Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed May 19, 2004 5:20 pm WoW! Czyli Masowy RPG przez siec!
Wlasnie, World of Warcraft zbliza sie duzymi krokami, a My jako, mimo wszystko, zazwyczaj pasjonaci Fantasy, powinnismy byc natualna grupa docelowa.
Ktos cos wie? Jakies przemyslenia, wrazenia?
Ja moze wkleje kilka slow o grze na dobry poczatek:
Quote:
World of Warcraft to gra typu 'Massively Multiplayer Online Role Playing Game'. Każdy gracz wcieli się w bohatera, który będzie podróżować po świecie, używać oręża i magii, pracować jako kowal, górnik lub rybak oraz wykonywać różne zadania. WoW jest specyficzną grą, ponieważ pozwala na grę tysiącom graczy naraz przez internet, którzy mogą wzajemnie oddziaływać na siebie tzn. każdy gracz będzie mógł walczyć z innymi, nawiązać sojusz lub jakąś głębszą przyjaźń. Wszyscy będą mogli walczyć przeciw sobie lub ze sobą w jednej drużynie. To daje szereg możliwości w wielkim Świecie Warcrafta.
W grze możesz wybrać z jakiej rasy będziesz pochodził. Będziesz miał do wyboru osiem ras, w zależności od upodobania - ludzi, kransoludów, gnomy, nocne elfy oraz orków, taurenów, trolli i nieumarłych. Wszystkie te rasy znacie już z poprzednich części Warcrafta (prócz Gnomów, wszystkie występują w W3).
Będziesz miał również do wyboru jaką drogą będziesz podążał po świecie. Możesz zostać potężnym wojownikiem, który zawsze stanie naprzeciw przerażającym bestiom gotowym rzucić się na Ciebie bez wahania, druidem, któremu przemiany w zwięrzęta nie są obce lub łowcą, który żyje w zgodzie z naturą i zwierzętami, potężnym magiem lub czarnoksiężnikiem, który może przywoływać rozmaite bestie z piekielnych otchłani. Jednak niezależnie od tego, kim zostaniesz, możesz stać się potężnym wojownikiem takim jak Thrall, Uther czy Tyrande
W grze występować będzie wiele miast, miasteczek, wiosek, jaskiń, kryjówek i domów rozmaitych stworzeń. Do każdego budynku można wejść i bez problemu zwiedzić go. We wielu z nich, czekać będą na Ciebie NPC z zadaniami, trenerzy oferujący możliwość treningu rozmaitych zaklęć i umiejętności lub zwykli handlarze.
Świat jest bardzo zróżnicowany - znajdziemy tu dzikie dżungle, ośnieżone szczyty gór, bujne lasy, opustoszałe, powojenne obszary i wiele wiele innych. Co więcej - świat jest identyczny z tym, który spotkaliśmy w Warcraft 3 - możemy tu pojechać do Orgrimmaru, nowego miasta Orków, stolicy Lordaeronu, w której zabity został król Terenas i wszędzie, gdzie tylko mamy ochotę.
WoW to olbrzymia gra, która, podobnie jak wszystkie inne gry Blizzarda, stanie się światowym przebojem i z pewnością królować będzie na 1 miejscu najchętniej kupowanej gry przez wiele miesięcy. Tymczasem, my zapraszamy Was, drodzy Czytelnicy, do lektury materiałów, które udało nam się stworzyć.
z http://warserwis.pl/
Chyba najwazniejsza teraz informacja dla ewentualnie zainteresowanych jest pawdopodobyn, wysoki koszt siegajacy ok. 40 zl miesiecznie... Duzo zalezy, czy w Polse dystrybutor bedzie "zbieral" kase, czy bedzie trzeba wysylac do stanow...
nagg
EDIT
Wyniki poprzedniej ankiety.
Czy czekasz na WoW (nie znaczy czy kupisz)
Tak, od dawna 50% [ 6 ]
Teraz tak, wczesniej nie slyszalem o tym 16% [ 2 ]
no ja kiedys bylem tym ciekawy ale jakos poem juz o tymn zapomnialem nie iwem dlaczego ale teraz po tej recenzji (zapewnej napisalen przez kogos z B. ) to jestem calkowicie pochloniety..
Tylko jedno pytanie: jak to sie bedzie placilo te 40 zlo (łeee troche duzo )???
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Wed May 19, 2004 8:24 pm
No własnie, bedzie sie płaciło, 40 zyla za miesiac, niestety. Moze dla amerykanów 10 dolców to nie duzo, ale w Polsce niestety popularnosci wielkiej to miec nie bedzie. A szkoda. Taksamo jest z ta gierką w swiecie SW< zapomnialem nazwy. Tez sie buli itd, tez przez net. Choc te giery są genialne, to szmal, szmal, szmal...
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
No wlasnie... ale coz - to jest cena za profesjonalne zarzadzenie pogramem - to bedzie ogomny swiat, nad ktorym przez 24 gdziny na dobe bedzie musial czuwac sztab ludzi. To beda pewnei dziesiatki poteznych maszyn-serwerow rozsianych po calym swiecie...
Ja licze, ze bedzie jakis roczny abonament (ergo taniej), bo nie ukywam, ze jako student (daj Bog;P) chetnie bym sobie pogral w cos takiego.
Choc tez to troche nie fair - powinny byc tak ze trzy abonamenty np. 30 gdzin na miesiac, 90 godzin na miesiac, i caly miesiac; Bo ja watpie bym wysuplal wiecej niz srednio jedena godzine dziennie na zabawe, a wiem, ze sa maniacy, ktorzy nie chca sie ograniczac... Ale z tego co weim, to Blizzard nie jest user friendly
Ale obawiam sie, ze pewnie bede chcial, jak gra wyjdzie zobaczyc, jak to jest. Ale i tak, teraz to trzeba kase zbierac na HL2
Tylko, że ten szmal jest dla małej ekipy, która tworzy na bierząco wszystkie dodatki... Czyli każdy patch, każda pierdółka, każda mała zmiana jest robiona przez kilkoro ludzi, którzy jednak muszą mieć pieniądze na tworzenie tych dodaków + cośna życie... Tak, tak, takie życie, ale fakt, że w Polsce nie będzie dużego zainteresowania, z kilku przyczyn: A) Szmal, Kesh, kasa bądź jak chcesz to nazwać, B) Dobry sprzęt. A wymagania potrafią być czasami astronomiczne!, C) Ilość czasu. żeby w coś takiego grać, trzeba ieć dużo czasu, a także kasy... A u nas to nie idzie w parze: albo nie masz czasu, albo nie masz kasy, albo nie masz i jednego, i drugiego... U nas zresztą jest to mało opłacalne, jako, że mamy mało czasu, nawet będąćw wieku np. 12 lat... Aby opłacało się to 40 zeta, trzeba by grać chyba non-stop, bo przecież płaci sięstałą opłatę, a trzeba wykorzystać przecieżwszystko co dostępne! Tak, cośczuję, że ta gra w Polsce sięnie przyjmie...
ale jak bedzie sie placilo? poczta sie bedzie wysylalo? czy moze jakie snie wiem punkty sprzedazy kodow cz ycos takiego? (bladego pojecia nie mam wiec pytam )
A i jak tro bedzie: za gre jako program tzeba bdzie tez zaplacic czy np. program tanszy a sama gra droga???
ja to wyjaśnię na przykładzie SW: Galaxies, gry tego samego typu: gra kosztuje drogo (ale dla lucasartu to normalne, więc nie wiem jak z WOW) ok. 200 zł, opłata za serwer, to nie wiem ile, ale też, i czhyba płaci się w sposób, że zdejmują Ci z konta... Bo tak jest najwygodniej...
A i napewno nei ma innego rozwiazania oprocz przekweu z konta? dobrze jak by byl...
To zaloz sobie konto w mBanku jest taka oferta izzy, chyba od 13 roku zycia mozesz miec karte platnicza za zgoda rodzicow Mysle, ze problem powinien zostac rozwiazany
Blizzartd tez zazwyczaj gry robi dosyc drogie, wiec watpie by cena byla mniejsza niz 150 zl
Co do premiery, to z gry-online.pl
Quote:
Właśnie, premiera - otóż pojawiły się już pierwsze oficjalne doniesienia dotyczące tej kwestii! Według danych pochodzących z Los Angeles wynika, iż debiut World of WarCraft na półkach sklepów całego świata nastąpi w grudniu bieżącego lub w styczniu przyszłego roku. Ja osobiście skłaniam się bardziej na ten pierwszy miesiąc – ekonomia: Święta Bożego Narodzenia etc.
Od siebie dodam, ze jak dla mnie, to nie na gwiazdke, tylko bardziej na swieta wielkanocne. Z doswiadczenia wiem, ze kto jak kto, ale Blizz pie***li "ekonomie sw. Bozego Naodzenia" tylko robi dobry produkt...
Napisze juz nowego posta bo takto nie bedzie o widzoczny jak bym zedytowal poprzedni (ale tamten skasuje..)
NA Amazonie ju zjest data premiery tj. 15 pażdziernika.. .:) troche dlugo ale dla mnei jakatako dobrze ze nei juz teraz boi i tak troche slabego kompa mam ale o tym zaraz...
Tak sciagnalem sobie bete wersje WoW (ale ne9stey bete v1)ale moge powiedziec ze swiat jest super, jest on ogrooooomny... (w beta v2 mozna jzu waczyc wiec sciaga msobie i zobaczymy). Ogolnie co do sprzetyu to ja mam: procesor pentuim III 850 megahercow (nie pamietam sktrotu ) 384 Ram ale t ojest jeszcze ta stara wersja (teraz jest jakby nowa generacja - wiadomo o co chodzi...) a no i co najwazniejsze lacze ISDN ale szybkosci nei pamietam ale moge zapewnic ze bardzo slabe (bo juz stare ale niedlugo bede mial juz raczej baaardzo szybkie ) a karta graficzna GF 4 MX 440 tej firmy na "g" (zapomnialem jej nazwy) 64 MB - tez bez rewelacji jakas taka tania... i jak jest tak 6 osob na serwerze to dziala prawie dobrze (nie zacina sie tak bardzo).
A na Amazonie cena 50 USD... [/img]
Tak sciagnalem sobie bete wersje WoW (ale ne9stey bete v1)ale moge powiedziec ze swiat jest super, jest on ogrooooomny...
Oooo! Super! ja nie sciagam, bo kampa mam za slabego (w swieta mi sie spalil...) Ale skad masz? Kaza? czy cos innego (DC++, Torrenty czy "osiolek";)?)
Co do skrotu to: MHz a firam ga "g" to prawdopodobnie GeForce (to nazwa produktu, bo firma projektujaca to nVidia, a producen moze byc rozny)
Nie wiedzialem, ze juz jest tak "powszechnie" dostepna. I mowisz, ze mozna juz grac na serwach jakis? To sa piraty? Zaskoczyles mnie Opowiadaj dalej!!!
nagg
PS i super ze podales sprzet - troche mi ulzylo, ze nie bede mial z gra klopotow jak, daj bog, we wrzesniu kupie nowa masszyne
GeForce (GF) a firma Gainward. karta GeForce z czipem nVidia a firma Gainwardr
No wiec jest tak ze na bete 2 juz jest calkiem duzo (cos kolo 5 a tak 2 prawie ciagle dzialaja) i tam juz na jednym serwie mozna sie bic z monsterami i ludzmi a na innych same beiganie. Ja mam bete v1 i tez jest same bieganei po swiecie ale juz sciagam v2 . Jest jeszcze duzo bleow, gra se moze wylaczac (errory wszelakiej masci) ale nei jesyt tez tak tragicznie. Grac mozna (grac jak grac - chodzic... ) ale no trzeba sie liczyc ze w kazdej cwili moze sie wylaczyc. Na bete v1 serwow ju zraczej nei ma (wlasciwie to wogole ich nie ma) ale sie natrudzilem i w koncu zlanazlem. SIe naprawde naszukalem . Moze porobie pare screenow i powrzucam.
No co jeszcze? Grafika jak na moj gust jest calkiem dobra i jak pisalem przy moim sprzecie juz da sie grac. Myslelem ze bedzie gorzej ale jest fajnie
A sciagnalem w mula troche to trwalo ale sie oplacalo 9 teraz v2 sie sciaga juz ok 30 % jest )
A proponuje zmaine ankiety na: "czy bedziesz grac w WoW przy zalozeniu ze abonament wynosic bedzie 10-15 USD?
Premiera USA WoW'a wyznaczona na 23 XI 2004; Ciezko powiedziec, kiedy bedzie w europie. Prawdopodobnie w okolicach swiat, ale sa to tylko moje przypuszczenia.
Podano tez stawki abonamentu:
Placąc za jeden miesiąc wynosi on 14.99 $ (51zl)*
Placąc za 3 miesiące - 13.99 $ / m (47,6zl)*
Placąc za 6 miesięcy - 12.99 $ / m (44,1zl)*
No, czyli tanio to nie jest... Jesli nie dadza jednego miesiaca za free, to na nie ryzykuje chyba. Zwlaszcza, ze pewnie trzeba bedzie zaplacic za sama gre z 200zl
Posted: Sun Nov 14, 2004 5:00 pm
ja to na 100% czekam kupię jak się pojawi bo czekałem na te grę
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
Z wielką przyjemnością informuje, że podana została oficjalna data europejskiej premiery gry MMORPG World of Warcraft! Gra trafi do sprzedaży 11 lutego.W Polsce World of Warcraft będzie dostępny tego samego dnia, bądź z niewielkim opóźnieniem.
Przypominamy, że World of Warcraft będzie dostępny w dwóch pudełkach (Przymierza i Hordy), a w cenę 199 PLN wliczono możliwość darmowej gry przez pierwszy miesiąc po instalacji. Gra dystrybuowana przez CD Projekt posiadać będzie polską wkładkę zawierającą instrukcję instalacji, łączenia z serwerami i opłat abonamentowych.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum