Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Feb 25, 2007 2:43 pm
Włóczykij wrote:
Keira wrote:
Włóczykiju... język! Nie mógłbyś używać mniejszej ilości wyrazów uznanych za wulgarne?
sory ale nie mogłem się powstrzymać ale prawda jest taka że świat bez nietolerancji to świat jednakowych poglądów co = UTOPIA
Co nie zmienia faktu, ze mozna pisac literacka polszczyzna.
Nie lubie naduzywania wulgaryzmow, szczegolnie jak sa zbedne, jeszcze szczegolniej jak sa na pismie... Zreszta: sam wystawiasz sobie swiadectwo.
Wiadomo, nie ma i nie bedzie swiata, w ktorym wszystko bedzie tolerowalne. Ludzie zawsze beda sie roznic.
Ale są nietolerancje i nietolerancje.
Co innego nie tolerowac znecania sie nad kims, czyichs pogladow, rzeczy ktore sa od tego kogos zalezne. A co innego nie tolerowac kogos, bo jest innej rasy, orientacji seksualnej etc. To tak jakby nie tolerowac blondynki za to, ze jest blondynka albo wysokich ludzi, bo sa od nas wyzsi. Nietolerancja wzgledem cech wrodzonych jest godna potepienia
Dlaczego Mati nie powie, ze nie toleruje przemocy albo glupoty, a woli nie tolerowac calego nacji?
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Ja do żydów nic nie mam - poza jednym... Kiedyśgdzieś czytałem, że ich religia nakazuje niszczyć wyznawców innych religii.. Przecież to jest niedopuszczające!
_________________ Wielki Optymista
Moje posty nigdy nie wyrażają w całości mojego zdania, gdyż w danej chwili nie wszystko potrafie ubrać w słowa...
Posted: Sun Feb 25, 2007 2:49 pm
Keira wrote:
Co nie zmienia faktu, ze mozna pisac literacka polszczyzna.
Nie lubie naduzywania wulgaryzmow, szczegolnie jak sa zbedne, jeszcze szczegolniej jak sa na pismie... Zreszta: sam wystawiasz sobie swiadectwo.
internet daje anonimowość i wyzwala najgorsze zachowania (przepraszam wszystkich zgorszonych moją postawą) - w rzeczywistość raczej poprzestałbym na tym ostatnim cytacie chyba że byłbym bardzo to ale bardzo oburzony i rozmawiałbym w kręgu przyjaciół
BAT wrote:
Kiedyśgdzieś czytałem, że ich religia nakazuje niszczyć wyznawców innych religii.. Przecież to jest niedopuszczające!
przepraszam ale wybuchłem śmiechem <lol2>
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
Posted: Sun Feb 25, 2007 2:54 pm
Keira wrote:
Włóczykiju... język! Nie mógłbyś używać mniejszej ilości wyrazów uznanych za wulgarne?
To samo tyczy się Matiego. Ja wiem, że ty młody jesteś, dopiero uczysz się opanowania ale myślałam, że już wstraczająco długo jesteś na tym forum, żeby wiedzieć, że nie tolerujemy tu wulgaryzmów. Zacznij zachowywać się jak doświadczony forumowicz a nie dziesięcioletni nowicjusz
Quote:
Całe to pierdolenie o Tolerancji to czysta ściema, bo nichuja znajdziesz takiego Tolerancyjnego gościa co nie powie "ten jebany naziol".
Sam jestem tolerancyjny w kwestii: wyznania, rasy, narodowościm, orientacji seksualnej, status społecznego, miejsca zamieszkania.
Nie jest toleryncyjny natomiast w kwestii ideologii i wobec osób agresywnych.
Ale widzisz, sprawa polega na tym, że instnieją dwa rodzaje tolernacji. Tolerancja pozytywna i negatywna ( weim, bo pisałam o tym pracę na I roku studiów Dostałam zresztą +5 ). Rzecz polega na tym, żeby to dwie rzeczy rozróżnić i nie tolerować tych złych np agresji.
[/quote]
Posted: Sun Feb 25, 2007 2:56 pm
Nienor wrote:
dziesięcioletni nowicjusz
mam 13 lat ale już moje zachowanie wytłumaczyłem w poprzednim poście
Nienor wrote:
Ale widzisz, sprawa polega na tym, że instnieją dwa rodzaje tolernacji. Tolerancja pozytywna i negatywna ( weim, bo pisałam o tym pracę na I roku studiów Dostałam zresztą +5 ). Rzecz polega na tym, żeby to dwie rzeczy rozróżnić i nie tolerować tych złych np agresji.
[/quote]
a mogłąbyś to rozwinąć ??
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
Posted: Sun Feb 25, 2007 3:00 pm
Włóczykij wrote:
Nienor wrote:
dziesięcioletni nowicjusz
mam 13 lat ale już moje zachowanie wytłumaczyłem w poprzednim poście
To o nowicjuszu, jak wnioskuje, bylo do Matiego
BAT, gdzie i kiedy to czytałeś?
żydzi są wyznawcami judaizmu. Nigdy się nie spotkałam z jakimkolwiek wiarygodnym [bądź niewiarygodnym] źródłem, które mówiłoby, że Jahwe każe niszczyć innowierców...
Posted: Sun Feb 25, 2007 3:48 pm
tak tak Przepraszam, ale czasami mnie nosi...
Kei nie chodziło mi o brak tolerancji wobec przemocy, bo sam uważam, że czasami jest potrzebna...ale o to, że cyganie to takie istoty, które mocne są tylko w grupie, fałszywe i nie można im w ogóle ufać...no mówię, rano byliśmy nad jeziorem a wieczorem sklepali Tomka...i na takich nie ma rady...łażą, żebrzą, a jak im dasz to wbiją ci nóż w plecy bo dałeś za mało...a na cmentarzach pomniki za tysiące złotych
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Sun Feb 25, 2007 4:01 pm
Mati_00 wrote:
Kei nie chodziło mi o brak tolerancji wobec przemocy, bo sam uważam, że czasami jest potrzebna...
Zacznę się ciebie bać...
Wiesz, co to jest przemoc?
Słownik Języka Polskiego PWN wrote:
przewaga wykorzystywana w celu narzucenia komuś swojej woli, wymuszenia czegoś na kimś; też: narzucona komuś bezprawnie władza
Kiedy ona jest sama z siebie potrzebna?
Tylko mi nie wyskakuj z obroną konieczną czy czymś podobnym, bo tu fakt: w celu ratowania życia człowiek może sięgnąć po przemoc czy agresję. Zdarza się. Ale taka reakcja nie miałaby miejsca, gdyby najpierw ktoś nie zastosował wobec kogoś siły.
Naprawdę uważasz, że przemoc jest czasem potrzebna sama_z_siebie?
Posted: Sun Feb 25, 2007 4:31 pm
sama z siebie nie...ale wobec takich typów jakimi są np. cyganie nie widzę innego wyjścia...może to barbarzyńskie ale czasami naprawdę trzeba dać za przeproszeniem "wpierdol" bo nic innego nie nauczy takich ludzi...o taką "przemoc" mi chodziło
edit:
co do tej nienawiści to to było złe słowo...bardziej coś w kontekście agresji i czystej antypatii
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
żydzi są wyznawcami judaizmu. Nigdy się nie spotkałam z jakimkolwiek wiarygodnym [bądź niewiarygodnym] źródłem, które mówiłoby, że Jahwe każe niszczyć innowierców...
Może mnie wyśmiejesz, ale znalazłem to w podręczniku od historii...
Moje posty nigdy nie wyrażają w całości mojego zdania, gdyż w danej chwili nie wszystko potrafie ubrać w słowa...
Posted: Mon Feb 26, 2007 4:28 pm
BAT wrote:
Keira wrote:
Może mnie wyśmiejesz, ale znalazłem to w podręczniku od historii...
Nie wiem dlaczego miałabym cię wysmiać
Bardziej jestem porażona.
Mógłbyś podać więcej informacji, co to za książka?
I czy jestes pewien, ze to nie dotyczylo żydów w starożytności tylko współcześnie?
Hehe... Co do książki, tego już nie pamiętam... Ale myślę, że chodziło tam o czasy teraźniejsze...
A teraz pytanie z innej beczki: Jakiego więc wyznania są Billaden czy Husajn (nie wiem jak to się pisze ) Bo jeśli wysyłają terrorystów na USA czy inne kraje, żeby je zdewastować, to co za religia im na to pozwala?
Posted: Mon Feb 26, 2007 4:49 pm
BAT wrote:
A teraz pytanie z innej beczki: Jakiego więc wyznania są Billaden czy Husajn.
Islam.
Problem w tym, że terrorzym podciągany pod dżihad jest nadinterpretacją i nadużyciem.
żeby, że tak to ęą nazwę, czynić zło, nie trzeba religii. Trzeba chcieć i umieć manipulować ludźmi. A że między światem islamskim a tzw. Zachodem jest przepaść to żadne odkrycie.
Różnice kulturowe, religijne [przede wszystkim samo podejście do religii], a także finansowe są bardzo duże.
P.S. Nawet jesli chodzilo o terazniejszosc, w co watpie, to pytanie brzmi czy żydzi zabijaja w imie religii? Odnoszę wrażenie, że jednak niekoniecznie.
P.S. Nawet jesli chodzilo o terazniejszosc, w co watpie, to pytanie brzmi czy żydzi zabijaja w imie religii? Odnoszę wrażenie, że jednak niekoniecznie.
Co masz na myśly słowo niekoniecznie?
Zabijają bo muszą?
Posted: Tue Feb 27, 2007 9:53 am
BAT wrote:
Quote:
Co masz na myśly słowo niekoniecznie?
Zabijają bo muszą?
Odnoszę wrażenie, że nie_zabijają_z_powodów_religijnych, co można niestety zarzucić terrorystom islamskim. Jakkolwiek zabijanie w imię Mahometa jest delikatnie mówiąc nadużyciem.
Posted: Tue Jul 17, 2007 12:05 pm
wczoraj doświadczyłem świadectwa polskiej tolerancji... będąc w płocku (u mojej rodzinki) przejeżdzałem na mojej deskorolce przez "ośkę" dresów... gdy mnie zauważyli wyzwali mnie od brudasów i zaczęli się ze mną szarpać. w samoobronie musiałem ich moją deską pognębić ale po chwili spieprzałem ile sił w nogach bo było ich więcej...
ale jak widać żyje
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum