Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
To hell.. And back and hell again.. I've gone
Fuin aure, dim aure, bragol du...
Guest
Posted: Wed Nov 05, 2003 3:35 pm
Hmmmmmmm........... Tak do pytania drugiego (2zagadki).Jedno wam powiem jak dobrze przeczytacie ksizke to moze sie dowiecie ze Gollum byl tylko z plemienia podobnego do Hobbitow wiec (tak przypuszczal Gandalf) wiec bylo ich 4 a nie 5.
Najpierw, drogi gosciu zapoznaj sie z reszta odpowiedzi dotyczacych tej zagadki. Zreszta Twoja wypowiedz nie ma najmniejszego sensu. Skoro mamy pieciu hobbitow, a ty zazucasz nam, ze nie doczytalismy, ze Gollum by hobbitem i to daje nam, nie 6 a 4 hobbitow, ta ja niestety nie rozumiem rozumowania. Prawda jest taka, ze gdybys TY dokladniej przeczytaj topic i ksiazke dowiedzial bys sie, ze bylo ich 5 (jeszcze brat Golluma, Deagol)
nagg
PS specjalenie nie kasuej posta, zeby ten pan/pani przeczytal/a bo sie nie zalogowal/a i PW wyslac nie moge
Posted: Mon Dec 29, 2003 5:11 pm
Jak znam Nim to ma rację :wink: Szczególnie, ze Zirak-zigil też jest wzięte z ksiązki
morgulku czemu poza tym po dwóch godzinach od zadania zagadki stwierdzasz ze jest za trudna Nie doceniasz nas :cry:
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Morgul... Nie podawaj odpowiedzi.. ja jestem od tego... Dzieki za zagadke, ale nie znaczy ze Ty po jakims tam czasie odpowiadasz i od razu dajesz odpowiedz.. Nie na tym to polega..
Zagadka od Nimrodel:
Jak nazywały się stwory na których latały Nazgule?
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
Błagam... Zwłaszcza do nowych urzytkowników to się odnosi.. Nie cytujcie jakis zagadek czy odpowiedzi z przed miliony lat (przenosnie).. Posty wykasuje, i mam nadzieje ze sie wiecej to nie powtorzy.
Pozdrawiam,
Elfka
Posted: Sat Jan 03, 2004 11:58 pm
Quote:
Ukazał się drugi krasnolud z łuczywem w ręku, przywitał Mima i coś mu powiedział, a potem obaj szybko pobiegli w ciemną głąb jaskini; Turin poszedł za nimi aż do najgłębszej komory, oświetlonej nikłym blaskiem latarni wiszących na łańcuchach u stropu. Ujrzał Mima klęczącego przy kamiennym łożu pod ścianą; tam na posłaniu leżał trzeci krasnolud. Turin zbliżył się do Mima; pragnął mu pomóc, lecz krasnolud powiedział:
- Nic tu już nie pomożesz. Khim, mój syn, zginął przeszyty strzałą. Umarł o zachodzie słońca, jak mi oznajmił Ibun, drugi mój syn.
Posted: Sun Jan 04, 2004 12:14 am
Quote:
Z ciężkimi stratami, po wielkich trudach dotarli do lasu Brethil; część uchodźców została tam, przyjęta życzliwie przez Haladinów, reszta zaś skierowała się ku Ered Wethrin i przez góry do Dor-lominu, gdzie żył lud Galdora, syna Hadora.
Posted: Mon Jan 05, 2004 7:28 am
Quote:
Pod murami Eithel Sirion poległ sześćdziesięciosześcioletni Hador Złotogłowy, walcząc w tylnej straży w obronie swego pana, Fingolfina; zginął też u boku ojca młodszy jego syn, Gundor, przeszyty kilku strzałami, a obu ich opłakiwały elfy
.
Chodzi o Gundora
Myślę że tym razem udzieliłem poprwanej odpowiedzi. Poprzedni błąd :cry: spowodowany został moją "pochopnością" :wink: jakby to Fangorn powiedział.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum