Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Wed May 16, 2007 4:28 pm Ziemiomorze
Mówi wam coś ta seria? Niedługo do kin wchodzi właśnie taki film, a właściwie to jest bajka. Odpycha trochę bo jest zrobina w stylu anime. Ja przeczytałam książki pani Le Guin i uważam, że są świetne... Spotkał się ktoś z tą serią? Najprzyjemniej mi się czytało Czarnoksiężnika z Archipelagu [/scroll]
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
Dlaczego odpycha?
A, owszem słyszałam już o "Opowieściach z Ziemiomorza", zamierzam obejrzeć, bo wszystkie pełnometrażowe japońskie filmy anime, jakie do tej pory oglądałam, ot, na przykład "Spirited Away" albo "Ruchomy zamek Hauru" bardzo mi się podobały i chętnie wybiorę się na kolejny. Zwłaszcza jeżeli reżyserem jest ten sam człowiek. No, a poza tym wypadałoby zobaczyć, jeśli to film na podstawie książki Le Guin.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
animowane filmy - świetne. a najlepsze jest to, że żaden z nich nie jest dla dzieci ^^
mój ulubiony to od początku Księżniczka Mononoke ale takie Spirited Away też piękne. a Ruchomym Zamku nie słyszałem, nie jestem po prostu żadnym fanem, ani też nie interesuję się za bardzo, ot, jak jest dobry film animowany to z przyjemnością obejrzę.
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Thu May 17, 2007 9:45 am
mnie jakoś nie ciągnie do amine... sama nie wiem dlaczego... ale cóż, jak mi się uda ściągnąć to obejrze
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum