Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
"Zlota pieczec" - przedstawienie postaci
Author Message
Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Jun 21, 2004 8:15 pm   "Złota pieczęć" - przedstawienie postaci

Tu można przedstawić swoją postać do sesji RPG :)
W opisie musi znaleźć się - rasa, profesja, wiek (i mniej-wiecej długosć życia danej rasy np. ok. 80 lat, ok. 100 lat, nieśmiertelny...), opis wygladu, umiejętnosci (można wbrać 5), cechy charakteru i może jakiś rysuneczek ( dla chętnych :) ). Jeś jeszcze coś komus przyjdzie do głowy, to można śmiało dodawać.

Pozdrawiam Aragornka

EDIT

JAKĄ BRONIĄ POTRAFICIE SIĘ POSłUGIWAĆ (MAX 2) ????

Anlis Gamgee 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Jun 21, 2004 9:26 pm   

Glador

Rasa: Leśny Elf

Profesja: łucznik

Opis wyglądu: Glador jest wysokim, smukłym elfem. Ubiera się w ciemnozielony płaszcz z kapturem. Pod spodem ma lekki pancerz, jedwabną koszulę i takież spodnie oraz wysokie buty z cholewami. Przy pasie wisi bogato zdobiona pochwa na miecz, na plecach łuk i kołczan. Kaptur zwykle nie jest założony, odsłaniając nietypowe dla elfów czarne, długie włosy. Podobno najcelniejsi sąszaroocy strzelcy: w przypadku Gladora nie sprawdza się to, jego oczy są zielone.

Umiejętności: Jazda Konna, Strzelanie z łuku, walka krótkim mieczem, Wspinanie, Pływanie

Broń: Doskonale strzela z łuku i nieźle walczy krótkim mieczem

Cechy charakteru: Glador jest zwykłym, spokojnym elfem. Potrafi zachować zimną krew w przypadku niebezpieczeństwa. Nienawidzi tylko dwóch rzeczy: gdy ktoś go obraża i gdy ktoś kwestionuje jego umiejętności strzeleckie. Wtedy zachowuje się zupełnie nieracjonalnie.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Mon Jun 21, 2004 10:30 pm   

Avarmacil (chyba, że wolicie Ozz :) ), jego imię i naziwsko nie są powszechnie znane.

Rasa: Pół-Drak, Pół-Człowiek(patrz-Rapsodia)

Profesja: Thief - Złodziej

Opis wyglądu: Zawsze obecny płaszcz z ciemnym kapturem, skywającym twarz. Rzadko pokazuje twarz, widać jedynie skrawki ciemnych włosów i lśniące w ciemności, zielono-brązowe oczy. Postury dość szczupłej, ok. 177 cm, szybki i zwinny - cechy niezbędne dla swojej profesji. Rzadko się odzywa, ale jeśli to robi, mrozi krew w żyłach.

Umiejętności: Skradanie się, Otwieranie zamków, Jazda konna, Walka dwoma broniami, Retoryka

Broń: Alleval i Ondafell, dwa bliźniacze, krótkie miecze, lśniące ciemnym blaskiem, dobywane z zwykłych, skórzanych pochew. Sztylet w nogawce ;) Potrafi również używać bicza, która ma przy pasie z tyłu pleców.

Cechy charakteru: (wymienie pojedyńczo) Mściwość, cynizm, charakter jako nautralny zły, przeważnie wywiązuje się z danego słowa, reszte napisałem wcześniej.

Cechy szczególne(może być jeszcze taki podpunkt): mozna zauważyć czasem blizne na krańcu lewego policzka, ok. 6 cm, tatuaż Gildii Naz'garoth na przegubie, do której niegdyś należał, ale potem "wybył", zabiwszy swego pracodawce, nie lubi o tym mówić. Podobno zabił również swoich rodziców - bogatych mieszczan, którzy dorobili się majątku na handlu niewolnikami, słynąc z wyjątkowo złego ich traktowania. Tego tematu również nie porusza. Nie toleruje braku jakiegokolwiek szacunku wobec kobiet.

Tyle.
Last edited by Ozz on Tue Aug 31, 2004 6:47 pm; edited 3 times in total  

Beren 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Jun 22, 2004 1:23 pm   

Doderik Brandybuck

Rasa: Hobbit

Profesja: drobny złodziej, obsiadywacz gospód

Opis wyglądu: Pulchny, o zabawnym wyglądzie hobbit o średnim wzroście (jak na hobita). Chodzi zawsze w brązowych spodniach i niebieskiej kamizelce z grubego materiału. W czasie podróży nosi gróby szaro-brązowy płaszcz.

Umiejętności: Zdumiewający hobbici śpiew, elokwencja, skradanie się, jazda na kucu, pływanie

Broń: Dobrze strzela z procy i troche walczy bardzo krótkim mieczę (prawie sztyletem)

Cechy charakteru: Doderik jest typowym hobbitem uwielbiającym gospody. Bardzo towarzyski. Od reszty przedstawicieli swojej rasy odróżnia go pociąg do przygód.

Antoine de Saint-Exupery

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Jun 22, 2004 4:04 pm   

Aeth Bartlett

Rasa: Człowiek

Profesja: Czarownica [chciałabym sprostować - co do rozumienia pojęcia "czarownica" - raczej wzoruję się tu na opisach Terry'ego Pratchetta niż legendarnych czarownicach palonych na stosie ;) ]

Wygląd: Półdługie, czarne, mocno kręcone włosy; niebieskie oczy; szczupła, sylwetka dosyć wysportowana - dużo jeździ konno. Wzrost - 160 cm. Zazwyczaj ubiera się "po prostu" - długa spódnica lub spodnie (w zależności od tego, czy w najbliższym czasie przewiduje jazdę konną), wygodna koszula i charakterystyczny ciemnozielony płaszcz; na specjalne okazje szpiczasty kapelusz - kiedy koniecznie trzeba zamanifestować bycie czarownicą ;) W lesie najchętniej chodzi boso, w mieście rezygnuje z tego, bo wśród mieszczuchów nie jest to mile widziane.

Umiejętności: Czary w stopniu podstawowym, znajomość ziołolecznictwa, jazda konna, dobra orientacja w ciemności i umiejętność ukrywania się w lesie.

Broń: Miecz półtoraręczny (trzeba umieć bronić się na różne sposoby, kiedy jest się początkującą atrakcyjna czarownicą)

Cechy charakteru: Aeth umie być cierpliwa, czego nauczyło ją życie w lesie i nauki "czarownictwa". Zazwyczaj radosna, nie daje sie sprowokować do kłótni, lubi czasem dobrze wypić i zabawić sie na całego ;)

QboT
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Jun 22, 2004 6:17 pm   

Kabraxis

Rasa: Cornugon (rodziaj diabła z AD&D3RDE)

Profesja: Wojownik

Wygląd: Humanoidalny stwór, wysoki na 2.70m, pokryty ohydnymi, ciemno-szkarłatnymi łuskami. Posiada wielkie, nietoperze skrzydła oraz chwytny wężowy ogon. Jego twarz przypomina "twarz" węża, jest spłaszczona. Zamiast nosa ma na niej dwie wąskie szparki. Jego oczy są małe i płoną żółtym blaskiem. Nie posiada ust, z jego szczęk wystają potężne kły. Głowę Kabraxisa zdobią dwa krótkie, wygięte w tył rogi. Palce ma zakończone ostrymi, wygiętymi pazurami. Ogólnie rzecz biorąc wygląda przerażająco.

Broń: Płonący bicz

Umiejętności: CZAROPODOBNE - teleportacja, ożywienie umarłego, wykrycie dobra, wykrycie magii, rozproszenie magii, czytanie w myślach, zauroczenie osoby, wytworzenie płomienia, kula ognia, błyskawica, ściana ognia, ochrona przed dobram ( :D )
INNE - Rany zadane ogonem pozostają otwarte, można je uleczyć jedynie magią, każda istata trafiona biczem może zostać otumaniona, Kabraxis posiada naturalną zdolność regeneracji, może raz dziennie wezwać kilka (4-6) pomniejszych demonów.

Cechy: Odważny wojownik, rzadko się wycofuje, nawet w obliczu przeważających sił wroga, uwielbia walczyć, zwłaszcza biczem - atakuje nim najpotężniejszego wroga, starając się go jak najszybciej wyeliminować.

Cechy charakteru: Zły, gwałtowny i nerwowy demon nie zawacha się ani chwili z zabiciem kogoś. Wystarczy mu tylko dać jakiś powód a ten z zadziwiającym okrucieństwiem i radością wyśle ofiarę w czeluść piekła. Jest on jednak lojalny wobec sprzymierzeńców. Dopóki pozostaje z kimś w sojuszu, nic temu komuś z jego strony nie grozi. Tylko w skrajnych przypadkach Kabraxis może zaatakować swojego sprzymierzeńca.

"live today, fight tomorrow"

Ozz 
Hooliganin

Posted: Tue Jun 22, 2004 6:34 pm   

QboT...
1. Cornugon ma nie 2.7, ale ze 3.5 metra :) Nawet w BG widać...
2. Nie przesadzajmy, może być diabelstwo, no ale... Jak Ty chcesz to gospody wejść, przez dach?? :lol:
3. Czaropodobne nie wchodzi w gre, ja też mógłbym napisac - złodziejskie, czy jakoś tak :]
4.Zmień, błagam... :twisted:

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Jun 22, 2004 6:39 pm   

Jeśli mogę coś dopisać do postulatu Ozza :P
...5. miało być 5 umiejętności ;]
6. miało być względnie wzorowane na świecie Tolkiena, z tego co mi sie pamięta :P

QboT

Posted: Tue Jun 22, 2004 7:31 pm   

1 No dobra, zredukuje liczbę umiejętności.
2 A w AD&D które naprawde uwielbiam to się nazywa umiejętności czarpopdobne! :evil:
3 A czy ja się nie wzoruje na LotR? Balroga nie pamiętasz?:D
4 A co do wzrostu to w księdze potworów pisze 2.70 więc tak JEST!!!!!!!
5 Myślisz że z takim wyglądem będe wchodził do gospody? Mogę tam najwyżej burde zrobić.
6 Zawsze mogę się wteleportowaćdo środka ale pomysł z dachem mi pasi :)
7 CZY JA SIĘ CZEPIAłEM WASZYCH POSTACI?!
8 Pisałem Aragornce żeby wprowadziła ograniczenia jakieś dotyczące ras, profesji itp...
9 Napisze sobie zdloności magiczne i co? Wszystkie te umiejętności zamienią się w jedną ("czarowanie" Esk). No i będzie 5 razem. Pasi?

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Jun 22, 2004 7:41 pm   

Przepraszam, czy nie umiesz się nie kłócić? Czy nie umiesz zwyczajnie powiedzieć o co Ci chodzi? Myśmy poprosili...
Uważam, że to powinna rozsądzić Aragornka, jako nasz MG, a Ty ze swoimi "CZY JA SIĘ CZEPIAM"... ech... brak słów...

Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Jun 22, 2004 9:13 pm   

Przykro mi Qbot, ale musisz zmienić postać. Akcja będzie działa się także w miastach (np. w gospodach), więc nie możesz być demonem. Weź jakąś 'normalną' rasę - człowiekopodobną. Może być wampir, ale diabeł nie. Jeśli więc chcesz brac w udział w grze zmień rasę !!
Nikt się Ciebie nie czepia, Ozz i Esk zwrocili Ci tylko uwagę... I Ty nie mogłeś czepiać sie bohaterów innych forumowiczów, bo nie było do czego. :green:

Pozdrawiam Aragornka

P.S. Galad - czekamy na Ciebie :)

Galad 
Moderator

Posted: Tue Jun 22, 2004 9:46 pm   

sorry juz napisalemn raz ale sie komputer mi wylaczyl :/

imie: Meredith (z Achai ale jak chcecie moge zmienic)

rasa: czlowiek

profdesja: kapłan/czarodziej

wyglad: dlugie do ramion czarne wlosy, czesto zaslaniajace jakby cale czarne oczy. Karnacja ciemna (ale nei Murzyn :P ). WIele rys i znarszczek na czole i policzkach. Zawsze w czarnym plaszczu co pomaga sie skrywac w cxiemnosciach jesli potrzeba. WIele tatuazy na ramieniach jak i jeden wielki tatuaz zakonu na plecach

umiejetnosci: jazda konna, skrycie w ciemnosciah, strzelanie z luku, zaawansowane czary

bron: krotki luk stworzony przez niego samego przez co tylko on moze go uwyzac. Jeden krotki miecz, uwywa tylko gdy przeciownikowi uda sie podejsc blizej.

Zawsze stoi za kompanami wspomagajac ich czarami i strezlaniem z luku. Inteligentny ale malo rozmowny. raczej zlowrgo nastawiany do swiata ale nei na tyle aby rabowac i zabijac niewinnych.

bedzie mozna jeszcze w grze jakies bronei zdobywac (cps ala DIablo? czy jakies pierscienie/amulety? oglonie cos takoiego czy raxzej nie?

Jak czegos zapomnialem to napiszcie :)

EDIT:wywalilem jedna bron u siebie... ;)
in Mordor where the shadows are."

Last edited by Galad on Wed Jun 23, 2004 2:32 pm; edited 2 times in total  

QboT

Posted: Tue Jun 22, 2004 10:10 pm   

A jakbym dał umiejętność metamorfozy? :D

Esk, ja się wcale nie kłóce! :( Wymyśle inną postać jak muszę, nie ma sprawy... Chociaż zaraz się okaże, że Orkiem też nie mogę być bo mnie do miasta nie wpuszczą :evil: Zresztą niby czego moglem się spodziewać? że Aragornka będzie po mojej stronie? Nawet gdybym zastosował się do"postulatu" Ozza i Twoich opisków do niego pewnie i tak bym musiał hero zmieniać..... :lol: :lol: :lol:

PS. Galad masz jedną broń za dużo...

Beren 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Jun 23, 2004 2:12 pm   

A ja jestem po stronie QboTa :D . Przecież może być jakaś negatywna postać. On może być naszym głównym wrogiem, albo kimś kto ma ten sam cel co my i czasem będziemy mieć z nim drobne starcia.

Antoine de Saint-Exupery

Ozz 
Hooliganin

Posted: Wed Jun 23, 2004 2:36 pm   

Cóż za mądra i przemyślana propozycja... :?
1.Aragornka WCALE by sie nie musiała męczyć, zeby osobno pisać co sie dzieje wokól i z Qbotem.
2.Tu nie o to chodzi, o 2 drużyny, czy kierowanie negatywnym bohaterem, patrz pkt. 1!
3.Patrz pkt. 1 i 2...

Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Jun 23, 2004 3:30 pm   

Decyzja Mistrza Gry jest nieodwołalna i nie podlega dyskusji ;)
Beren - negatywność jest względna. Poza tym nie ma sensu, aby były dwie przeciwne drużyny... Odpowiedzi piszemy na forum, więc znane by były poczynania drugiej drużyny. To mija się z celem. Proszę o wymyślenie nowej postaci

Anlis Gamgee 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Wed Jun 23, 2004 3:59 pm   

QboT, mam do ciebie jedno (tylko jedno :) ) pytanie: Czy nie uważasz, że granie mocarnym demonem, który może zrobić co chce i zabić każdego jest po prostu nudne?

QboT

Posted: Fri Jun 25, 2004 10:09 am   

No dobra, może i byłby przypak z niego, ale nie mógłby zrobić co tylko zechce :P I błagam, nie piszcie już nic na temat tamtej postaci... Będe grał druidem, napisze o nim jak znajde czas pomiędzy graniem w Diablo, wożeniem się po osiedlu, gnębieniem ludzi którzy myślą że mogą mnie bezkarnie straszyć "zbiorówą" (bez skojarzeń) i wykopywać moją piłke do wąwozu a oblewaniem końca roQ szkolnego na imprezach..... Czyli może za jakieś kilka(dziesiąt) dni..... :/

PS. Co do postu powyżej... Nawet jakbym grał demonem-przypaakiem, to myśle że Aragornka by z pewnością wymyśliła mi godnych przeciwników którzy mogli by MNIE zabić :twisted: Ale w takich "erpegach" nie chodzi tylko o walkę, więc demon jest nie na miejscu.

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: