Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Mar 05, 2004 12:21 am wkrótce arcyciekawa zagadka z nagrod± :-)
okazalo sie (co mnie bardzo ucieszylo), ze film zmobilizowal niektorych ludzi do przeczytania ksiazki. co prawda w Szwecji, ale zawsze znajomy z IRC'a poprosil mnie o pomoc w przygotowaniu quizu dla grupy fascynatow tworczosci Tolkiena, ktorej jest czlonkiem, na co sie z wielka checia zgodzilem. z informacji, jakie mnie doszly, test wiedzy okazal sie niezwykle wymagajacy, ale jednoczesnie wciagajacy i wszyscy dobrze sie bawili, a przy okazji zapamietali wiele szczegolow. w zwiazku z tym, po krotkiej rozmowie z nagg'iem, postanowilem ow test przetlumaczyc i zamiescic tutaj.
oto wstepny regulamin:
- test bedzie sie skladal z kilkunastu pytan
- wiekszosc pytan byla wymyslana na poczekaniu, i jakkolwiek ich forma moze byc pogmatwana to jednak narzekanie na stopien trudnosci mija sie z celem
- odpowiedzia na kazde pytanie bedzie JEDNO slowo
- pierwsze litery slow z kolejnych odpowiedzi na pytania utworza ostateczne pytanie
- zwyciezca zostaje osoba, ktora jako pierwsza poda odpowiedz na finalne pytanie (nie trzeba podawac odpowiedzi na pozostale) - przesle ja mailem na moj adres
- nie wolno postowac jakichkolwiek odpowiedzi na jakiekolwiek pytanie, a tym bardziej finalnej odpowiedzi
- wolno natomiast trade'owac odpowiedziami na poszczegolne pytania (np. odpowiedz za odpowiedz - to nalezy juz do kwestii uczestnikow) - nie zmienia to faktu jednak, ze nie wolno PUBLICZNIE postowac odpowiedzi
- UWAGA: zwyciezca quizu w nagrode otrzyma specjalna range i/lub bedzie mogl dodac do swojego podpisu nobilitujaca notke
na razie tyle, w wolnych chwilach popracuje nad tlumaczeniem, jak dobrze pojdzie to w niedziele wieczorem mozecie sie spodziewac posta z pytaniami (jeszcze dam znac o dokladnej godzinie zeby wszyscy mieli rowne szanse). po co to wszystko? otoz mamy z nagg'iem nadzieje, ze moze uda sie troche ozywic forum gdyz ostatnio waszym glownym zajeciem jest klocenie sie lub narzekanie, ze nic sie nie dzieje. niektorzy beda mieli okazje udowodnic rowniez innym swoja rozlegla wiedze
dobra, dosc sarkazmu, teraz prosze Was o pomoc. jako, ze to Wy bedziecie wysilac Wasze szare komorki - mozecie wybrac sobie nagrode. a mianowicie, postujcie tutaj Wasze propozycje na owa specjalna range jaka otrzyma zwyciezca.
tak wiec czekam na propozycje! gdybyscie mieli jakies pytania lub sugestie - feel free zmieszczac je tutaj. z gory dzieki za zaangazowanie - nie dajcie forum umrzec!
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
Always look on the bright side of life
Last edited by v3rt on Sat Mar 06, 2004 1:34 am; edited 1 time in total
legolasik: dokladnie, nawet jezeli nie bedziesz znal odpowiedzi na ktores z pytan, wciaz bedziesz mogl odpowiedziec na ostateczne - pod warunkiem, ze jestes domyslny though
Aragornka: ah, tak, dokladnie, w tekst wkradl sie blad, dzieki za uwage, juz edytuje posta.
cieszy mnie Wasza aktywnosc, smuci natomast brak propozycji odnosnie rangi... no, ruszcie glowami!
hmmmmm... od dluzszego czasu 90% nowych postow na forum nie ma ZADNEGO zwiazku z LOTR... ja rozumiem, ze off-topiki to normalna sprawa, ale tutaj to zaczyna wygladac jakby rozmowa o wladcy byla o-t klocicie sie o pierdoly, gadacie o tysiacu innych rzeczy, o Tolkienie - nic. co jest moi mili, filmu nie ma - kaniec piesni?
dobra, wracam do tematu. mam nadzieje, ze zagadka, ktora pojawi pojawi sie w najblizszym tygodniu, rozrusza Was troche. teraz mam mase zajec w szkole i nie mam za bardzo czasu pomyslec nad kilkoma pytaniami jakie mi pozostaly...
w zwiazku z tym, ze zostalo jeszcze troche czasu, zwracam sie do Was z kolejna prosba. a nawet kilkoma:
- nadal usilnie prosze o wnoszenie propozycji na range. nie chce nic narzucac, a co X glow to nie jedna
- dajcie znac jaka forme preferujecie: czy wszystkie pytania mam zamiescic za jednym razem czy moze codziennie po jednym pytaniu? moim zamiarem bylo zamiescic je "na raz" tak aby wszyscy mieli w miare rowne szanse, wystarczy sciagnac sobie pytania i mozna je rozpracowywac. jezeli chcecie inaczej - dajcie znac
- jezeli wybieracie opcje wszystkich pytan jednego dnia to powiedzcie mi, kiedy Wam najbardziej pasuje. srodek tygodnia? piatek? sobote? niedziela? chcialbym, aby jak najwiecej osob moglo zobaczyc pytania w tym samym momencie = wszyscy macie rowne szanse
z gory dzieki za odzew. mam nadzieje, ze osoby tak zarliwie udzielajace sie obecnie na forum nie nabiora nagle wody w usta przy tym poscie... czekam!
Ja bym wolal aby bylo wszystko naraz. A dzien to ja proponuje piatek popoludnie - tak gdzies kolo 5 - 6 zeby przypadkiem nie bylo tak ze niektorzy maja jeszcz ejakies zajecie czy co.
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Jeżeli chodzi o mnie to ja się podporz±dkuję pod decycję całej reszty...
_________________ Potem F?«anor złożył straszliw± przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ¶lubowania,a ich
obnażone miecze l¶niły krwaw± czerwieni±
w blasku pochodni.
Ja chciałbym rangę "Duch Ognisty"albo "Kurufinwe"....a tak dla ogółu to wolę sie nie wypowiadać...podaje propozycję dla mnie.
w blasku pochodni.
F?«anor, przypomniales mi o podobnym zagraniu na innym forum - tak wlasnie zrobimy. otoz zwyciezca sam sobie wybierze range - tak bedzie najlepiej. tak wiec temat na razie odpada.
ja moge z radoscia oglosic, ze wlasnie skonczylem przerabiac ostatnie pytania, co oznacza, ze quiz jest juz calkowicie gotowy. teraz pozostaje nam tylko czekac na piatek...
tak wiec, oficjalnie: PYTANIA DO QUIZU ZOSTANA ZAMIESZCZONE W PIATEK WIECZOREM (dokladna godzina wkrotce)
No to co¶ nie wyszło.......ja byłem pi±tek...wieczór....
w blasku pochodni.
bardzo przepraszam wszystkich zainteresowanych, ze quiz nie pojawil sie o obiecanej porze. przyczyny jest nader prozaiczna - padl mi zasilacz do kompa. moj ped ku stworzeniu absolutnie nieslyszalnego komputera zostal brutalnie ukarany kiedy pare dni temu z zasilacza, ktorego wentylatorek zostal kilkukrotnie spowolniony, zaczely dochodzic dziwne zapachy spalenizny dla sprawdzenia co sie stalo wylaczylem kompa... i juz go nie wlaczylem niestety, caly tydzien bylem bardzo zajety (matury probne) i nie mialem kiedy wybrac sie do sklepu. dopiero dzisiaj sie tam wybralem i stalem szczesliwym posiadaczem codegena 350xx - z odleglosci metra nieslyszalny
dobra, wracajac do quizu... zastanawiam sie... mozemy umowic sie na dzisiaj na godzine 20:00. pasuje wam? jezeli nie, to moze jutro wieczorem? jak wolicie... zrobimy tak: jezeli dzisiaj wieczorem bedzie tutaj co najmniej kilka waszych postow aprobujacych dzisiejszy termin to zamieszcze pytania dzisiaj. jezeli owych postow nie bedzie - zagadki zamieszczam jutro.
w blasku pochodni.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum