Władca Pier¶cieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pier¶cieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowie¶ci z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
wkrotce arcyciekawa zagadka z nagroda :-)
Author Message
v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Fri Mar 05, 2004 12:21 am   wkrótce arcyciekawa zagadka z nagrod± :-)

okazalo sie (co mnie bardzo ucieszylo), ze film zmobilizowal niektorych ludzi do przeczytania ksiazki. co prawda w Szwecji, ale zawsze :) znajomy z IRC'a poprosil mnie o pomoc w przygotowaniu quizu dla grupy fascynatow tworczosci Tolkiena, ktorej jest czlonkiem, na co sie z wielka checia zgodzilem. z informacji, jakie mnie doszly, test wiedzy okazal sie niezwykle wymagajacy, ale jednoczesnie wciagajacy i wszyscy dobrze sie bawili, a przy okazji zapamietali wiele szczegolow. w zwiazku z tym, po krotkiej rozmowie z nagg'iem, postanowilem ow test przetlumaczyc i zamiescic tutaj.

oto wstepny regulamin:
- test bedzie sie skladal z kilkunastu pytan
- wiekszosc pytan byla wymyslana na poczekaniu, i jakkolwiek ich forma moze byc pogmatwana to jednak narzekanie na stopien trudnosci mija sie z celem
- odpowiedzia na kazde pytanie bedzie JEDNO slowo
- pierwsze litery slow z kolejnych odpowiedzi na pytania utworza ostateczne pytanie
- zwyciezca zostaje osoba, ktora jako pierwsza poda odpowiedz na finalne pytanie (nie trzeba podawac odpowiedzi na pozostale) - przesle ja mailem na moj adres
- nie wolno postowac jakichkolwiek odpowiedzi na jakiekolwiek pytanie, a tym bardziej finalnej odpowiedzi
- wolno natomiast trade'owac odpowiedziami na poszczegolne pytania (np. odpowiedz za odpowiedz - to nalezy juz do kwestii uczestnikow) - nie zmienia to faktu jednak, ze nie wolno PUBLICZNIE postowac odpowiedzi
- UWAGA: zwyciezca quizu w nagrode otrzyma specjalna range i/lub bedzie mogl dodac do swojego podpisu nobilitujaca notke

na razie tyle, w wolnych chwilach popracuje nad tlumaczeniem, jak dobrze pojdzie to w niedziele wieczorem mozecie sie spodziewac posta z pytaniami (jeszcze dam znac o dokladnej godzinie zeby wszyscy mieli rowne szanse). po co to wszystko? otoz mamy z nagg'iem nadzieje, ze moze uda sie troche ozywic forum gdyz ostatnio waszym glownym zajeciem jest klocenie sie lub narzekanie, ze nic sie nie dzieje. niektorzy beda mieli okazje udowodnic rowniez innym swoja rozlegla wiedze ;)

dobra, dosc sarkazmu, teraz prosze Was o pomoc. jako, ze to Wy bedziecie wysilac Wasze szare komorki - mozecie wybrac sobie nagrode. a mianowicie, postujcie tutaj Wasze propozycje na owa specjalna range jaka otrzyma zwyciezca.

tak wiec czekam na propozycje! gdybyscie mieli jakies pytania lub sugestie - feel free zmieszczac je tutaj. z gory dzieki za zaangazowanie - nie dajcie forum umrzec!
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
Last edited by v3rt on Sat Mar 06, 2004 1:34 am; edited 1 time in total  

Mojso 
Lord Sith

Posted: Fri Mar 05, 2004 7:02 am   

Super pomysł. Tylko jednego nie zrozumiałem za dobrze. Po prostu na te pytania nie dajemy odpowieĽi tylko zbieramy litery na ostatnie pytanie tak?

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Mar 05, 2004 5:49 pm   

Hmmm Pomy¶ł bardzo dobry :) Mam tylko jedno pytanie. Czy pytanie finałowe utworzone będzie z pierwszych liter ODPOWIEDZI na kolejne pytania ??

v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Mar 06, 2004 1:38 am   

legolasik: dokladnie, nawet jezeli nie bedziesz znal odpowiedzi na ktores z pytan, wciaz bedziesz mogl odpowiedziec na ostateczne - pod warunkiem, ze jestes domyslny though ;)

Aragornka: ah, tak, dokladnie, w tekst wkradl sie blad, dzieki za uwage, juz edytuje posta.

cieszy mnie Wasza aktywnosc, smuci natomast brak propozycji odnosnie rangi... no, ruszcie glowami! :-)

Galad 
Moderator

Posted: Sat Mar 06, 2004 5:46 pm   

Bardzo dobry pomysl! :lol: :) Czekamy na pierwsze pytanie...

A co do rangi to sam kompletnie nie mam na nia pomyslu...
Jak cos wymysle to zedytuje posta...
in Mordor where the shadows are."

v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sun Mar 14, 2004 3:39 pm   

hmmmmm... od dluzszego czasu 90% nowych postow na forum nie ma ZADNEGO zwiazku z LOTR... ja rozumiem, ze off-topiki to normalna sprawa, ale tutaj to zaczyna wygladac jakby rozmowa o wladcy byla o-t :P klocicie sie o pierdoly, gadacie o tysiacu innych rzeczy, o Tolkienie - nic. co jest moi mili, filmu nie ma - kaniec piesni?

dobra, wracam do tematu. mam nadzieje, ze zagadka, ktora pojawi pojawi sie w najblizszym tygodniu, rozrusza Was troche. teraz mam mase zajec w szkole i nie mam za bardzo czasu pomyslec nad kilkoma pytaniami jakie mi pozostaly...

w zwiazku z tym, ze zostalo jeszcze troche czasu, zwracam sie do Was z kolejna prosba. a nawet kilkoma:
- nadal usilnie prosze o wnoszenie propozycji na range. nie chce nic narzucac, a co X glow to nie jedna :)
- dajcie znac jaka forme preferujecie: czy wszystkie pytania mam zamiescic za jednym razem czy moze codziennie po jednym pytaniu? moim zamiarem bylo zamiescic je "na raz" tak aby wszyscy mieli w miare rowne szanse, wystarczy sciagnac sobie pytania i mozna je rozpracowywac. jezeli chcecie inaczej - dajcie znac
- jezeli wybieracie opcje wszystkich pytan jednego dnia to powiedzcie mi, kiedy Wam najbardziej pasuje. srodek tygodnia? piatek? sobote? niedziela? chcialbym, aby jak najwiecej osob moglo zobaczyc pytania w tym samym momencie = wszyscy macie rowne szanse

z gory dzieki za odzew. mam nadzieje, ze osoby tak zarliwie udzielajace sie obecnie na forum nie nabiora nagle wody w usta przy tym poscie... czekam!

Galad 
Moderator

Posted: Sun Mar 14, 2004 4:35 pm   

Ja bym wolal aby bylo wszystko naraz. A dzien to ja proponuje piatek popoludnie - tak gdzies kolo 5 - 6 zeby przypadkiem nie bylo tak ze niektorzy maja jeszcz ejakies zajecie czy co.

Triumfator F?«anor
Mallorny Lothlórien

Posted: Sun Mar 14, 2004 4:44 pm   

Jeżeli chodzi o mnie to ja się podporz±dkuję pod decycję całej reszty...
obnażone miecze l¶niły krwaw± czerwieni±
w blasku pochodni.

Galad 
Moderator

Posted: Mon Mar 15, 2004 8:00 pm   

Nie wiem moze jakis ladny napisic "Istari " pod nickiem.. moze tak na zielono.. ladnie by wygladoo... i do teg podpisic pod postami...

Triumfator F?«anor
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon Mar 15, 2004 8:26 pm   

Ja chciałbym rangę "Duch Ognisty"albo "Kurufinwe"....a tak dla ogółu to wolę sie nie wypowiadać...podaje propozycję dla mnie.
w blasku pochodni.

v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Mon Mar 15, 2004 9:38 pm   

F?«anor, przypomniales mi o podobnym zagraniu na innym forum - tak wlasnie zrobimy. otoz zwyciezca sam sobie wybierze range - tak bedzie najlepiej. tak wiec temat na razie odpada.

ja moge z radoscia oglosic, ze wlasnie skonczylem przerabiac ostatnie pytania, co oznacza, ze quiz jest juz calkowicie gotowy. teraz pozostaje nam tylko czekac na piatek...

tak wiec, oficjalnie: PYTANIA DO QUIZU ZOSTANA ZAMIESZCZONE W PIATEK WIECZOREM (dokladna godzina wkrotce)

Triumfator F?«anor
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri Mar 19, 2004 8:31 pm   

No to co¶ nie wyszło.......ja byłem pi±tek...wieczór....
w blasku pochodni.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Mar 20, 2004 7:44 am   

hm..
Duzo sie zieje.. przyzxnam.. ;]

Pomysł z konkursem jest swietny.. ;)

a i dzieki temu cos sie ruszy na forum.. cos zwiazanego Z tolkienen.... :? wreszcie :P

Co do rangi pomysłow nie mam.. ;;\

Moze Najwyzszy Noldor.. :\ :P

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Mar 20, 2004 12:45 pm   

bardzo przepraszam wszystkich zainteresowanych, ze quiz nie pojawil sie o obiecanej porze. przyczyny jest nader prozaiczna - padl mi zasilacz do kompa. moj ped ku stworzeniu absolutnie nieslyszalnego komputera zostal brutalnie ukarany kiedy pare dni temu z zasilacza, ktorego wentylatorek zostal kilkukrotnie spowolniony, zaczely dochodzic dziwne zapachy spalenizny :) dla sprawdzenia co sie stalo wylaczylem kompa... i juz go nie wlaczylem :) niestety, caly tydzien bylem bardzo zajety (matury probne) i nie mialem kiedy wybrac sie do sklepu. dopiero dzisiaj sie tam wybralem i stalem szczesliwym posiadaczem codegena 350xx - z odleglosci metra nieslyszalny :]

dobra, wracajac do quizu... zastanawiam sie... mozemy umowic sie na dzisiaj na godzine 20:00. pasuje wam? jezeli nie, to moze jutro wieczorem? jak wolicie... zrobimy tak: jezeli dzisiaj wieczorem bedzie tutaj co najmniej kilka waszych postow aprobujacych dzisiejszy termin to zamieszcze pytania dzisiaj. jezeli owych postow nie bedzie - zagadki zamieszczam jutro.

Triumfator F?«anor
Mallorny Lothlórien

Posted: Sat Mar 20, 2004 1:30 pm   

Ja wole dzisiaj...nawet bardzo wolę...
w blasku pochodni.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Mar 20, 2004 1:55 pm   

ua tez bym wolał± ale termin mi nie odpowiada.. :\

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Mojso 
Lord Sith

Posted: Sat Mar 20, 2004 2:07 pm   

Ja niestety wolę jutro.

Beren 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Mar 20, 2004 2:34 pm   

Ja bym wolał dzi¶ ale jutro też jako¶ przeżyje.

Antoine de Saint-Exupery

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: