Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Dec 12, 2003 3:53 pm
oj.. ja tez..czasem to wnerwia..czasem smuci.. a i czaem budzi politowanie..
nawiasem mówiąc jak ktos sobie rtobi jaja z WP to niech robi..byleby nie rpzesadzic...
Ostatnio w kiosku widziałem nowego giganta (albo starego. nie wiem, nie kupuję od drugiej czy trzeciej klasy) i tam na okładce "władca obrączek". Nie wiem czy komiks jest dobry, ale ja się wkurzyłem co nmie miara.
no bezprzesady, zawsze wielkie dziela kultury masowej przenikaja do tak prostych srodkow przekazu. Zawsze tez sa celem pastiszu. To normalne, nie ma sie co pzejmowac
nagg
Ja się co prawda kiedyś śmiałam, źe w "realnym" świecie jedynym władcą pierścieni jest jubiler, ale nie miałam na myśli nic złego... WP to dla mnie najlepsza (to prawda, że w naszym języku nie ma tak pięknych słów, które mogłyby to określić) książka w historii.
Ale moim zdaniem porównywanie Tolkiena, Mistrza do Sapkowskiego, *piiiiiiiip* jest jeszcze gorsze od robienia sobie jaj.
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Spokojnie... Bez zbędnej nienawiści... Sapkowski uważa Tolkiena za swego mistrza... Tylko ktoś bezmózgi porównywałby kogoś, kto wie, że nie równa się z wilkim JRR.
No dobra, poddaję się. przesadzilam trochę... Nie, nie chodziło mi o Sapkowskiego jako tego piiip tylko o samego Wiedźmina. No bo co, zdradzał dziewczynę i w ogóle... Ale są tacy, co porównują Wiedźmina do WP a nie ma żadnych podstaw-w Wiedźminie jest za dużo seksu, scen obrzydliwych, blutaLNOŚCI I krwi, głowni bohaterowie są źli...
I Sapkowski zgapił niziołków!
Jeśli obrazilaM WASZE UCZUCIA CO DO wIEDŹMINA TO WYBACZCIE, nie powtórzę już tego. Co do Wiedźmina wprawdzie nie zmienię zdania nigdy, ale nie mam ani podstaw ani prawa, żeby wam je narzucać.
Jeszcze raz przepraszam.
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
to sie nazywa Robienie jaj... :d
chocaz zaczyan sie zastanawiac nad skorzystaniem z tych usług... :wink: :shock: :shock:
http://www.rivendell.com.pl/
Gdyby wyświetlali w sylwestra nocny mataton WP to zastanawiałbym się bardzo poważnie.
Ale szkoda, że nie rozbudowali tego wątku Tolkiena bardziej... np. mogłaby tam być jakaś bibioteka z książkami... albo podane przyczyny nadania takich nazw tym hotelom...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum