Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
www.wladcapierscieni.com - ewolucje
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Fri Apr 16, 2004 9:08 am   www.wladcapierscieni.com - ewolucje

Witam,
Coz sie ktryje pod tym sugestywnym tytulem posta? Otoz, zaplanowalismy z Galadem odswiezenie forum, modernizacje, i to co jeszcze przyjdzie nam do glowy :)

Drogi sa dwie, albo forum lekko zmieni profil - na badziej ogolny, albo, w przeciagu 2-3 lat obumrze. Dlatego mysle, ze czas na jakas reforme.

I sprawa dotyczy strony internetowej.
- stronke bym wymienil cala, powolujac do zycia druga - nowa. niewiele wieksza, ale juz w standarcie portali php (cos jak http://www.half-life2.pl/)
- w zwiazku z tym potrzebowalbym ochotnikow - redaktorow dojednorazowego napisania tekstow. Teksty programowe, taka podstawa. Zeby cos bylo...
- no i newsmenow, ktorzy od czasu do czasu by przelecieli najwazniejsz stronki tolkienowe, i cos wrzucili. (Liczba - 2 newsmenow)

- wersja lite, jest taka, ze tylko napisane teksty przez was wklejam w to co juz jest

Sprawa Forum.
- kwestia roznych pluginow - wtyczek poszerzajacych mozliwosci forum. Kazdy kto zobaczy cos na jakims innym forum, i uzna, ze est to ciekawe, niech dopisze pomysl.
- Galad juz wysuna pomysl z ShoutBoxem (minichatem) ktory pewnie zastapi Polchata (logowanie etc zniechecaja)
- wszelkie inne propozycje wrzucac tu, lub na PM (nawet jesli nie znacie nazwy, albo nie wiecie czy istnieje taki plugin, a macie jakis pomysl)

- sprawa zawartosci - contentu forum. No tu licza najbardziej na Was i wasze pomysly. Obawiam sie, ze zostanie przy formule WP ogranicza nas. Ale trzbea pamietac, ze jestesmy ograniczani przez adres :P Ale z drgiej strony wiekszosc dyskusji jest prowadzona w Ogolne/Opowiadania...

- no i kwestia reklamy, tu tez licze na Wsza pomoc w kwesti popularyzowania forum :) Ale formule dzialania mysle, ze dopiero po wprowadzonych zmianach bedziemy mogli omawiac

Czasu jest na obgadanie sprawy duzo - nic nie drgnie przed polowa lipca, a moze nawet poczatkiem sierpnia (matra/egzaminy/wakacje) Wiec daje sygnal, ze bede do waszej dyspozycji, ale musicie mi pomoc :)

nagg

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Fri Apr 16, 2004 2:16 pm   

No wiesz nagg... Już pewne kroki w zmainach na forum sam zacząłem robić... Chyba zauważyłeś pewnego rodzaju rewolucję zapoczątkowaną przeze mnie i moją grupę... Forum w dużym stopniu jest o WP, ale możnaby zrobić, że byłyby jeszcze podkategorie... Już to pare razy proponowałem, ale jak sam zuważyłeś forum by przetrwać musi trochę bardziej przejść w typ ogólny... WP nas ogranicza, a tego chyba nie chcemy? Możnaby zrobić np. potkategorię "muzyka" wstawiłoby siętam mnie albo kogoś jako moderatora i tyle... W końcu muzyka to jedna z największysz części naszego życia... Trzeba trochę przemyśleć to wszystko i zobaczyć co powie reszta...

Galad 
Moderator

Posted: Fri Apr 16, 2004 2:24 pm   

Morgul to forum z muzyka to super pomysl! Mi sie juz podoba ale ograniczylbym do samej podkategorii Muzyka zeby nei bylo np. Hip Hop Metal Rock itd. :) Mysle ze ta podategoria mocno by zwiekszyla ilosc useroW :)

Mma jeszcze pomysl na forum aby byly takie punkty. Doklandei nei wiem jak to dziala czy mod dodaje za posty cz mozna dodawac n. za jakies tam wklady itp. wiem tylko ze jest to w paru miejscach.

JA moge byc spokojne newsmenem :)

a mozew zrobic takie polaczenei forum razem ze strona ze jak jest forum to one jest troche skurczone i tak jakby na stronie ze nei oddzielnie :)

No pomyslow jest wiele. :D
in Mordor where the shadows are."

Ozz 
Hooliganin

Posted: Fri Apr 16, 2004 6:41 pm   

Co do modów nowych działow, to jesli potrzeba, moge pomóc, na forum jestem codziennie, cały dzień, bo mam stałe łącze. więc bez problemu mógłbym działac. Co do rozszerzenia, do racja jest, ze za 2-3 lata forum juz byn ie bylo. Niestety. a nowe działy = swieza krew. Jednak trzeba na cos zwazyc. Abysmy nie zamienili sie w drugie sapkowski.pl. Mozna cos dodac, ze 3,4 dzialy, ale bez przesady. Bo wiecie, forum, gdzie jest wiecej niz 600 czlonkow jest przeludnione juz, i trudno sie polapac co sie dzieje :(

Galad 
Moderator

Posted: Fri Apr 16, 2004 6:58 pm   

dokladnie tak Ozz. Nie mozna przesadzic z tymi dzialami. I zeby t ciagle bylo glownie forum o WP :wink:

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Apr 16, 2004 9:47 pm   

Można zrobić trzy, góra 4 nowe podkategorie. Co do reklamy to możemy głosować na nasze forum w toplistach, a z doświadczenia wiem, że to działa. Chcętnie zgłoszę się jako newsman. Znam HTML i trochę DHTMLa, jeśli to się na coś przyda.

nagg 
Administrator

Posted: Fri Apr 16, 2004 10:45 pm   

Cieszy mnie odzew :)

Moja wizja wyglada zgola tak:

Samo forum podzielone na 3-4 czesci: Fantasy, Zabawa, Cos i ewentualnie jeszcze cos. Takie meta fora (tak jak teraz "www.wladcapierscieni.com" i "Dyskusje") Drzewo mozna by rozpisac tak:

:!: www.WladcaPierscieni.com
:arrow: Aktualności
:arrow: Twórczość Tolkiena - polaczenie "o ksiazce" i "o ekranizacji") - Dyskusje na temat związany z twórczością mistrza. WP, Hobbit, Silmarillion i inne. Dyskusje zarówno o książce jak i o filmie
:arrow: Luźne - Twórczość Tolkiena - z "O. Tolkienowe" - Wątki tylko częściowo powiązane z twórczością mistrza, tolkienowe dygresje, i nie zawsze poważne dywagacje
:arrow: Forum Fantasy (nowy dzial, fantasy ogolnie, czyli wszystko co nie WP :) ) - Reszta - Cały szeroki świat Fantasy. Książki, filmy, komiksy...
:arrow: Zagadki Golluma - Na tym forum bedziesz mógł zadać nurtujące Cię pytanie na temat WP lub nt. funkcjonowania forum, a także zmerzyć się z różnymi zagadkami.
:arrow: RPG/RPG-Online - Strona związana ze strona HOLLIN- strefa fantastyki, ale nie tylko! Tu mowa będzie o fantastyce, fantasy, ale też o RPG "bez prądu" jak Warhammer czy inne, i RPG Online jak RedDragon, Tibia etc. Zapraszam :)
:arrow: Twórczość własna / Opowiadania - Dział w którym forumowicze prowadzą przygody. Zamieszczają swoje wiersze i opowiadania, które są nastepnie poddwane krytyce innych osób :)

:!:Rozrywka
:arrow: Muzyka, liryka, tkliwa dynamika... - Forum Muzyczno-liryczne. A więc od yassu przez rock po techno. Ale także wiersz. Co lubicie? Może dzięki Tobie ktoś odkryje nową muzyczną miłość, lub pozna w sobie konesera poezji?
:arrow: Gry i Komputer - Ulubione Gry - co polecacie? A może jakies kłopoty z "blaszakiem"? Zapytać warto :)
:arrow: Publicystyka - Dyskusje polityczno-społeczne, problemy filozoficzne, religia, ciekawe atykuły, recenzje książek.
:arrow: Film - O filmach i serialach. Najnowsze zwiastuny, opinie, recenzje i godne polecenia pozycje...
:arrow: Poufne ;) - Wasze prywatne sprawy, problemy, miłostki, żale... Pogaduchy o nas samych...

:arrow: Humor - zarty, anegdoty, zabawne linki, gierki online
:arrow: Szkoła - sciagi, streszczenia, opracowania :) i reszta zwiazana z "buda"

:!: ??? Jakis pomysl? Ja nie mam, wiec chyba zamkneimy akcje na 2 meta dzialach :| nie ma pomyslu, wiec tego dzialu nie bedzie.

Pomysly dopisywac :)
PS. Legenda. Nastepne dopisania beda zaznaczane kolorem:
Edit #1
Edit #2
Edit #3
Edit #4 - wersja ostateczna - zmiany dokonane
:!: Reszta zmian niebawem :!:

No wyglada na to, ze na takim ukladzie sie skonczy :) Mysle, zw powoli - wszytko zalezec bedzie od czasu wolnego, nastapi powstawanie nowych dzialow, i segregacja tematow
Last edited by nagg on Tue Apr 20, 2004 12:26 pm; edited 10 times in total  

Galad 
Moderator

Posted: Fri Apr 16, 2004 11:02 pm   

ja mam jeszcze taki pomysl(y):
- znalazlm juz dawno taki skriupt ktory wybiera losowe teksty ze pliku txt wiec jak bedzie strona to wiecie bedzie mozna jakies cytaty z Wp albo Hobbita, Silla czo NO

A i Nagg dostalem Pw??

nagg 
Administrator

Posted: Sat Apr 17, 2004 11:40 am   

Ok, nastapna sprawa do upozadkowania:

Natrazie sa takie pomysly:

Pluginy

:arrow: Shoutbox (minichat na stronie) [:mrgreen:-zrobione]
:arrow: Moderator bedzie widoczny jako Mod tylko w moderowanym przez siebie dziale [:mrgreen:-zrobione]
:arrow: Cytaty (losuje cytat, i wyswietla)
:arrow: Nowe templaty z innymi rysunkami rang i usmieszkami
:arrow: Jesli plugin z punktami nie wypali, to beda fora w ktorych pisanie nie bedzie podnosilo licznika postow
:arrow: Plugin poszerzajacy kwestie pofilu (status online pod nickiem,
urodziny, plec, generalnie wiecej tabelek w profilu...)
:arrow: Rangi stopniowane przez punkty Projekt porzucony

narazie tyle - jesli macie jeszcze jakies - slijcie, a zostana dopisane. Ozcywiscie glosy przeciw pluginom mile widziane
nagg

Edit #1
Last edited by nagg on Sun Apr 18, 2004 10:56 pm; edited 2 times in total  

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sat Apr 17, 2004 8:18 pm   

nagg, może daj na górze głównej jakiś znak, że na forum jest mini-chat (shout-box), bo niektórzy nie od razu to zauważą... Na dole jest dobre miejsce na shout-boxa, ale na górze musi być jakaś informacja... Właśnie dlatego nikt nie zauważał go...

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Apr 18, 2004 10:41 am   

Widziałam kiedyś na jakimś forum system związany z urodzinami. Przy informacjach, kto jest obecny aktualnie na forum itp. była też informacja, kto obchodzi urodziny w najbliższym tygodniu, a w dzień urodzin była tej osobie wysyłana wiadomość z życzeniami. Bardzo to miłe było.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Mon Apr 19, 2004 3:32 pm   

no cóz.. pomysł nie głupi.. aczkolwiek ja nie przepadam za zbyt wielkim rzutem i zbyt wieloma zmianami na forum..
Dlateg otez wnisokuje zeby to własnie sie bardziej trzmało WP- i fantasy głownie..
to dzieki temu forum jest takie jakie jest.. jest sympatyczne bo niewielkie ale konkretne..
A ja nie chciałabym zeby to po prostu znikło..
Zeby WP przeszło na jakies SW np.. [ zadnych aluzji :P :D ]

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Mon Apr 19, 2004 3:36 pm   

Nie przejdzie w SW, bo to mniejszośćna tym forum, chociażnasza grupa się zwiększa... Ale taki mini kącik by się przydał... Ale zadecyduje nagg, nie ja..

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Mon Apr 19, 2004 10:20 pm   

Quote:
Dlateg otez wnisokuje zeby to własnie sie bardziej trzmało WP- i fantasy głownie..

I znowu zgadzam się z Nim :P .hehe kobieca solidarność :P Nie mam nic przeciwko jakiemuś działowi o SW ale dobrze by było, żeby forum nie straciło klimatu.
I razi mnie tu jeszcze jedna rzecz. Oprócz ogólnego bałaganu :P Trochę denerwują mnie wypowiedzi, typu. Moją ulubioną postacią jest XXX. I koniec. Albo mój ulubiony film to YYY. żadnego uzasadniania, więc nie można podjąć żadnej dyskusji. I jak tu forum ma się rozwijać?

Galad 
Moderator

Posted: Mon Apr 19, 2004 10:58 pm   Cytaty

Tak więc jak wcześniej Nagg napisal jest pomysl (moj) :P aby na syronei pojawialy sie cytaty z WP. Tylko ze ja wsyztskiego sa mnie dam rady zrobic wiec jak ktos ma a;bo po prostu zerknie do ksiazki i jakis ciekawy znajdzie nie wysyla do mnie prywatna wiadomoscia. :)

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Tue Apr 20, 2004 12:57 pm   Re: Cytaty

Galad wrote:
Tak więc jak wcześniej Nagg napisal jest pomysl (moj) :P aby na syronei pojawialy sie cytaty z WP. Tylko ze ja wsyztskiego sa mnie dam rady zrobic wiec jak ktos ma a;bo po prostu zerknie do ksiazki i jakis ciekawy znajdzie nie wysyla do mnie prywatna wiadomoscia. :)

eh.. a to by było kolena zaleta forum :P
przynajmniej bedzie sie jeszcze w WP wiazac :P

ta kwiec.. ja moge sie tego podjac.. :P
Galad.. jutro albo jak dam rade jeszcze dzisiaj powysyłam ci pare fragmentów..
jesli moga byc z Silmariliona to tym bardziej :P

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Galad 
Moderator

Posted: Tue Apr 20, 2004 1:16 pm   

I o to tez wlasnei chodzi Nim... :)
Tylko wlasciwie nei wiem jak dlugie moga byc te cytaty... ja to myslelem ze to beda w miare krotkie.. ale neiwiem uzgodnie z Naggiem :)

Mojso 
Lord Sith

Posted: Tue Apr 20, 2004 3:23 pm   

O kurde patrze że forum się zmieniło nie mogę się za vardzo przyzwyczaić ale poczekamy zobaczymy

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: