Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Jan 04, 2004 10:39 pm Władca Pierścieni RPG: pierwsze demo techniczne
Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum.
Z wielką i nieskrywaną radością ogłaszam, iż pierwsze demo techniczne naszej gry na podstawie Władcy Pierścieni można już ściągnąć z naszej strony (http://www.wladca.pl). Plik .zip ma 14,5 MB, więc nie jest to chyba na tyle dużo, żeby Was zniechęcić.
Demo można ściągnąć ze strony głównej - link jest w najnowszym newsie "RotNowskim" (czyli po prawej stronie, na dole). Elessar napisał już tam, że należy przeczytać plik readme.txt, ale ja zaznaczam to tutaj po raz drugi. :wink: Ponadto zapraszam do dyskusji na temat dema na naszym forum (http://www.wladca.pl/dzialy/2/site/forum.php?menu=) - wszelkie uwagi mile widziane.
I jeszcze jedno drobne ogłoszenie: brakuje nam ludzi! Szczególnie programistów i grafików - więc jeśli ktoś z Was czuje się na siłach, zapraszamy do współpracy przy tworzeniu gry. Więcej informacji znajdziecie w Fornoście (http://www.wladca.pl/dzialy/7/index.php).
Acha, byłbym zapomniał: demo wymaga DirectX 9.
_________________ Pozdrawiam,
Boromir
Life's a piece of shit, when you look at it.
Ja ze swojej strony wszystkich forumowiczow goraca zachecam do sciagniecia dema i wyrazenia opinii. Osobiscie trzymam kciuki za tworcow! Sam nei wiem, czy odpale demo - po ostatnich fatalnych perturbacjach z kompem
nagg
To raczej nagg powinien ciebie przywitać, bo jest adminem, najwspanialszym z najwspanialszych zresztą... A na waszą stronkę kidyż często wpadałem, bo ficki mi się podobały... Szczególnie "ognie nad Amon Sul"... I przy okazji też pozdrawiam i witam...
Morgul, przeczytaj również opowiadanie "Tylko ona" z Wielkiej Biblioteki w Minas Tirith (mojego skromnego autorstwa) - oczywiście dzieje się w Śródziemiu.
Natomiast co do samego dema gry: właśnie uploadowaliśmy odrobinkę zmienioną wersję, która jest prawie dwukrotnie szybsza (poprzednia była piekielnie wolna, na co wszyscy się skarżą). Ponownie zastrzegam jednak, że wciąż nie jest to zoptymalizowana wersja, gdyż renderer ulegnie wkrótce gruntownej przebudowie. Więcej o nowej wersji w najnowszym newsie RotNowskim. Zapraszam: www.wladca.pl.
Acha, od razu mówię, bo ludzie się często dziwią, że wyskakuje im błąd, że niby nie ma jakiejś .dll-ki: otóż ten błąd spowodowany jest brakem DirectXa 9, którego demo wymaga.
Boromir
Witaj Boromirze!
Pamietam Wasza strone, zanim jeszcze sam zaczalem niesmiale cos myslec o swojej Co do gry - jestem bardzo uradowany ta nasza rodzima produkcja, i z calego serca jej dopinguje! Niestety dramatyczny brak czasu nie pozwoli mi zjawic sie ostatnio na waszym forum, ba nawet tutaj nie bylem od dlugiego czasu
Co do funkcjonowania gry u mojej dziewczyny - to miod! Jeszcze napisze to tam, u Was! Bede staral sie sledzic zmiany, ale bylbym badzo uradowany, gdybys - moze poprostu w tym watku informowal o kolejnych poczynaniach - dla dobra sprawy
Ponownie dziękuję za miłe słowa. Będę się starał informować, ale nie wiem, na ile będzie mi to wychodziło, bo poza kontaktami z innymi środowiskami tolkienistycznymi (informację o demie wystawiłem również na forach tolkien.lo.pl, zlotylas.and.pl i tolkien.com.pl, oraz jako news na wladca-pierscieni.pl) mam również inne obowiązaki w zespole (właściwie to to "rozporpagowanie" dema to moja własna inicjatywa, a nie z "nadania" zespołu) i brakuje mi czasu na pisanie na różnych forach.
Z tym, że warto zwrócić uwagę na to, że jeśli pojawi się coś nowego godnego uwagi, to nie trzeba wchodzić do nas na forum, żeby się o tym dowiedzieć, bo z pewnością zostanie o tym wystawiony news (a newsy są na stronie głównej).
Przy okazji zachęcam wszystkich do czytania materiałów o grze, których na naszej stronie (w Fornoście) jest dość dużo (a niedługo dojdą nowe). No i tak generalnie to w ogóle mamy dużo materiałów - żeby wiedzieć, jakie, wystarczy wejść na forum (http://www.wladca.pl/dzialy/2/site/forum.php) i tam do forum o stronie www.wladca.pl i do tematu "Opowiadania, opracowania etc.", w którym pokrótce opisałem, co ciekawego można znaleźć na naszej stronie. Zachęcam również do komentowania owych materiałów, bo wszelkie komentarze mogą wpłynąć nie tylko na kolejne materiały, które będziemy publikować, ale również na przysżły kształt gry.
Boromir
Przybyłem.....zobaczyłem......uwierzyłem,że Wasza praca ma sens Boromirze.Szkoda,że tak mało ale może i lepiej--napaliłem się na granie. Trzymajcie się i tak dalej--jestem z Wami....duchem.
Pozdrawiam------>dla całego zespołu Strażników Północy
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
Feanorze, ściągnij sobie "dla rozgrzewki" Hobbita - gierkę, którą napisałem z bratem przed laty jeszcze dla Windowsów 3.X (!!!). Można ją znaleźć w Shire -> Dom Mathom -> pokój "gry" lub wraz z krótkim opisem w Amon Sul -> Wolne Chwile -> Gra - Hobbit (http://www.wladca.pl/dzia....php?menu=wolne). Bardzo prymitywna gierka i bardzo luźno oparta na książce, ale gra się fajnie.
Boromir
Drogi Boromirze myślisz,że nie grałem w Wasze dzieło--świetna gierka i kupa dobrej zabawy.Mam jednak inny problem związany z Waszą stroną ale o tym na privie Ci powiem.
Jestem z Wami i cholernie żałuję ,że nie mogę się Wam na coś przydać
bo to co robicie jest mi zupełnie obce od strony technicznej. :cry:
Pozdrawiam---->
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum