Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Wszystko o Hobbicie
Author Message
Galad 
Moderator

Posted: Sat Apr 24, 2004 1:52 pm   Wszystko o Hobbicie

No tak jak kazdy wie prawdopodomnei powstanie ekranizacja Hobbita. Tak wiec zeby bylo o czym dystkutowac piszcze jajkich aktorow widzcie w Hobbicie, kto ma se tym wsyztskim zajmowac (wadomo kto ale mp. zdjecia.. muzyka..) no i wszystko o przyszlej ekranizacji Hobbita.. nowinki a ten temat, jakies zmiany kadrowe itp. Po prostu wszystko o ekraniacji HOBBITA ;] :green: :green: ;) :tak: ;]
in Mordor where the shadows are."

woyaru 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sat Apr 24, 2004 2:00 pm   

Wiadomo że Peter Jackson nie powinien zmieniać aktorów ktorzy wystepowali w trylogii Wladcy Pierscieni i są w fabule Hobbita.

Gdyby Peter Jackson zrobil inaczej, byłby to jego wielki błąd, gdyż wedlug mnie aktorzy we Władcy Pierścieni byli dobrze wybrani.

A jesli chodzi o muzykę, to może zamiast Howarda Shorea Peter Jackson wybrałby Wojciecha Killara?

Zawsze było by to jakieś zrożnicowanie, co nie znaczy że muzyka we Wladcy pierscieni byla zła.

Galad 
Moderator

Posted: Sat Apr 24, 2004 2:08 pm   

no oczywiscie ze ci aktorzy ktorzy wystepowali we Wladcy nei powinni sie zmienic ale moze widzicie kogs innego w jakies roli ktorej nei bylo w WP np. jakiegos Krasloluda??
hm ja chyba jednak pozatym ze bardzo chcialem aby Wojciech Killar robil muzyke do WP to jednak teraz jak juz Howard Shore napisal muzyke do WP to nei powinno si ezmineic klimatow (chyba...) bo przeciez Hobbit to jakby takie troce wprowadzenei do WP wiec muzyka uzpowinna byl w takim samym stylu...

woyaru 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sat Apr 24, 2004 2:16 pm   

Nie zanm zadużo aktorów nowozelandzkich, ani amerykańskich, więc moje propozycje nie były by pewnie trafne ani najlepsze. Ale myślę że kilku Polaków mogłoby zagrać w Hobbicie... :)

A jeżeli chodzi o muzykę Howarda Shorea, to w filmie jest bardzo dobra, ale jak sie slucha utworów z płytki ze ścieżką dzwiękową Wladcy Pierścieni, to już różnie to bywa...

A możecie mi powiedzieć do jakich filmów komponowal muzyke Wojciech Killar, bo nie bardzo się w tym orientuję.

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat Apr 24, 2004 3:55 pm   

A więc najpierw odpowiedź na pytanie Woyaru. Kilar komponował między innymi do Pianisty, Cwału, dziewiątych Wrót, Zemsty, Drakula,Rajsu, Lalki, Samych swoich i jeszcze wielu wielu innych.

A teraz na temat. Chociaż nie wszyscy aktorzy w LOTR mnie zachwycili to w Hobbicie powinni występować ci sami, a akurat ci, którzy się tam powinni znależć byli OK. No może z wyjątkiem Huga Weavinga, który moim zdaniem w roli Elronda był nieco zabawny. Nie ma dla mnie na tyle osobowości, żeby zrzucić z siebie otoczkę agenta Shmita.

Reżyseria - jak już się Jackson za to zabrał to niech to robi do końca. Chociaż keidyś chętnie zobaczyłabym ten film w innej reżyserii. Mogło by być ciekawie.

A co do muzyki, to mi się marzy, żeby zrobił ją John Williams. Nie żebym miała coś przeciwko Howardowi Shorowi ale jego ścieżka do Wp nie była dla mnie doskonała. Słuchając jej mogę sobie wyobrazić 100 innych melodii, które by pasowały do tego filmy a słuchając muzyki Williamsa, nic sobie wyobrażać nie muszę, bo zawsze to jest to! Ten facet tak czuje klimat, do którego musi dopasować dźwięki, że ja tego po prostu wyrazić nie potrafię. Dlatego jestem ciekawa czy poczułabym się równie usatysfakcjonowana co zawsze.

Galad 
Moderator

Posted: Tue Apr 27, 2004 4:46 pm   

no ladnie. W sieci pojawiają się informacje, że następnym po "King Kongu" projektem Petera Jacksona bedzie niejaki film pt: "Nostalgia anioła" (ang. ?The Lovely Bones?). i co myslicie ze to zwykal plotka czy naoprawde Hobbit sobie torche poczeka? :hmm:

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Wed Apr 28, 2004 5:55 pm   

A co wy tacy w gorącej wodzie kompani? Może i dobrze że trochę sobie poczeka...nabrać odrobinę dystansu do LOTR a potem robic hobbita. A może to taki chwyt marketingowy, żeby narobić większego smaka?

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Apr 30, 2004 1:48 pm   

Witam po długiej przerwie 8) (emotikonki są teraz super)

Osobiście jestem za zmianą reżysera... Jeśli scenariusz do Hobbita, będzie stał na tak wysokim poziomie jak do Władcy, to chyba odpuszczę wizytę w kinie.

Pozdrawiam Aragornka

Guest

Posted: Tue Jun 08, 2004 9:21 am   

Więc z tego co mi wiadomo PJ nie będzie zmienial raczej aktorów-z wyjątkiem Iana Holma-nie bedzie podobno gral w filmie ze wzgledu na swa ciężka chorobę-raka.
S lyszalam ze podobno ma grac w filmie Liv Tyler-tylko nie mam pojecia w jakiej roli(czy ona tam do czegos pasuje??? :P :P :P :twisted: )

A muzyką powinien sie zająż pan Howard Shore :)

Valarith 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Jun 08, 2004 9:27 am   

Przepraszam ze sie powtarzam ale ten post powyzej to moj-tylko nie zalogowalam sie-dopiero co do Was trafiłam :) :> :D

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: