Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Wladca kontra Harry

Który z wymienionych filmów bardziej Wam się spodobał?
Władca Piersiceni
98%
 98%  [ 57 ]
Harry Potter
1%
 1%  [ 1 ]
Voted : 45
Total Votes: 58

Author Message
woyaru 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun May 09, 2004 6:46 pm   Władca kontra Harry

Właśnie, ktory filmy bardziej Wam się podobały?

Trylogia Wladcy Pierścieni, czy film o Harrym Potterze?

Odpowiedź mogłaby się wydać oczywistą, ale czy napewno?

Wiele jest kontrowersji dotyczących obydwu tych filmów.

PS. Takiego tematu chyba jeszcze nie było...

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sun May 09, 2004 6:54 pm   

No Władca. No ba.

Jako wielki filmowiec [joke :lol: ] uważam Harry'ego za film kiepski, jeśli nie bardzo kiepski. Tak jak bardzo lubię książki, tak film jest jak dla mnie źle zrobiony, a ten dubbing to już masakra.

A Władca... Trzeba tłumaczyć? ;)

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sun May 09, 2004 7:12 pm   

Jeszcze nic nie zaznaczyłam i raczej nie zaznaczę, ale bardziej skłaniam się ku Harremu. Dlaczego ?? Bo film oglądałam chyba w 5 klasie (tylko 1 część) i wiem, ze mi się podobał :D A Władca ? No cóż. Pisałam o tym w innym topicu ...

Galad 
Moderator

Posted: Sun May 09, 2004 7:42 pm   

Calkowicie zgadzam sie z Esk. Dubbing okropny ( a w 2 to np. taki Potter ma 13 lat czy cos takiegpo a ten w polsiej wersji chyba z 6...). Ogolnie 1 byla kiepska, 2 no jzu lepsza ale trez jakos nei rewelacyjna.. mysle ze 3 bedzie dobra... a co do Wladcy to nei ma nawet co porownywac.. :)
in Mordor where the shadows are."

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun May 09, 2004 8:10 pm   

POmijając treść filmu a skupiając się na sposobie realizacji...hmm...w Harrym Poterze mniej rażą mnie wszelkie zmiany, film nie wywołuje mojej wściekłości i miom wszystko jest mniej komercyjny ( o dziwo). Mam nadzieję, że w trzeciej części Harry nie zacznie pacyfikować potworów w tak spektatkularny i jednocześnioe śmieszny sposoób jak Legolas olifanta. I nie ogladałam filmu z dubbingiem więc zaletą był język angielski z brytyjskim akcentem. No i chyba to, ze film jest realizowany w Europie. Europejczycy znają umiar.
No ale jakbym miała wybrać czy kupić sobie LOTR czy HP na DVD wiadomo, że kupiłabym LOTR.

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun May 09, 2004 8:11 pm   

Ja tyż się zgadzam z Esk :D
Lotr mimo wszytsko jest wielkim filmem, porusza, bawi, jest pięknym widowiskiem. Ma cudowne zdjęcia, nie ma słabych ról.

Harry Potter jest tylko ilustracją, Diedze w kinie i wiem co bęędzie dalej. Słowo w słowo, obraz w obraz. dubbing jest koszmarem :hmm: :? iczę że 3 cześc będzie lepsza. Może nawet dobra. ale ile bym za napisy dała...

Co łaczy oba filmy: świetna muzyka :P

K. I. Gałczyński

Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun May 09, 2004 8:23 pm   

Ja na razie nie głosowałem. Oba te filmy są dla mnie świetne. chociaż może bardzej skłaniałbym się do Władcy. Nie wiem dlaczego poprostu jakoś tak myśle - najlepszy film to oczywiście Władca.

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun May 09, 2004 8:28 pm   

Quote:
Ma cudowne zdjęcia, nie ma słabych ról.

Zdjęcia to ma pospolite, niczym się nie wyróżniające a role może nie są najgorsze ale jakoś nie wybija się żaden aktor. Wybijał się Ian McKellen ale odkąd stał się 'biały' to jakoś jego wigor aktorski opadł. Podobała mi sieteż kreacja Seana Bena. Reszta jak już pisałam się nie wybiła a Eliah Wood z każa częścią coraz mniej mi się podobał. HP pod względem aktorstwa nie odbiega poziomem od LOTR a trzeba brac pod uwagę, że grają tam dzieci.

Quote:
Harry Potter jest tylko ilustracją, Diedze w kinie i wiem co bęędzie dalej

Jako adaptacja książki jest o wiele lepszy od LOTR. Chyba, ze ktoś lubi jak się go zaskakuje zmianami typu - Aragorna ratuje koń. Ja osobiście wolę wiedzieć co bedzie dlaje a nie rozczarowywać się negatywnie. Oczywiście o wiele większe miałam oczekiwania co do LOTR niż do HP bądź co bądź trochę za stara już na to jestem ;]

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Thu Jun 24, 2004 10:01 pm   

Harry Potter jest bardoz fajną ksiazka. Fimem-nezłym. Władca Pierścieni jest świetna ksiazka. Fimem-bardzo dobrym. Tyle z mojego porownaia.
To wszystko zależy od gustu osobistego. Ja wole WP, ale i Harrego lubię. A jednak... :D
Siemanko!

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Draco 1994 
Lord Sith

Posted: Fri Jun 25, 2004 11:42 am   

Ja nie mam wątpliwości z wyborem. Władca Pierścieni jest lepszy, ale nie mówie że Harry Potter jest kiepski. Nie oglądałem III części, ale z tego co wiem o tych częściach które widziałem wybiore Władce, i niezmienie zdania. No chyba że trzecia część naprawde by mnie zachwyciła, na co nie ma szans.

Hobbitka 
Mallorny Lothlórien

Posted: Sat Jul 17, 2004 2:20 pm   

Bez żadnego ,ale' zaznaczyłam Władcę Pierścieni bo każdą część oglądałam po kilkanaście razy np. drugą część około 20. :green:
or just fuck off...

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Aug 31, 2004 6:48 pm   

Bez wachania wybrałem Harrego Frajera (joke :lol: :lol: )ale na serio wybrałem Władcę ;] Władca lepszy jako książka i jako film Harry jest dla młodszych ludzi aWładca jest trudniej napisany i wogule (lepszy) :)
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Aug 31, 2004 6:54 pm   

wlasnie...zeby WP zrozumiec trzeba wiedziec co to milosc, poswiecenie, i takie tam...a HP to ksiazka dla dzieci tak jak hobbit....na boczku sie przyznam ze HP przeczytalem dopiero w te wakacje....

Platon

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Aug 31, 2004 7:44 pm   

Mati_00 wrote:
wlasnie...zeby WP zrozumiec trzeba wiedziec co to milosc, poswiecenie, i takie tam...a HP to ksiazka dla dzieci tak jak hobbit....na boczku sie przyznam ze HP przeczytalem dopiero w te wakacje....
A ja nie czytałem tego Frajerstwa próbowałem ale Bllleeee :) ;] ALe Hobbit mi się nawet podobał :) ;] Naprawdę fany był Hobbit :)
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Wed Sep 01, 2004 3:45 pm   

Przeciez oczywiste jest, ze LOtr otrzyma wiecej punktów :D :D
HP to przy nim pikus :P :)
porównac prosze nie tyle ksiazowy co filmowo... :/

just how deep do you believe?
will you bite the hand that feeds?
will you chew until it bleeds?
can you get up off you knees?
are you brave enough to see?
do you want to change it?

Nine Inch Nails

Kevin
Na Drodze Do Bree

Posted: Thu Sep 02, 2004 7:03 pm   

Władca Pierścieni rulez :twisted:

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun Sep 05, 2004 11:44 am   

O kurcze 11:0 dlaWładcy ;o :D

Lord_Kazik
Na Drodze Do Bree

Posted: Thu Sep 09, 2004 9:50 pm   

Jeśli chodzi o książki to są na równi ,a jeśli o filmy to WP jest 1000000 razy lepszy :D

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: