Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Sep 09, 2004 7:02 pm Wycieczki po Śródziemiu
Od grudnia 2002 roku, czyli światowej premiery "Dwóch Wież", biuro podróży "Red Carpet Tours" jako pierwsze wysyłało ludzi na dwutygodniowy objazd filmowego Śródziemia. Teraz taka okazja nadarza się dla fanów z całej Polski.
Każdy miłośnik Tolkiena chciałby pojechać na taką wycieczkę. Jakie miejsca, które pamiętacie z filmów Jacksona, najbardziej Was fascynują? W której krainie chcielibyście się znaleźć? Czy jest to przytulny Hobbiton, Edoras... a może czarne stoki Mordoru?
Zapraszam do wspólnej dyskusji o naturalnych krajobrazach Nowej Zelandii tak doskonale wykorzystanych przez ekipę Jacksona.
I zachęcam do zapoznania się z ofertą polskiego pośrednika "Red Carpet Tours", organizującego wycieczki po Śródziemiu dla Polaków. http://nz.valkiria.net
-Dawid Widzyk,
Red Carpet Tours
nz.valkiria.net
www.valkiria.net
_________________ Pozwól się zabrać Tam i z Powrotem, na wycieczkę po Śródziemiu! http://nz.valkiria.net
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Thu Sep 09, 2004 8:47 pm
Członek Valkiri - jak miło....szkoda że ja was tak nie lubie i zaraz dowiesz się dlaczego - bo zawsze macie oddzielne sale na konwentach A tak na serio to raczej wam to wybaczam i myśle że Ci którzy powinni o tej akcji wiedzieć to już dawno z Valkiri wiedzą...
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
buhahahahaaa no proszę, ilu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na forum...
pozdro =)))
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Wed Feb 02, 2005 10:14 am
Zgadzam się z przedmówcą. To istotnie mogłoby być ciekawe doświadczenie taka wycieczka. Chociaż te dwa tygodnie w praktyce minęłyby zapewne zbyt szybko niż się wydaje.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
ja z jednej strony bym chcial... wiadomo Nowa Zelandia daleko przygoda zycia... ale z drugiej pomyslcie zobaczymy Nowa Zelandie pola na ktorych nagrywano walki, miejse gdzie byl Mordor czy inne miejsca lae beda kolo nichzwykle drogi, miasta na hryzoncie i nie bedzie juz tej magii jaka mozna zobaczyc w filmie. wszytsko oczywisice przez komputery
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
no wyobraźnia działa cuda... wystarczy wybrac się na spacer do lasu.... (tylko jakiegoś czystego... bo jak wchodzę do lasu i pierwsze co widzę, to stara pralka, to mi się odechciewa ) i już jest podniosły klimat... Ale Nowa Zelandia jest... po prostu piękna (a przynajmniej taką mam nadzieję)... no i wioska hobbitów do zwiedzenia
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
';o
Oferta 1: Północna i Południowa Wyspa
Jedna osoba na pokój NZ$4750 (4750 dolarów nowozelandzkich) - ok. 10,860 PLN
Dwie osoby na pokój NZ$3750 na osobę - ok. 8,579 PLN
Trzy osoby na pokój NZ$3450 na osobę - ok. 7,893 PLN
Oferta 2: Północna Wyspa
Jedna osoba NZ$2035 - ok. 4,657 PLN
Dwie osoby NZ$1505 no - ok. 3,444 PLN
Oferta 3: Południowa Wyspa
Jedna osoba NZ$2645 - ok. 6,054 PLN
Dwie osoby NZ$1965 no - ok. 4,504 PLN
Ceny astronomiczne. Za te pieniądze pojechałabym na prawie dwa miesiace do Hiszpanii ( mój ukochany kraj ). Coś mi się zdaje, że na taką podróż to mogą pozwolić sobie tylko bogacze. Albo szczęściarze, którzy wygrali w Lotka
No cóż, pozostaje mi tylko własna wyobraźnia. Co nie znaczy, że nie chciałbym tam pojechać. To jedno z moich marzeń. Zaraz, mam znajomych w Australii, muszę to wykorzystać Może kiedyś uda mi się tam wyjechać. Chociaż, szczerze mówiąc, wcale to nie wierzę.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum