Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Wladca Oscarowi
Author Message
Mojso 
Lord Sith

Posted: Mon Mar 01, 2004 8:47 am   Władca Oscarówi

Władca Pierścieni Powrót Króla dostał 11 oscarów jupiii a o to llista:

1. Najlepszy film: Władca Pierścieni: Powrót Króla
2. Najlepszy aktor: Sean Penn (Rzeka Tajemnic)
3. Najlepsza aktorka: Charlize Theron (Monster)
4. Najlepszy aktor drugoplanowy: Tim Robbins (Rzeka Tajemnic)
5. Najlepsza atorka drugoplanowa: Reene Zelweger (Wzgórze Nadziei)
6. Najlepsza reżyseria: Peter Jackson (Władca Pierści: Powrót Króla)
7. Najlepszy scenariusz oryginalny: Sofia Coppola (Między Słowami)
8. Najlepszy scenariusz adaptowany: Fran Walsh, Philippa Boyens i Peter Jackson (Władca Pierścieni: Powrót Króla)
9. Najlepszy film animowany: Gdzie jest Nemo
10. Najlepszy film zagraniczny: Inwazja Barbarzyńców-Kanada
11. Najlepszy film dokumentalny: Errol Morris i Michael Wiliams (The Fog of War)
12. Najlepsze zdjęcia: Russel Boyd (PAn i Władca na krańcu świata)
13. Najlepsza muzyka: Howard Shore (Władca Pierścieni: Powrót Króla)
14. Najlepsza piosenka: Annie Lenox- Into the west (Władca Pierścieni: Powrót Króla)
15. Najlepszy montaż: Jamie Selkirk (Władca Pierścieni: Powrót Króla)
16. Najlepsza scenografia i dekoracja wnętrz: Grant Major, Dan Hennah i Alan Lee (Władca Pierścieni: Powrót Króla)
17. Najlepsze kostiumy: Ngila Dickosn i Richard Taylor (Władca Pierścieni: Powrót Króla:
18.Najlepsza charakteryzacja
Richard Taylor i Peter King za "Władcę Pierścieni, część III. Powrót Króla"
19. Najlepsze efekty specjalne: Jim Rygiel, Joe Letteri, Randall William Cook i Alex Funke za "Władcę Pierścieni, część III. Powrót Króla"
20. Najlepszy dźwięk: Christopher Boyes, Michael Semanick, Michael Hedges i Hammond Peek za "Władcę Pierścieni, część III. Powrót Króla"
21. Najlepszy montaż dźwięku: Richard King za "Pan i władca: Na krańcu świata"
22.Najlepszy aktorski film krótkometrażowy:"Two Soldiers"
23.Najlepszy krótkometrażowy film dokumentalny: Chernobyl Heart"
24: Najlepszy animowany film krótkometrażowy: "Harvie Krumpet"
25.Oscar za całokształt twórczości: Blake Edwards - reżyser, scenarzysta, aktor

P.S Sorry za błędy w nazwiskach.
P.P.S W pierwszej cześci listy w nawiasie przedstawiony jest film za który kroś dostał oscara.

Jak widać Władca rządzi dostał to na co wszyscy czekaliśmy 11 oscarów- dogania Titanica.

Galad 
Moderator

Posted: Mon Mar 01, 2004 2:51 pm   

Suuuper :!: :D
No nie wiem co napisac ale super ze RoTk dostal jedenascie oscarow!
A pozatym wyrownal rekord Titanica i jeszcze jakiegos filmu...
A no i jeszcze jeden rekord -dostal oscsry we wszystkich kategoriach w ktorych byl nominowany!

Poprostu super!!!!!! :)
in Mordor where the shadows are."

Lady Of Orthank 
Lady Sith

Posted: Mon Mar 01, 2004 3:49 pm   

Jestem ogromnie szczęśliwa! 11! Wiedziałam, że RotK dostanie dużo Oskarów, ale tego, że ze wszystkich nominacji to się nie spodziwałam! Te wieści poprawiły mi humor i cało dzionek miałam szczęśliwy, jak nigdy dotąd! :D :D :D :D

PS. A teraz idę świętować.... :D :D

TO WSZYSTKO WINA MUNDURÓW! *___*

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Mon Mar 01, 2004 4:00 pm   

jestem bardz zadowolona z osiagnietego wyniku..

ogladajhąc gale to własciwie P. J stawał na scenie co 10 min ;)

hm.. ale jak to powiedział jeden z komenatorów,m ten wyczyn bedzie nie lada do pokoania.. Bo juz takiej ekranizacji ksiazki WP nie bedzie a hobbitem z pewnoscia takiego sukcesu nie odniesie.. zwłąszcza z wszystkuimiu nominacjami.. :) :evil: :? :cry:

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon Mar 01, 2004 7:14 pm   

WELCOME BACK PARAFIANIE!!!

Ja też muszę skomentować ten wyczyn.
Otóż zaskoczenia dużego jak słusznie podają nie ma ,gdyż w kategoriach wygranych przez WP inne filmy były poprostu ze swymi propozycjami za cieńkie....wystarczy spojrzeć na kategorie i widać jak na dłoni ,że inni wygrać z WP najzwyczajniej nie mogli (efekty,scenografia lub charakteryzacja...kto oglądał inne nominowane produkcje przyzna rację ,że porażka w ogromnej większości z nominacji była absolutnie wykluczona...ja naliczyłem 9....)..dziwi mnie baaaaaardzo oskar za piosenkę i wygląda na to ,że został on przyznany by wypełnić jakże szczytną statystykę 11/11....Jackson wiadomo za swoisty całokształt...Cieszy statuetka za najlepszy film i muszę przyznać ,że gdyby film tej nie zgarnął to oddałbym pozostałe 10 za tę jedną...(WP----chodzi tylko o nazwę,którą firmuje się film)

Reasumując.........dziwi nagroda za piosenkę...reszta to były na 90% pewniaki...

Pozdrawiam-------->
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Mon Mar 01, 2004 7:36 pm   

hm.. przyznam ci rację Feanorze..

Gdyby to odemnie zalezało to napewno ta piosenka by opscara nie dostała..
Własciwie to bardzo sie zdziwiłam gdy na posród ciszy rozległ się głos " Into the west" :( ja bym naprawde nie przyznała.. dla mnie to pomyłka..

"Everybody lies"

Gregory House

Mojso 
Lord Sith

Posted: Mon Mar 01, 2004 8:06 pm   

No pisonka moża i na Oscara się nie nadawała. SOrry za of topic ale czy ktoś wie skąd można ją zciognąć?

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon Mar 01, 2004 8:10 pm   

Noooooo.....jestem pod wrażeniem...ktoś się ze mną zgodził....nie chciałem być złośliwy,ale wiecie sami dwa tygodnie robią swoje.
...bo ja widziałem 3 lepsze nominacje....mój skromny sąd...
Widziałem ,że temat o użytkownikach całkowicie zamarł.....czy jest to skutkiem bezbarwności i brak jakichkolwiek kontrowersji wokół niektórych osób czy tylko mi się wydaje...czy tylko ja byłem na tyle interesujący??? wygląda na to,że tak z czego nie ukrywam swej satysfakcji (to był offtop)...taka konkluzja sama się pcha przed oczy...

Pozdro all------->

Do legolasika--------Kazaa!!!!!!! wpisujesz Into the West i ściągasz....oczywiście jak już pisałem jest to przestępstwo i ja osobiście nigdy z tego programu nie korzystałem tylko mówili mi koledzy sprowadzeni na złą drogę.......
w blasku pochodni.

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Mar 01, 2004 9:05 pm   

Ja także bardzo się cieszę ! Opłacało się zarwac pół nocy i iść nieprzytomnym do szkoły ... Co do piosenki "into the west", to ktoś powiedział kiedyś, że o gustach się nie dyskutuje. Mi piosenka Annie bardzo się podobała, a nie mogę słuchać "Gollum's song" ...
Myślę, że te jedenaście oskarów LOTR dostał za tytuł i ze względu na to, że to ostatnia część filmu. Czy przeciwników miał manych ? Hmmm Trudno mi powiedzieć, bo nie widziałam większości z nominowanych filmów...

Pozdro @ll

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Tue Mar 02, 2004 1:19 pm   

hm..wg mnie miałby szanse jeszcze ostatni samuraj i pan i władca na krancu swiata.. ale wiadomo.. faktów sie w koncu nie kwestionuje..

"Everybody lies"

Gregory House

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Tue Mar 02, 2004 7:25 pm   

Własnie przed chwilą napisałam baaardzo ale to baaardzo obszerny elaborat na temat tegorocznych wyborów Amerykańskiej Akademi Filmowej i właśnie wyskoczył jakiś błąd i moją cholernie długa wypowiedź szlak trafił więc jestem bardzo ale to bardzo zła :evil: . Nie mam ani czasu ani ochoty pisać tego w tej chwili drugi raz dlatego wyłączę komputer i pójdę się uspokoić bo inaczej zaraz coś rozwalę - taka jestem wściekła.
Moje zdanie poznacie jak już opadną za mnie emocje.

Galad 
Moderator

Posted: Tue Mar 09, 2004 2:45 pm   

hmm bardzo bym chcial poznac Twoja opinie Nienor wiec moze napiszesz to co chicalas wczesniej... :D

Heh dla to jednak nei jets tak do konca wspaniale z tymi oscarami... Niektore byly po protu naciagniete aby tylko RoTK mial juz tew 11 oscarow (mowie tu o oscarze za piosenke - dla mnei tak sednio RoTK na niego zaluzyl)... Tak samo RoTK chyba sobei nie zasluzyl na niektore oscary co poprzednie czesci - pare Oscarow ktore nei dostal FoTR dostal RoTK... Po prostu caly WP zostal ocenionyt przez RoTK a chyba bym wolal aby wsyztskie 3 czesci byly tak samo nagradzane (no moze tylko TTT bo mi sie mneij podobalo niz FoTR i RoTK)... ale to tylko moje skromne zdanie :) :lol: :)
in Mordor where the shadows are."

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Tue Mar 09, 2004 7:26 pm   

Właśnie Gil-Galadzie mnie dość mocno zmotywowałeś do wyrażenia mojego zdania po raz drugi i już miałam zabrać się za pisanie mojej wypowiedzi ale przypomniałam sobie, że za dwa tygodnie wybieram się na Warsztaty filmowe, gdzie będzie projekcja Rzeki Tajemnic i Miasta Boga, a ja chciałabym się odnieść do tych filmów. Więc proszę o cierpliwość.
Ale już teraz mogę napisać, że zgadzam się z przedmówcą. Tylko, że ja wypowiedziałabym się trochę bardziej drastycznie. Uważam, że ROTK nie powinien absolutnie dostać oscara za piosenkę. A już tym bardziej nie rozumiem jak mogło go dostać 'Into the west ' jeżeli nie dostała go taka piosenka jak 'May it be'. Do tego przy całej mojej sympatii do Annie Lennox ( jakkolwiek się pisze jej nazwisko - przepraszam jeśli zrobiłam błąd ) jej występ na oscarach był okropny. Nie wiem co się stało, że jej głos brzmiał słabo i bez emocji, a do tego nie całkiem czysto...

Mojso 
Lord Sith

Posted: Wed Mar 10, 2004 7:07 am   

Może po prostu Annie Lenox(czy jakoś tak) była tak pewna że dostanie Oscara i gdy go dostała nie było zaskoczenia, dlatego jej głos brzmiał bez emocji. :)

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Mar 11, 2004 11:41 am   

Hmmmm Myślę, ze nie oto chodzi .... Annie poprostu nie umie śpiewać! Widać teraz ile razy nagrywana była piosenka, aby osiągnąć taki efekt.

Triumfator F?Ťanor
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Mar 11, 2004 5:23 pm   

No takiej opinii jeszcze nie słyszałem i pewnie długo nie usłyszę po raz drugi....Annie Lennox(tak to się pisze) nie potrafi śpiewać...zgodzę się,że na Oscarach jej nie poszło,ale nie można tak powiedzieć o tak genialnej wokalistce...chyba nie wiesz kto to jest Annie Lennox Aragornko...ona zaczynała na początku lat 80 i wyśpiewała wiele świetnych kawałków(mówię o aspekcie wokalnym) bo nie byłem fanem Eurythmics..przez jeden nieudany występ nie wolno kogoś takiego skreślać.....
w blasku pochodni.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Thu Mar 11, 2004 5:42 pm   

hehe.. m,oim skromnym zdaniem to te starsze kawalki i piosnki Annie Lenox były lepsze niz te niektóre nowsze..
Piosenką która teraz jakos na mnie wywarłą wieksze wrwzenie jest
Safe the world today.. czy jakos tak.. :wink:

"Everybody lies"

Gregory House

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Thu Mar 11, 2004 8:56 pm   

Oczywiście, że Annie jest wielką artystką. Tym większe było moje rozczarowanie piosenką Into the west oraz jej oscarowym wykonaniem. Mam nadzieję, że to tylko wypadek przy pracy :D
A słyszeliście tą drugą piosenkę do ROTK w jej wykonaniu?

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: