Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Jako wielki filmowiec [joke ] uważam Harry'ego za film kiepski, jeśli nie bardzo kiepski. Tak jak bardzo lubię książki, tak film jest jak dla mnie źle zrobiony, a ten dubbing to już masakra.
A Władca... Trzeba tłumaczyć?
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Jeszcze nic nie zaznaczyłam i raczej nie zaznaczę, ale bardziej skłaniam się ku Harremu. Dlaczego ?? Bo film oglądałam chyba w 5 klasie (tylko 1 część) i wiem, ze mi się podobał A Władca ? No cóż. Pisałam o tym w innym topicu ...
Calkowicie zgadzam sie z Esk. Dubbing okropny ( a w 2 to np. taki Potter ma 13 lat czy cos takiegpo a ten w polsiej wersji chyba z 6...). Ogolnie 1 byla kiepska, 2 no jzu lepsza ale trez jakos nei rewelacyjna.. mysle ze 3 bedzie dobra... a co do Wladcy to nei ma nawet co porownywac..
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sun May 09, 2004 8:10 pm
POmijając treść filmu a skupiając się na sposobie realizacji...hmm...w Harrym Poterze mniej rażą mnie wszelkie zmiany, film nie wywołuje mojej wściekłości i miom wszystko jest mniej komercyjny ( o dziwo). Mam nadzieję, że w trzeciej części Harry nie zacznie pacyfikować potworów w tak spektatkularny i jednocześnioe śmieszny sposoób jak Legolas olifanta. I nie ogladałam filmu z dubbingiem więc zaletą był język angielski z brytyjskim akcentem. No i chyba to, ze film jest realizowany w Europie. Europejczycy znają umiar.
No ale jakbym miała wybrać czy kupić sobie LOTR czy HP na DVD wiadomo, że kupiłabym LOTR.
Posted: Sun May 09, 2004 8:11 pm
Ja tyż się zgadzam z Esk
Lotr mimo wszytsko jest wielkim filmem, porusza, bawi, jest pięknym widowiskiem. Ma cudowne zdjęcia, nie ma słabych ról.
Harry Potter jest tylko ilustracją, Diedze w kinie i wiem co bęędzie dalej. Słowo w słowo, obraz w obraz. dubbing jest koszmarem iczę że 3 cześc będzie lepsza. Może nawet dobra. ale ile bym za napisy dała...
Co łaczy oba filmy: świetna muzyka
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Sun May 09, 2004 8:23 pm
Ja na razie nie głosowałem. Oba te filmy są dla mnie świetne. chociaż może bardzej skłaniałbym się do Władcy. Nie wiem dlaczego poprostu jakoś tak myśle - najlepszy film to oczywiście Władca.
_________________ Nie wtrącaj się między Nazgula a jego łup - Wódz Nazguli
Posted: Sun May 09, 2004 8:28 pm
Quote:
Ma cudowne zdjęcia, nie ma słabych ról.
Zdjęcia to ma pospolite, niczym się nie wyróżniające a role może nie są najgorsze ale jakoś nie wybija się żaden aktor. Wybijał się Ian McKellen ale odkąd stał się 'biały' to jakoś jego wigor aktorski opadł. Podobała mi sieteż kreacja Seana Bena. Reszta jak już pisałam się nie wybiła a Eliah Wood z każa częścią coraz mniej mi się podobał. HP pod względem aktorstwa nie odbiega poziomem od LOTR a trzeba brac pod uwagę, że grają tam dzieci.
Quote:
Harry Potter jest tylko ilustracją, Diedze w kinie i wiem co bęędzie dalej
Jako adaptacja książki jest o wiele lepszy od LOTR. Chyba, ze ktoś lubi jak się go zaskakuje zmianami typu - Aragorna ratuje koń. Ja osobiście wolę wiedzieć co bedzie dlaje a nie rozczarowywać się negatywnie. Oczywiście o wiele większe miałam oczekiwania co do LOTR niż do HP bądź co bądź trochę za stara już na to jestem
Harry Potter jest bardoz fajną ksiazka. Fimem-nezłym. Władca Pierścieni jest świetna ksiazka. Fimem-bardzo dobrym. Tyle z mojego porownaia.
To wszystko zależy od gustu osobistego. Ja wole WP, ale i Harrego lubię. A jednak...
Siemanko!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Ja nie mam wątpliwości z wyborem. Władca Pierścieni jest lepszy, ale nie mówie że Harry Potter jest kiepski. Nie oglądałem III części, ale z tego co wiem o tych częściach które widziałem wybiore Władce, i niezmienie zdania. No chyba że trzecia część naprawde by mnie zachwyciła, na co nie ma szans.
_________________ Lord Draco
"Niech Moc Cię Prowadzi"
Posted: Tue Aug 31, 2004 6:48 pm
Bez wachania wybrałem Harrego Frajera (joke )ale na serio wybrałem Władcę Władca lepszy jako książka i jako film Harry jest dla młodszych ludzi aWładca jest trudniej napisany i wogule (lepszy)
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
Posted: Tue Aug 31, 2004 6:54 pm
wlasnie...zeby WP zrozumiec trzeba wiedziec co to milosc, poswiecenie, i takie tam...a HP to ksiazka dla dzieci tak jak hobbit....na boczku sie przyznam ze HP przeczytalem dopiero w te wakacje....
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Tue Aug 31, 2004 7:44 pm
Mati_00 wrote:
wlasnie...zeby WP zrozumiec trzeba wiedziec co to milosc, poswiecenie, i takie tam...a HP to ksiazka dla dzieci tak jak hobbit....na boczku sie przyznam ze HP przeczytalem dopiero w te wakacje....
A ja nie czytałem tego Frajerstwa próbowałem ale Bllleeee ALe Hobbit mi się nawet podobał Naprawdę fany był Hobbit
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
Posted: Wed Sep 01, 2004 3:45 pm
Przeciez oczywiste jest, ze LOtr otrzyma wiecej punktów :D
HP to przy nim pikus
porównac prosze nie tyle ksiazowy co filmowo...
can you get up off you knees?
are you brave enough to see?
do you want to change it? Nine Inch Nails
Posted: Sun Sep 05, 2004 11:44 am
O kurcze 11:0 dlaWładcy
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum