysera filmu kryminalnego, który na wstępie zdradza rozwiązanie." Alfred Hitchcock
"Miłość - najbardziej poetycka forma marnotrawienia czasu."
"Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował." Mark Twain
"Myślenie to najcięższa praca i pewno dlatego nie cieszy się zbytnią popularnością."
"Nie rozpaczaj, że przegrałeś bitwę - trzeba wiele odwagi, by dojść tam, gdzie się bitwy przegrywa."
"Nie potykają się tylko ci, co pełzają."V. Butulescu
"Całe życie czekamy na nadzwyczajnego człowieka, zamiast zwyczajnych ludzi przemieniać w nadzwyczajnych." Hans Urs von Balthasaz
Posted: Mon Aug 30, 2004 6:50 pm
"Nie wszystko złoto się świeci ale to moje motto" a to moje motto w Bractwie "Nie wszystko miecz świetlny się świeci"
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
"Jeśli ci sie nudzi-zanudzaj też innych"
"Jeśli boli cie glowa, mow o tym, zeby innych też rozbolala"
"Jeśli inni nie mają juz do ciebie cierpliwosci zaszyj sie w kacie i wytykaj im brak wspolczucia"
"Jeśli jestes wqrzony-powqrzaj innych"
"Jesli ty jestes po to, by pomagac innym to najwyzszy czas by inni zaczei pomagać tobie"
"Czujesz sie wkorzystywany? Wykorzystaj innych"
"Inni śmieją sie z ciebie? To dobrze, w przyszłości duzo zarobisz"
"Ludzie cie nie lubią? To są glupi!"
"Wine zwalaj na innych, to dobre alibi"
To bylo moje. Teraz nie moje:
"Wileki jest ten, ktory niejest ani poorny wobec wynioslych, ani wyniosly wobz pokornych"-Anthony de Mello
"Abi być odpowiednio spytnym, nie musisz łamać prawa-wystarczy ze bedziesz wypelnial je co do słowa"-Anthony de Mello
Czas pokaze, ile jeszcze formułke znajde lub wymyśle
Siemano!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum