Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Z Tolerancja za pan brat czyli...
Author Message
Dudi
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Dec 19, 2004 1:05 am   

A wiec ja mam jedna zasade Gej i Lesbijki nic nie maja do mnie ja nie mam nic do nich ael wiecie zeby ślub to jeszcze ale adopcje to w 100% zgadzam sie z Nimue po co dziecko niczemu nie winne zreszta narazac na taki stres:( nie kapuje niech maja siebie al reszte zostawia naturze przecierz facet z facetam nie moze mieć dziecka to po co w to ingerować tlko jeszcze to pogarszają!:)

Axel 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Dec 20, 2004 4:11 pm   

Jak już jesteśmy przy tych adopcjach to mi się nasunęła jeszcze jedna myśl: Może nie było by to złe, ale na pewno nie w Polsce. Myślę, że w naszym kraju nie miało by to sensu, co innego na przykład w Holandi - tam można by nad tym pomyśleć.

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Dec 21, 2004 11:46 am   

Axel wrote:
Jak już jesteśmy przy tych adopcjach to mi się nasunęła jeszcze jedna myśl: Może nie było by to złe, ale na pewno nie w Polsce.

Czy sugerujesz przez to, że gdybyś mieszkał w innych kraju to chciałbyś mieć dwóch tatusiów, lub dwie mamusie. Ja raczej czułabym się dziwnie w takiej sytuacji spotykając kolegów i koleżanki z normalnych rodzin. Jak może wychować normalnie dziecko para o takich orientacjach seksualnych. Pewnych rzeczy nie będzie w stanie go nauczyć.

Axel 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Dec 21, 2004 5:05 pm   

Tamaya wrote:
Axel wrote:
Jak już jesteśmy przy tych adopcjach to mi się nasunęła jeszcze jedna myśl: Może nie było by to złe, ale na pewno nie w Polsce.

Czy sugerujesz przez to, że gdybyś mieszkał w innych kraju to chciałbyś mieć dwóch tatusiów...

Tego nie powiedziałem, miałem na myśli to, że w Polsce dziecko z takiej rodziny na pewno byłoby szykanowane, a w innych krajach już niekoniecznie.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Dec 21, 2004 5:41 pm   

no ale jakbyscie sie czuli jakby was zapytano gdzie wasza mamusia? a wy byscie mieli dwoch ojcow...hmmm...dosc dziwnie...

WładcaWysypiska 
Na Drodze Do Bree

Posted: Sat Jul 02, 2005 8:58 pm   

Wiecie co Polska jest nietolerancyjnym krajem i to nie ulega watpliwosci ze tak nie jest ale wydaje mi sie ze to nie tylko w polsce tak jest . Z tego co sie slyszy to zawsze co Polskie to najgorsze a to co gdzie indzie to juz niemoze sie rownac. Mi sie wydaje ze sami wykreowalismy sobnie tyaki obraz myslenia. Myśle rowniez ze nie mozna tak najezdzac na wlasny kraj przyznam sa rzeczy zle ale to nie jest tylko problem u nas wszedzie tak jest niestety. A co do adopcji dzieci przez dwuch "tatusiów" wydaje mi sie to chorym pomyslem. Krzywdzi sie w ten sposob dzieci. Nie wiem czy mozna zaadoptowac dziecko przez dwuch "tatusiów" ale jesli nie mozna to barzdo dobrze. Prawdziwa rodzina powinna miec Tatusia i Mamusie a nie Tatusia i Tatusia. :/

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Jul 03, 2005 10:57 am   

No właśnie szkoda, ze piękne tradycje róznorakiej tolerancji, w której w swoim czasie Polska przodowała nie zachowały się. W koncu w okesie kontrreformacji w Polsce tworzone wiele ustaw i postanowien, które wprowadzały równosc religii itp. I szkoda, ze te tradycje giną. W koncu tolerowac nie znaczy popierać :]

B. Leśmian

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Jul 03, 2005 12:44 pm   

ee tam...wyslac wszystkich pedalow i wszystkie lezby na jakas wyspe i niech sobie tam zyja...byle nie zyli wsrod zwyklych normalnych ludzi...i nie adoptowali dzieci...

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Jul 03, 2005 2:14 pm   

Mati_00 wrote:
ee tam...wyslac wszystkich pedalow i wszystkie lezby na jakas wyspe i niech sobie tam zyja...byle nie zyli wsrod zwyklych normalnych ludzi...i nie adoptowali dzieci...

No więc nie rozumiam co masz do homoseksualistów(osobiście nie lubię wyrażenia "pedałów"). Jak dla mnie niech sobie będą. To że czegoś nie rozumiem, nie oznacza iż tego nie akceptuje.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć

WładcaWysypiska 
Na Drodze Do Bree

Posted: Sun Jul 03, 2005 4:36 pm   

No spoko z tym wyslaniem tych wszystkich kochajacych inaczej ( nie powiedzialem pedałow:]) na jakas wyspe to troche cie ponioslo kolego. Ale nie podoba mi sie ze oni afiszuja sie tak z tym np ta parada w Warszawie :/ To bylo co najmniej dziwne :? Jak chca sie kochac :hmm: to niech zatrzymaja to dla siebie i nie pokazuja tego mnie osobiscie nie dobrze sie robi jak widze dwoch facetow calujacych sie gdzies w miejscu publicznym :|

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Jul 03, 2005 5:01 pm   

Mati_00 wrote:

Jasne Mati.... genialny pomysł :? Podzielmy wszystkoich ludzi na grupy i wyślijmy na wyspy. Wszyscy będą happy :? Każdy ma prawo żyć w społeczeństwie. To nie są ludzie nienormalni, tylko inni. Inność nie jest niczym gorszym. Wszystko jest dobrze do momentu, kiedy ludzie nie obnoszą się ze swoją innoscią. Nie przeszkadzają mi specjalnie parady równosci i tego typu rzeczy, moze dlatego, ze jestem od takich akcji daleko ;) Moje miasto na szczęscie jest mniejsze ;) Jeśli będą sobie tylko szli OK niech idą. Tylko niech swoje życie intymne zostawią dla siebie, czyli np. nie całują się na ulicy ;) Wtedy mi to naprawde nie przeszkadza. Swoją drogą nie rozumiem po co "innym" parady? Koniecznosc pokazania, ze jest sie innym? Po co? Wiemy że są homoseksualisci. Nie raz nieswiadomie przechodzimy koło nich na ulicy i co? I nic. Jest ok. Doświadczenie pokazało, ze takie akcje nie przynoszą większego skutku, raczej wywolują agresję... Nie lepiej zamiast tego urządzić ogólny marsz tolerancji? Tolerancji rasowej, religijnej etc. W koncu jest potrzeba tolerancji nie tylko dla homoseksualistów, ale tez kazdej grupy innej, a działającej zgodnie z prawem [zeby mi ktos nie wmówił, ze toleruję pedofilię itp ].

Taka parada równosci w Wa-wie zamieniła się w marsz obrony demokracji i sprzeciwu dla decyzji Kaczynskiego... I ile to miało z jej pierwotnego celu? Niewiele.

B. Leśmian

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Jul 03, 2005 7:53 pm   

wlasnie o to chodzi ze jak pozwolimy takim pedalom i lezbom na bycie w normalnym legalnym zwiazku to zaczna wylegac sie i lazic po ulicach, parkach, osiedlach...i zaczna sie calowac na pozegnanie na przystankach...potem zaczna sie parady ze chca dzieci...i dojdzie do tego ze wystarczy zorganizowac parade w warszawie i mozna dojsc do wszystkiego...nie dajmy sie zwariowac...i ja nie mowie ze wysylas wszystkich na takie wyspy...nie rozumiecie...chodzi o to ze jeszcze 100 lat temu nie bylo czegos takiego...tera raptem ludziom odbilo ze lubia ta sama plec...

:kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :* <--pedaly i lezby

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Jul 03, 2005 9:35 pm   

Mati... moment. Nie chodzi o to, żeby legalizowac małżeństwa homoseksualne. Między tolerowaniem inności a akceptacją roszczeń homoseksualistów jest różnica. Małżestwo powinno pozostać na wieki związkim dwóch osób tej samej płci. Wolne związki partnerskie - OK :] Ale przyznawanie prawa do małżeństwa to za wiele, szczególnie w dzisiejszych czasach, kiedy liczba rozwodów niebiezpiecznie zbliza się do liczby ślubów, a są kraje gdzie ją przewyższa... Mamy kryzys instytucji małżeństwa i nie mozemy osmieszac jej jeszcze bardziej. Adopcja dzieci z zwiazkach homoseksualnych to zbrodnia przeciw tym dzieciom. Rozumiem, ze ludzie mogą chciec opiekowac sie i wychowywac dziecko, ale nie mozna im pozwolic na skrajny egoizm... Dwoje rodziców tej samej płci ma bardzo duzy, negatywny wpływ na psychikę dziecka, które ma skrzywiony obraz rzeczywistosci.

Mati... nie przesadzaj z tym, ze homoseksualizm to wymysł wspólczesnosci... :P Istniał zawsze. Tylko, ze był czas w którym nie był traktowany tak jak teraz. Czyli uznawano go jako nieszkodliwe odstepstwo od normy :P A teraz... primo mamy media - wiecej mówi sie o homoseksualizmie, a co za tym idzie o tolerancji lub agresji wobec niego. Secundo - rosną nastroje radykalne vide MW :/ I ty swoimi postami w takie "wszechpolskie" nastroje się wpisujesz. Przykre i wołające o pomstę do nieba...

B. Leśmian

WładcaWysypiska 
Na Drodze Do Bree

Posted: Sun Jul 03, 2005 9:40 pm   

Zgodze sie z kolezanka Keira_Metz ze nie mozna selekcjonowac ludzi na grupy bo to tak jak bysmy sie wrocili do roku 1944 i chcieli pozamykac ludzi w obozach koncentracyjnych bo sa innej narodowosci, rasy czy orientacji seksualnej. Wtedy znizylibysmy by sie do poziomu (j..... :/ ) hitlerowców. Tak jak pisalem w poprzednim poscie nie lubie tego ale no coz trzeba jakos z tym rzyc.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Jul 03, 2005 9:41 pm   

Mati_00 wrote:
chodzi o to ze jeszcze 100 lat temu nie bylo czegos takiego...tera raptem ludziom odbilo ze lubia ta sama plec...

Mati... :? Ile Ty masz lat? Bo jak czytam co piszesz, to wydaje mi sie, ze z 7 maksymalnie... Własnie najbardziej zabawne jest to, że w starożytności homoseksualizm nie był niczym krępujacym. Ba, nawet bym powiedział, że na porządku dziennym. Wraz z mijającymi epokami i, zdawałoby sie, liberalizacją ludzkich poglądów, homoseksualiści zeszli na margines społeczeństwa. Inna sprawa, że to wszystko przez kościół, ale ja nie o tym teraz. Mówisz, że widać od 100 lat coraz więcej "aktywności" tych ludzi. Ale jakbyś sie czuł, gdyby kazano Ci zyc w cieniu? Całe zycie w strachu, gdzieś na marginesie. Homofobia osiągnęla zbyt wielkie rozmiary, Ci wszyscy ludzie wreszcie powiedzieli "dość" i efektem tego są parady, demonstracje, próby wyjścia ze swoją orientacją na swiatło dziennie. Bo ona nie jest jak muzyke, ze mozna zmienic gatunek którego sie słucha. Takim sie rodzisz i nic w tym nie zmienisz. Patrzac wstecz mozna zobaczyc wielu ludzi, którym wydawało sie, ze sa lepsi. W dzisiejszych zasach chyba rosną nam całe pokolenia fuhrerów, oby tylko pod tym względem...
Mati, pomyśl nad tym, że gdybys miał do wyboru życie w cieniu, albo wyjście na ulice, przełamanie strachu, NORMALNE życie, to co byś wybrał? Bo ja nie wachałbym sie ani chwili...

Pozdrawiam.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Jul 03, 2005 10:12 pm   

owszem przyznam ze mam dosc ostre poglady na ten temat...i ze najchetniej bym ich gdzies zamknal ale juz taki jestem fuhrer jak to nazwales...mowisz ze z tym sie rodzisz...to powinno sie takie cos leczyc bo to siedzi w glowie...i zamiast pozwalac na to powinno powinno sie leczyc...

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Mon Jul 04, 2005 9:53 am   

Mati_00 wrote:
owszem przyznam ze mam dosc ostre poglady na ten temat...i ze najchetniej bym ich gdzies zamknal ale juz taki jestem fuhrer jak to nazwales...mowisz ze z tym sie rodzisz...to powinno sie takie cos leczyc bo to siedzi w glowie...i zamiast pozwalac na to powinno powinno sie leczyc...

Mati ale co ty chcesz leczyć?? Dla nich to normalne, tak jak dla nas heteroseksualistów!! Powinniśmy to akceptować. Według konstutucji każdy ma wolną wole. I każdy ma wolność osobistą i wolność poglądów!!!!! Tak wieć każda lesbijka i każdy gej, robią to z własnnego wyboru. I nie wolno ich za to krytkować, gdyż każdy może wybrać czy chce być hetero czy homo!!!!!!

PS-Podobno geje są lepszymi przyjaciółmi;]
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć

Keira 
Szara przystań

Posted: Mon Jul 04, 2005 10:50 am   

Wotz wrote:
gdyż każdy może wybrać czy chce być hetero czy homo!!!!!!

PS-Podobno geje są lepszymi przyjaciółmi;]

1. Jasne Wotz. Oczyyywiście. Każdy moze wybrać... Weź się zastanów... Wybrać płeć partnera to moze sobie najwyzej ktoś biseksualny. Myślisz, że ludzie, gdyby mogli wybierać, wybraliby sobie bycie homo? Szczerze wątpię... Społeczeństwo jak widać jest nietolerancyjne, homofobia się szerzy to na pewno kazdy chciałby byc gejem albo lesbijką... To nie jest wybór... Taki się rodzisz albo jakieś traumatyczne przeżycie tak kieruje twoim popędem seksualnym.

2. No wiesz, przyjaźń między gejem a kobietą przynajmniej nie skonczy się miłością :]

B. Leśmian

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: