Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Sądzę ze to sie bierze z wychowania... Dziewczsyny mogą sie przytulać do roznych ciotek, ciotki do nich itd... Coz ja bylam inaczej wychowywana i jak widze dwie dziewczyny trzymajace sie za ręcę to mysle ze są lesbijkami...
A co, niby Ozz nie mówił powaznie? Ja nie widze nic co wskazywałoby na to, ze to nie było na serio...
Eloooo!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sun Oct 03, 2004 10:10 pm
Teraz zaklne szpetnie.
O kurcze!
Triss(czyt. Keria) mnie broni
Mati, no sam spójrz. Ty widzisz co piszesz? Geje są fe, a lezbijki, dziewczynki sobie, jak to łądnie ująłeś "dogadzają" i sa cacy. Jaki jest sens także w tolerowaniu kobiet homo, a facetów nie? Tutaj się własnie zaczyna niemyślenie i debilizm przeciętnego faceta - laski sa fajne, jak sie takie lesbijki liżą, albo coś - na ławce, to fajnie wygląda i w ogóle cool, ale jak faceci, to łeeee, rzygać sie chce, cóż za świństwo.
Czy to nie jest debilizm - takie myślenie? Jako rozróżnienie tolerancji i nietolerancji bierzesz pociąg seksualny. Pomyśl nad tym.
Pozdrf.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Mon Oct 04, 2004 1:29 pm
Jest to debilizm Ozz i owszem ale tak niestety często jest. Facetów, niektórych, nie mówię, że wszystkich, kręcą takie panenki. A im więcej tym lepiej. Może wynika to z jakiegoś ilościowego podejścia do sprawy. Im więcje tym leepiej. POza tym taki widok jakby faceta osobiście nie dotyczy, nie ma żadnego związku z jego poczuciem godności i dumą. Co innego dwóch facetów. To godzi w cięzko wypracowany przez niektórych 'panów' stereotyp samca czy mucho hehe.
Ale taki jest też porządek kulturowy. Zauważcie, że jeśli o heteroseksualnych ludzi, jak np. siedzi jedna dziewczyna na ławce a druga leży i ma na jej kolanach opartą głąwę to się nikt nie czepia i nie obrusza i nikt pewnie by nie pomyślał o nich w kategoriach lezbijki ale gdyby w takiej samej sytuacji znaleźli się faceci to pewnie wywołaliby odwrotną reakcję.
Posted: Mon Oct 04, 2004 5:11 pm
Ozz wrote:
Teraz zaklne szpetnie.
O kurcze!
Triss(czyt. Keria) mnie broni
Kubaaa...czy to "O kurcze" odnosiiło się od mnie Zdziwiłeś się? Po prostu mam w zwyczaju bronić kogoś, na kogo się rzucają, bez szczególnych argumentów, a ten ktoś nie jest w stanie odpowiedziec
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Tue Oct 05, 2004 8:19 am
Uważam się za osobę bardziej tolerancyjną niż nietolerancyjną, ale mnie rażą oba warianty. Po prostu trudno mi uznać za normalny homoseksualizm i gdyby ktoś z moich znajomych zdradzał takie skłonności to pewnie starałabym się go/ją odwieść od tego, co naturalnie nie oznacza odrzucenia tej osoby w przypadku niepowodzenia.
Ozz wrote:
Tutaj się własnie zaczyna niemyślenie i debilizm przeciętnego faceta - laski sa fajne, jak sie takie lesbijki liżą, albo coś - na ławce, to fajnie wygląda i w ogóle cool, ale jak faceci, to łeeee, rzygać sie chce, cóż za świństwo.
Myślę, że niechęć do mężczyzn obnoszacych się z takim zachowaniem na ulicy, a patrzeniem przez palce na dziewczyny wynika jak sugerowano tutaj wcześniej z kwestii wychowania. Sama przywykłam do mężczyzny jako twardziela nie afiszujacego się przesadnie z czułościami i na pewno raziłby mnie w oczy widok takiej pary na ulicy. (Co prawda w moim mieście się jeszcze nie spotyka). Co do dziewczyn nadal przynajmniej mnie na pierwszy rzut oka kojarzy się z zwyczajnymi przyjaciółkami.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Hmm No wiecie. Na obozie z najlepszą przyjaciółką stwierdziłyśmy, że się kochamy, a potem, ze lepiej jest być bi, bo ma się większy wybór i nie wywołało to u nikogo zgorszenia czy niechęci. Potraktowano to raczej jako w lepszym czy gorszym stylu ale żart (i taka była intencja). A gdyby faceci palneli takie stwierdzenie, uznano by ich za kompletnych debili.
Osobiście prędzej toleruję gejów, z prostego względu - w obecności lesby czułabym się skrępowana... Ale niech ci homo sobie tam będą, byle tylko żadna laska nie zaczęła do mnie startować Tak więc z tolerancją u mnie nawet nie tak źle
Posted: Thu Oct 07, 2004 5:22 pm
hmm...ja trochę zmienię temat aczkolwiek nie wiele. Otóż wczoraj nasza wychkładowczyni poinformowała nas, że tak prawnie jak i medycznie nie jest już panią tylko panem. Co sądzicie o tranzwestytach?
Posted: Thu Oct 07, 2004 6:23 pm
ja bym chyba padl ze smiechu!!!! mojej mamy kolezanka z pracy zmienila plec...jakbym nie wiedzial to bym powiedzial ze to facet...ja do nich nic nie mam...o ile taka babka (a dawniej facet) nie zacznie sie do mnie przystawiac...
_________________ Mati - najbardziej nieprzyzwoity użytkownik tego forum by Kei
hmm...ja trochę zmienię temat aczkolwiek nie wiele. Otóż wczoraj nasza wychkładowczyni poinformowała nas, że tak prawnie jak i medycznie nie jest już panią tylko panem. Co sądzicie o tranzwestytach?
No nie wiem, to chyba juz najgorsza rzecz. Ale trzeba jasno powiedziec, ze taka decyzja nie wynika z widzimisie, tylko z czegos glebokiego i wewnetrznego. Niedawno byl na necie news o dziewcz jaiejs azjatyckiej rodziny ktore po chyba 10-12 okazalo sie chlopcem. Czemu tak? otoz rodzice, ani lekarze nie zauwazyli meskich organow plciowych, ktore byly w faldach skory... Wiec dziecko bylo wychowywane jako dziewczynka...
Rzecz jasna jest to przyklad skrajny, ale... o ile brzyde sie tranzwestytami, to troche staram sie zrozumiec pobudki >TEGO<
A slyszeliscie o pomysle pewnej szwedki, by oblozyc mezczyzn podatkiem? Czemu? Bo mezczyzni gwalca kobiety i oszacowano straty budzetu na rozprawy etc na ilestam i trzeba to pokryc. O! No super pomysl. Pierwszym skojarzeniem bylo sprzedawanie kobiety na raty. Juz slysze to: "Ale panie sedzio. Placilem przez 10 lat za te gwalty, to sobie pomyslalem, czemu w koncu sam sie nie zabawie". Dodam, ze poslanka jest z ramienia partii lewicowej Ot! Wiwat socjalizm!
nagg
Joined: 11 Mar 2004 Posts: 227 Location: nowa era: Imladris
Posted: Fri Oct 08, 2004 8:15 am
Keira_Metz wrote:
Takie mamy społeczenstwo i stereotypy. Dwie kobiety nawet jak idą za ręcę to nie budzą jakichś zastrzeżeń. Ale panowie to od razu się kojarzą... W tej sferze życia jakby więcej było wolno kobietom, mogły sie do siebie abrdziej zblizyc bez podtekstów
ejo
przecież to jasne
kobiety zawsze są kojarzone z delikatnością (z tego wynikałoby, że dwie do siebie pasują bo się rozumieją) a faceci kreowani są na macho..
tylu facetów wstydzi się płaczu (mazgaje)
słuchać się mamy (maminsynki) itp. itd
sami sobie dopiszcie.
sory, że ten pościk taki dziwny.. jestem nieprzytomna..
Posted: Fri Oct 08, 2004 11:54 am
nagg wrote:
Nienor wrote:
No nie wiem, to chyba juz najgorsza rzecz. Ale trzeba jasno powiedziec, ze taka decyzja nie wynika z widzimisie, tylko z czegos glebokiego i wewnetrznego. Niedawno byl na necie news o dziewcz jaiejs azjatyckiej rodziny ktore po chyba 10-12 okazalo sie chlopcem. Czemu tak? otoz rodzice, ani lekarze nie zauwazyli meskich organow plciowych, ktore byly w faldach skory... Wiec dziecko bylo wychowywane jako dziewczynka...
Słyszałam też o tych przypadkach i rozmawiałam nawet z przyjaciółką, która znała bliżej dziewczynę, będącą w dzieciństwie chłopakiem.
Gdy się tak głębiej zastanawiam to myślę, że operacyjna zmiana płci nie jest już dla mnie takim problemem jak homoseksualizm. Przecież przy wysokich możliwościach medycznych ci ludzie moga potem się nie różnić na ulicy od normalnych, więc nie pojawia sie też w ich obecności to uczucie niechęci, że są dziwni.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Fri Dec 03, 2004 10:09 pm
[Edit: Ozz pisz konkretniej, a nie tak, ze nic nie wiadomo Ma byc jednoznacznie ]
Ja jestem bezwzględnia przeciwna legalizacji. Nie można prawie na równi stawiać zdrowego małżeństwa i pary jednej płci. Unormalnianie czegoś co jest wbrew prawu natury jest chore. Tolerancja też ma swoje granice.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Last edited by Keira on Sat Dec 04, 2004 2:07 pm; edited 1 time in total
Posted: Sat Dec 04, 2004 10:54 am
Keira_Metz wrote:
Ja jestem bezwzględnia przeciwna legalizacji. Nie można prawie na równi stawiać zdrowego małżeństwa i pary jednej płci. Unormalnianie czegoś co jest wbrew prawu natury jest chore. Tolerancja też ma swoje granice.
Zgadzam się z tobą. Nikogo wprost nie tępie za przekonania, ale nadać temu formę normalnych małżeństw to moim zdaniem za dużo.
No właśnie... też jestem przeciw... a wymysłem... errrrrm... nie wiem kogo jest danie małżeństwom homoseksualnym prawa do adopcji... biedne dzieci! Już pomijając zwiększone prawdopodobieństwo skrzywienia w dzieciństwie takiego stworzonka, to miałoby prze... rąbane wszędzie, gdzie by nie poszlo... Wszyscy wiedzą, jacy potrafią być starsi koledzy albo nawet rówieśnicy, a po tekście malucha "A ja nie mam mamy, tylko dwóch tatów" takie dziecko byłoby dręczone przez całą szkołę...
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Fri Dec 10, 2004 4:46 pm
No nie wiem..ja jestem tolerancyjna i wszystko mi jedno jakiej ktoś jest oriętacji więc dlaczego nie miło by być małżeństw tego typu....ale jeśli o adopcje chodzi to jestem przeciwna - to jest nie tylko narażanie dziecka na wyśmwiewanie, ale tez nie dawanie mu zbytnio wyboru - w przypadku dziecka tej samej płci co oboje rodziców nie będzie ono miło wyboru i stanie sie dokładnie takie samo - kazdy powinien miec wybór i zadecydowac sam a tak decyduje się troche za nie, jesli zaś dziecko bedzie płci przeciwnej do takich rodziców to przeccież nie bedzie miło zadnych wzorców i tak trudno jakoś będzie się mu zyło...Ne mimo wszystko, mimo całej mojej tolerancji jestem stanowczo przeciw adopcją, jednak małżeństwa ... mogą chyba być...co to za różnica - koścół i tak tegonie uzna więc o małżeństwie być nie moze, może byc conajwyżej kontrakt cywilny - co to komu przeszkadza - to prawie tak samo jakby zalożyli spółke handlową....
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Zgadzam się w pełni z Nimue (Scoia'tael to przewidziała). Co komu przeszkadza homoseksualne małżeństwo? Jedynie z tą adopcją się trzeba poważnie zastanowić.
Uważam się za osobę tolerancyjną, ale wygląda to w ten sposób: niech każdy robi co chce tak długo jak nie szkodzi to innym.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum