Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Feb 20, 2004 6:31 pm Wielki pojedynek: HH vs Metal vs...
Już odgrażałem się, że pierwszy będzie mój krok w rozruszeniu forum: wpadłem na pomysł ankiety muzycznej. Wiem, że był temat o muzyce, ale nie taki, w którym wybieramy jaki rodzaj muzyki lubimy... Tak wię: Co wolicie - Metal, HH czy może coś jeszcze innego? Ale zaznaczenie w ankiecie nie kończy waszej roli. Piszemy za co lubimy dany rodzaj muzyki, za co nie lubimy pozostałych styli, a jeżeli w ankiecie wybraliście coś innego, napiszcie cóż to. W ten sposób zrobimy coś trudniejszego.
Posted: Sat Feb 21, 2004 10:29 am
Ja nienawidze techno i hh.
Właściwie to nie przepadam za większością muzyki, która jest teraz na topie. Lubie muzyke filmową, reggae, muzyke celtycką...
_________________ "Tolkien - był Gandalfem, Czarodziejem bez wieku kształtującym przeznaczenie wielkich królestw."
Ja tak jak Gil-Galad lubię rock i metal. Podoba mi się muzyka filmowa. Baardzo nie lubię HH, pop. Techno jest dobre tylko na dyskoteki.
Prawda. Ja dlatego polubiłem techno bo była u nas dyska i były takie fajne laski ale starsze i żeśmy se wszyscy się bawlili przy techno te laski też dlatego ..... :serduszka:
Ja nie nawidze HH.. Co do Techno, to czasami tylko, jak jakis fajny utwor, ale tak to nie slucham. Za metalem nie przepadam, raczej wole spokojniejsza muzyke.. Np Sredniowieczna, celtycka, z filmowi takie tam co fajnego w ucho wpadnie, ale zespoly pisalam juz gdzies indziej
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
Posted: Sun Feb 22, 2004 8:28 pm
hyhy.. ja wole cosik po torchu.. nie słuycham HH.. nie lubie.. technoa tez nie..
moze czasem troche Metalu...
Osobiscie wole takie raczej.. nijakie..
Smolik, Radiohead ( uwielbiam ) moby, Fiona Apple, itd..
moze komus to sie wydaje plumkaniem takim.. ale przyjemnie sie słucha
Posted: Sun Feb 22, 2004 8:38 pm
Trudno powiedzieć. Blisko mi do strażnika...Mam alergię na HH i techno. Kocham muzykę filmową, celtycką, poezję śpiewaną, czasem coś ostrzejszego. Bardzo chętnie coś co ponoć nazywa się brit-pop (Myslo np.), muzyka gitarowa, którą zaraziła mnie my dear Sister (ostatnio Starsailor). Ale ogólnie lubię klimaty nazwijmy to pop-rock :wink:
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Generalnie nie lubie etosu HH (HWDP etc) i pewnych sposobow robiebienai piosenek (czyli zrzynanie z innych kawalkow i ich samplowanie), ale sa piosenki ktore szanuje (malo). Troche pokrewna HHowi jest muzka Kazika, ktory, mimo, ze melorecytuje, jednak nie jest zaliczany do HHowcow (Chodzi o solowe).
Idac dale tym tropem, KULT, kapela mojego zycia, czyli rock szeroko pojety, ale Poslki. Ale ejst malo kapel ktore naprawde lubie. Poza Kultem, to HEY, i Akurat (to jest Ska, ale podczepie tu - POLECAM); Z zagranicznego to Nick Cave, Pink Floyd (tylko The Wall);
No i Gotyk Rock - Sisters of Mercy, Sioux and the Banshes(chyba inaczej sie pisze:P) i jeszcze pare...
Dalej, metal - tez lubie, ale specyficzny - taki tradycyjny Heavy Metal, czyli Iron Maiden (ale fanem nie jestem) no i oczywiscie tez (w strone gotyku) Blind Guadrdian, ktory to zespol powinien byc znany wszystkim Tolkienistom...
Techno, tak jak nie lnawidzilem, tak teraz bardzo lubie :shock: Oczywiscie nie wszystkie kawalki, i nie to ze plyty tam kupuijne, ale jest pare takich fantastycznych kawalkow, ze uuuh! Super do jakies szybkiej strzelanki
A jesli o strzelankach mowa to jeszcze przypomniala mi sie scenka. Otoz siedzialem sobie w pokoju sluchajc muzyki , wpadl moj brat, i ku swemu zdziwieniu zobaczyl, ze przy akompaniamecie Turnaua (poezja spiewana, bardzo spokojna muzyczka - fantastyczna ) pograywam sobie w UT2k3, Wiec melodyjne granie na pianianie bylo przerwyane przez glosne krzyki zabijanych ludzi, odglosy karabinow i lektora krzyczacego "HEADSHOT!!!"
Tak wiec u mnie przekroj jest szeroki, ponadto, jesli uslysze meldyjnego popa to sie nie brzydze, i tez lubie posluchac (tyle ze szybko sie nudzi)
nagg
Posted: Wed Feb 25, 2004 2:19 pm
Zgadzam się z Naggiem - KULT jest świetny, jak Kazik jest sam lub z innymi kapelami to też bardzo fajne rzeczy im wychodzą. mój ulubiony utwór Kultu to Dom Wschodzącego Słońca.
Co do fanów RADIOHEAD - to Elijah Wood (filmowy Frodo) również lubi ten zespół.
_________________ "Tolkien - był Gandalfem, Czarodziejem bez wieku kształtującym przeznaczenie wielkich królestw."
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Thu Apr 01, 2004 9:05 pm
Bawie sie w wyszukiwanie starych tematów Czemu tu nikt nie pisze? Przeca temat przedni, zacny Ja wam powiem tak. Podobno polski hh to nie hh, ze tylko taki ze stanów jest cacy. Nie jestem skatem, nie lubiłem ich, ale jestem hipisem duchem, i nauiczyłem sie ich akceptowac. I hh jest dla mnie znosny, ale tylko ten polski! Oprócz tego jest cos takiego fajnego jak freestyle, i moze sobie pocwiczyc takie frymowanie, a to jest na serio cacy. O techniawce się nie będę wypowiadał, bo nie warto, czysta swołocz No a teraz co lubie. Podstawa jazz i blues. Granie bluesa na gitarce to jest najwspanialsza rzecz na świecie. Z takich duchowych Takie grupy jak Quintet( z Bielska), Deep Purple, Pearl Jam, czy nawet Led Zeppelin... Bosko. Opróćz tego rock, jakze by inaczej. Nickelback, Metallica (mam bilety już, idzie ktoś na koncert?). Polska muzyka, Dżem, Pudelsi. Tyle
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Nie moge znalesc tematu o muzyce wiec napisze tutaj.. zreszta chodzi mi wlasnie o metal....
SLucha i lubi ktos oprocz mnei moze Iron Maiden??? moze troche podysutujemy na ten temat? a moze bedziemy pisac zesploly i o nich troche gaworzyc/??? fajnei by bylo...
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Powiem szczerze, że Iron Maiden nie słucham. Słyszałem parę utworów, ale są dla mnie trochę za słabe... Nie żebym coś miał, ale słuchamtrochę cięższej muzyki... Możesz sobie sprawdzić nowy, promocyjny kawałek SlipKnoTa, a jako, że płyta jeszcze nie wyszła, a mp3 była zamieszczona na oficjalnej ich stronie, jest legalna. Potem zobaczymy czy cię zniechęciła, czy nawróciła, chociaż chyba będzie to najsłabszy z albumów... http://www.metabolic666.c...fthemaggots.mp3 natomiast jeżeli masz real playera, to możesz obejrzeć teledyski... to sąchyba jedne z największych plusów tego zaje***t*go zespołu http://www.roadrunnerreco...pknot/video.asp
no nie wiem zobacze.. pieosenka jzu sjie sciaga.. zobaczymy... Iron Maiden chba raczej nei ma tak plikow za friko (bo plyta wyszla w tamtym roku wec nei ma czego promowac) ale mozna zobaczyc teledysk na stronie... http://www.ironmaiden.com...article_id=1024 piosenka calkiem dobra.. moze sie zawrocisz
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Spokojnie, Iron Maiden już trochę słyszałem... Nie muszę oglądać teledysku, by wiedzieć jaka to klasa... IM to klasyka, razem z Metallicą... A jak już mówię o trashu, to słyszałeś kiedyś Slayera? Teżbardzo dobry zespół. Oczywiście jest o wiele mocniejszy od IM czy Metallici, więc nie wiem czy Ci się spodoba, ale zawsze możesz sprubować... Tylko nie mam pod ręką żadnego linka...
Ze slayera polecam:
raining blood
exile
silent scream
war ensamble
dead skin mask
here comes the pain
skeletons of society
A słyszałeś kiedyś Vadera? Taki nasz Polski zespół death metalowy... Nie lubię wszystkich piosenek, ale niektóre są wypas... A już szczególnie cover raining blood... Dobry też jest remix N.U.E.R.H.A. sweet noise'a właśnie razem z perkusistą Vadera i wokalm Behemotha... Ful Wypas!
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum