Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
O co Ci znowu chodzi? Jak chcesz, możesz iść z nami na tę wyprawę .
_________________ Bo czy las nam zahuczy jak morze,
czy w bruk miasta uderza nasz krok,
W nasłuch sercach trzepocze sie orzeł,
każdy pancerz przepali nasz wzrok.
Mati, jak chodzi o temat na ustną to miałam "Symbolika drzewa w literaturze i jej funkcje"
ooo, stary wierzbus i Fangorn?
Włóczykij wrote:
chciałbym stopem objechać całą Polskę
O, to ja podobnie. Tylko nie stopem, a zrobic pieszą wędrówkę, nie wiadomo gdzie i na ile. Z jak najmniejszym ekwipunkiem, jak najdalej od ludzi, ze zgraną ekipą. Taką wędrówkę "przed się i wgłąb się" ( jesli wiecie co mam na mysli), zeby calkiem oderwac sie od rzeczywistosci...
I kiedys tak zrobię! Rzeklam.
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Sat Sep 29, 2007 12:40 pm
Nimloth wrote:
Keira wrote:
Mati, jak chodzi o temat na ustną to miałam "Symbolika drzewa w literaturze i jej funkcje"
ooo, stary wierzbus i Fangorn?
A nie
Białe Drzewo Gondoru i Drzewa Valinoru jak chodzi o Tolkiena
Plus - Drzewo Krzyża, Drzewo Poznania Dobra i Zła, Drzewo Życia z Biblii, Yggdrasil z mitologii skandynawskiej (pięknie się łączył z Tolkienem ), lipa czarnoleska, drzewa w "Panu Tadeuszu", krzak dzikiej róży i limba z "Krzaku dzikiej róży w ciemnych smreczynach" Gdzieś tam też przemknęła rozdarta sosna z "Ludzi bezdomnych". Wybór był ogromny i trudny
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Sat Sep 29, 2007 7:00 pm
Sama sobie ten temat wymyśliłam A potem jeszcze 2 osoby go zgłosiły... Ciekawa jestem o czym mówili
A temat generalnie b. przyjemny. Aczkolwiek w życiu bym nie przypuszczała, że w książkach o Kochanowskim jest tak mało o lipie...
Poza tym prawie bym zapomniała o tym, że mam też na maturze omawiać funkcje symboliki Ale coś wymyśliłam
Wyrażam to: wróciłam do Krakowa. Siedzę sama. Chyba będę ryczeć w poduszkę, bo jakoś tak czuję, że te łzy się czają i powinnam się wypuścić, żeby mnie nie dręczyły
)
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
wróciłam do Krakowa. Siedzę sama. Chyba będę ryczeć w poduszkę,
Idziem na czekoladę!
_________________ Bo czy las nam zahuczy jak morze,
czy w bruk miasta uderza nasz krok,
W nasłuch sercach trzepocze sie orzeł,
każdy pancerz przepali nasz wzrok.
Posted: Sun Sep 30, 2007 12:59 pm
Nimloth wrote:
O, to ja podobnie. Tylko nie stopem, a zrobic pieszą wędrówkę, nie wiadomo gdzie i na ile. Z jak najmniejszym ekwipunkiem, jak najdalej od ludzi, ze zgraną ekipą. Taką wędrówkę "przed się i wgłąb się" ( jesli wiecie co mam na mysli), zeby calkiem oderwac sie od rzeczywistosci...
I kiedys tak zrobię! Rzeklam.
o to mi chodziło tylko z racji mojego poziomu lenistwa zostaje przy stopie gdzie tam mi piechotą
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
eee, stopem znaczy z ludzmi, po miastach, ew. wsiach...to juz nie to samo...
Ja tlyko czekam na odpowiednią porę. Niewazne czy to bedzie w czasie matur, w polowie studiów, jak poczuje zew trza mi bedzie isc...
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Mon Oct 01, 2007 3:33 pm
Nimloth wrote:
eee, stopem znaczy z ludzmi, po miastach, ew. wsiach...to juz nie to samo...
Ja tlyko czekam na odpowiednią porę. Niewazne czy to bedzie w czasie matur, w polowie studiów, jak poczuje zew trza mi bedzie isc...
"aby poznać samego siebie trzeba najpierw popytać co sądzą o Tobie inni"
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum