Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Wielki pojedynek: HH vs Metal vs...

Co wolisz?
Metal
38%
 38%  [ 17 ]
Hip-Hop
15%
 15%  [ 7 ]
Techno
9%
 9%  [ 4 ]
pop wszelkiej maści
2%
 2%  [ 1 ]
coś innego
34%
 34%  [ 15 ]
Voted : 16
Total Votes: 44

Author Message
Mortai 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Fri Nov 11, 2005 9:55 pm   

Cieszę się, że z pośród tych, którzy wypowiadali się na tym topicu więcej jest fanów metalu. Tak trzymać. I walczcie z hip hopem! (sorry dla fanów hh)

Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri Nov 11, 2005 10:07 pm   

Mortai wrote:
I walczcie z hip hopem!

No ultra LOL normalnie, człowieku to tylko muzyka, po co walczyć z muzyką? Jaki cel? I jak walczyć? Hehehe, muzyka jak każda inna.

EDIT: W innym temacie napisałeś ze lubisz Slipknot(pozdro:) ) a przecież oni, szczególnie w starych, pierwszych wałkach mają mnóstwo rapu i różnych takich wstawek. (To tylko tak nawiasem mówiąc. :P )

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Nov 12, 2005 10:52 am   

Mortai wrote:
Cieszę się, że z pośród tych, którzy wypowiadali się na tym topicu więcej jest fanów metalu. Tak trzymać. I walczcie z hip hopem! (sorry dla fanów hh)

Tak, walczmy, ale z ograniczonymi horyzontami muzycznymi. Wypowiedź, że po prostu ewww :/

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Nov 12, 2005 11:10 am   

Ludzie mam pomysł!!! Walczmy z wszystkim co nam się nie podoba, nie szanujmy gustów innych ludzi!!!Podporządkujmy sobie wszystko pod nasze indywidualne zachcianki i karajmy wszystkich,którzy nam się sprzeciwią, a zapanuje POKÓJ NA ŚWIECIE!!!

Ach,jak ja lubię ironię... :twisted:
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Nov 12, 2005 5:28 pm   

to jest pewne wyjscie...bo ja nie rozumiem czemu ludzie tak nienawidza hip hopu...na przyklad nasz kolega...nie pamietam ksywki... jakos na m...

Platon

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Nov 12, 2005 5:50 pm   

Ja ci powiem czemu. Bo nie mają pojęcia o dobrym hh. Znają tylką tą siekę, którą na vivie albo innym opiniomuzycznotwórczym programie usłyszą. ;)

Dla mnie takie mówienie: 'walczcie z hh' świadczy o skrajnej niedojrzałości, i to nie tylko muzycznej :lol:

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Nov 12, 2005 6:45 pm   

masz racje...ja sie nie dziwie ze ludzie jak slysza meza, albo verbe...albo jakiegos lerka to zaczynaja nienawidziec z calego serca te jakze piekna muzyke :]

Platon

Mortai 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Wed Nov 16, 2005 2:53 pm   

[quote="Świr"]
Mortai wrote:
I walczcie z hip hopem!
No ultra LOL normalnie, człowieku to tylko muzyka, po co walczyć z muzyką? Jaki cel? I jak walczyć? Hehehe, muzyka jak każda inna.

No dobra, przyznaję się przesadziłem... I przepraszam urażonych.

Ale wnerwia mnie ta cała kultura bazująca na hip hopie. Ile razy dostalem w mordę, a to, że sobie szedłem normalnie alebo nie miałem papierosa (ja nie palę, więc skąd miałbym mieć!?).
A mojemu kumplowi grożą, że go pobiją jeśli będzie chodził do dziewczyny, z którą nie mają nic wspólnego. Nie rozumiem takich. Są agresywni bez powodu. I właśnie za to nienawidzę hip hopu. I tylko za to. Bo np. motywy rapowe w innej muzyce są całkiem nieżłe. Np. w Linkin Park. LEcz tam nie mówią o paleniu ganji i nienawiści dla policji.

Chociaż z drugiej strony znam ludzi słuchających hh i zachowujących się normalnie. I oni są w porządku.

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Nov 16, 2005 3:10 pm   

Urażeni, jak urażeni ;)

Bo słonko jest hip hop i hip hop :P Jeden z nich jest mądrą i fantastyczną muzyką, drugi... co tu duż mówić, to ten zeszmacony.

Pomijając to, że agresywne ziomy niekoniecznie muszą słuchać hh. :P Znam kilku takich khe khe agresywnych czasem, którzy od hh wolą punka :lol:

I to, że ktoś dostaję w mordę to niewielka w tym zasługa muzyki, uwierz.

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Nov 16, 2005 3:14 pm   

To, ze tamci ludzie sa agresywni to nie jest wina hh. Sa jacy są, patologia i tyle. Nie mozna utożsamiać muzyki z negatywnymi zachowaniami jednostek. No i nie mozna agresji nazywac przejawem kultury. Jak juz to subkultury :P [haha... czuje sie jak fachowiec :P ] Subkultury nie raz i nie dwa przejawiały sie i przejawiają zachowaniami agresywnymi. Ale to raczej "kibole", skini.

B. Leśmian

Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Nov 16, 2005 5:27 pm   

[quote="Mortai"]
Świr wrote:
Mortai wrote:
I walczcie z hip hopem!

No dobra, przyznaję się przesadziłem... I przepraszam urażonych.

Ale wnerwia mnie ta cała kultura bazująca na hip hopie. Ile razy dostalem w mordę, a to, że sobie szedłem normalnie alebo nie miałem papierosa (ja nie palę, więc skąd miałbym mieć!?).
A mojemu kumplowi grożą, że go pobiją jeśli będzie chodził do dziewczyny, z którą nie mają nic wspólnego. Nie rozumiem takich. Są agresywni bez powodu. I właśnie za to nienawidzę hip hopu. I tylko za to. Bo np. motywy rapowe w innej muzyce są całkiem nieżłe. Np. w Linkin Park. LEcz tam nie mówią o paleniu ganji i nienawiści dla policji.

.

Ale co Ty pieprzysz, Ty mi opisałeś jakiś dresów, sam teraz zasłuchuje się w rapie, szczególnie w Juggalo^^ . A buce znajdą się w każdej subkulturze, a po za tym my tu mówimy o MUZYCE, a nie o subkulturach i o tym jacy są w nich ludzie.

A w śpiewaniu o paleniu gandzi nie ma nic złego 8) Hehe, tylko jeszcze trzeba umieć to robić;]

Co do nienawiści do policji to jest pare zespołów metalowych które śpiewają Fuck the Police, idealnym przykładem jest chyba znana wszystkim fanom ciężkiego grania Sepultura.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Wed Nov 16, 2005 10:15 pm   

No przeciez ilu jest dresów słuchających "brudnej muzyki" nieodpowiedniej do ich przynajeznej.. ehmm" kultury" ( o ile takowa w ogole istenieje ) i ile jest "Brudów" słuchającch hip-hopu.. Z resztą.. massive atack i cała rezszta to nic innego jak swoistego rodzaju techna. nie wszystko techno to gówno i niewarty przesluchania szajs.. a prodigy?

Gandzie to dla mnie temat smieszny ^^ Zwłaszcza jako naszywka.. i teksty kiepskiego rapu..

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum