Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Sep 18, 2005 9:42 pm Z aniołem bez strachu
Aniołem ci będę ponad szarym światem,
Zaslonię ci świat - bys go nie zobaczył
I będę twój niepokój, lęki chwytać w dłonie
Cokolwiek się stanie -
Ja ciebie zasłonię, obronię...
_________________ Uśmiech jest majestatem wszechświata
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sun Sep 18, 2005 10:49 pm
"Aniołem ci będę ponad szarym światem,
Zaslonię ci świat - bys go nie zobaczył "
Bez sensu
Dziewczyno, nie pisz "wierszy" na 5 wersów i do tego białych i dziwnych takich, bo to ani głebokie, ani mądre, ani błyskotliwe, ani fajne, ładne, zgrabne i powabne...
To po prostu nie ma sensu
Poczytaj sobie może najpierw troche twórczości jakichś znanych poetów i próbuj brac z nich przykład - jesli chodzi o formę, a nie pisz takiego badziewia...
Wybacz za bardzo ostrą krytykę, ale lepsza prawda niż pisanie głupot
Pozdrawiam.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Ozz juz się przyzwyczaiłam, że że piszesz "prawdę" o moich wierszach. Co do wielkich poetów- lubię Szymborską, Białoszewskiego, czasami Miłosza, Iłłakowiczównę. Czytam wielką poezję- ale wielka poezja- to rzecz jasna, kwestia gustu- jak wszystko na tym świecie. Będę dale pisać, te "badziewia" jak piszesz, bo mnie się one podobają. Zresztą to są wiersze "kobiece", może dlatego wydaja ci się dziwne. Nie chwaląc się zdobyłam parę nagród na różnych pomnieszych konkursach, co prawda regionalnych lub szkolnych, ale jednak. Dlatego wiem, że się niektórym podobają. Oczywiście, Tobie nie muszą. Przyjmuję jednak Twoją konstruktywną krytykę i może tym razem ty coś napiszesz? Zobaczymy jak powinno się pisać poza tym , żaden czarownik z krainy Ozz nie wyprowadzi mnie z równowagi
_________________ Uśmiech jest majestatem wszechświata
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Mon Sep 19, 2005 4:36 pm
Podaj sobie ręke z Morgulem - on mnie swojego czasu tez nazywał czarownikiem z krainy ozz
Co do moich wierszy - poszukaj w tym dziale konkursu na wiersz. Ten, który wygrał, to moj Poza tym to chyba jeszcze cos zamieszczałem Wystarczy poszukać. Na pewno gdzieś tu są moje przedpotopowe opowiadania
Szukajcie a znajdziecie.
Pozdrawiam.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Wed Sep 21, 2005 8:44 pm
Ozz ma rację, powinnaś zacząc pisać trochę dłuższe wiersze. Przy wierszach tak ekstremalnie krótkich jak twoje jest jeden problem: jeśli nie są genialne, zjawiskowe, odkrywcze, podstępnie spuentowe to w ogóle nie zauważa się, że czyta się wiersz. Ot, zaczynasz, a tu koniec.
Na kolejną pretensję nie zwracaj, awa uwagi, bo ja tak pisze, bo piszę. To tylko tak sobie i nie konkretnie do twojego wiersza Anioły mi się przejadły (nie wszystkie of koz, ale większość ). Naprawdę. Niech ktoś wymyśli coś nowego, blaaagam
A teraz pobawimy się w szczegółowe rozczłonkowanie wierszyka
Ostatnia linijka: Ja ciebie zasłonię, obronię... jak dla mnie niepotrzebnie zrymowana, to zasłonię, obronię jest takie trochę... wybijające. ładne jest za to o lękach chwytanych w dłonie Tylko zakończnenie spaszczone przez ten cholerny rym
W skrócie. 3 pierwsze linijki spoko są, ale zakończnie niezbyt.
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum