Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Na forum "Zagadki" będą umieszczone trzy posty przyklejone. Będą obe reprezentować poziom trudności zagadki. Teraz znajduesz się w zagadce łATWEJ. Będę sięstarał ze wszystkich sił, aby zagadka łatwa, rzeczywiście nie sprawiała zbyt dużych kłopotów nawet tym mniej doświadczonym czytelnikom. Osoby które jedynie obejrzały film będą mogły znać niektóre odpowiedzi...
Czemu bez Sama?? Jak to?? Elfko, wyjaśnij bo niezbyt rozumiem...
Czemu bez Sama? Już mówię. Dlatego, że on nie nosił pierścienia jak Frodo czy Bilbo, on tylko towarzyszył Frodowi w tej misji. Jak by był Sam to Merry i Pippin by też się wtedy zaliczali :wink:
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
nagg... zebys sie nie denerwowal zbytnio i nie wysylal mnie na drzewo ze ci zagadki psuje to powiem tak: bede postowal odpowiedzi tylko wtedy, kiedy:
a) nie bedzie przez dlugi czas odpowiedzi
b) odpowiedzi beda bledne (jak teraz)
ok?
pewnie sie zgadzasz wiec musze przyznac ze pytanie jest fajne przemyslane odpowiedz 3 sie sama pcha na mysl ale... bylo ich pieciu (w kolejnosci): D?Šagol, Sm?Šagol (Gollum), Bilbo, Frodo, Sam (Elfko, mylisz sie... Sam rowniez jest jednym z Ring-Bearer'ow)
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
Always look on the bright side of life
Fiu fiu, alez sie rozpisaliście. Oczywiście Posiadaczy Pierścienia było Pięciu. Znalazca Deagol, Smeagol (zabija Deagola i odbiera mu pierscień, jako prezent urodzinowy), dalej oczywiście Bilbo, Fordo i Sam. Sam oczywiście jest powiernikiem Pierścienia. Mowa o tym jest choćby na samym końcu książki, że mimo to [że był powiernikiem] nie robi czegoć co robią wtedy posiadacze Pierścieni Władzy (nie mówie wprost, żeby nie psuć zabawy tym co nie przeczytali:P)
v3rt, oki spoko, ale w miare mozliwosci w zagadce "latewj" jednak sie powstrzymuj, ok?
Mmagda gratuluje kolejnej zagadki rozwiazanej, i mam nadzieje, ze nie zacheci to innych do pisania zbyt lakonicnych odpowiedzi. Jak cos wiecie na temat zagadki wykraczajace poza pytanie, prosze, po pochwalenie sie, dzieki temu dzial ten bedzie mial charakter edukacyjny dla "poczatkujacych"
Na nastepna zagadke juz zupelnie nie mam pomyslu
...
...
Hmm...
Ok,
Ile, podczas Wojy o Piescień, istniało Pierścieni Władzy?
Milie widziane, poza napisaeniem cyferki wyjasnienie, co sie ewentualnie stalo z innymi etc
no wiec tak: 3 pierscienie mialy elfy, 7 pierscieni dostalo sie krasnoludom, 9 pierscieni posiadali ludzie. jeszcze trzeba doliczyc taki jeden, malo wazny pierscien Saurona. w sumie to bedzie 20.
To nie jest prawidlowa odpowiedz...
I odrau napisze, ze w razie odpowiedzi blednej, nie bede kazdego na forum informowal o tym. Licze, ze inni (zgadujacy) mnie w tym wyrecza
nagg
nooo... w koncu sie nagg postaral naprawde fajnie zrobiona zagadka: pomyslcie glebiej... pierscien to dosc mala rzecz... przez tyle setek lat cos sie moze z nim stac... skupcie sie chwile i przypomnijscie sobie... o ilu pierscieniach bylo wiadomo gdzie sie znajduja w trakcie wojny? wiekszej podpowiedzi nie mozna juz chyba dac...
Elfka prawie odpowiedziala... zamieszcze odpowiedz zebys nagg nie mial zbyt duzo czasu wolnego ludzie czekaja na nastepne pytania... pierscieni w trakcie wojny istnialo 16 - 4 krasnoludzkie zostaly prawdopodobnie skonsumowane przez smoki
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum