Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Najbardziej przepadam za HaHa & Rapsem - Z Polskich wykonawców Liroy i KaRRamba, a z zagranicznych Eminem, 50 cent, 2Pac. Metalu w prost nie nawidze jest za glosny, dra jape jak by ich zazynali ołówkiem. pozdro for R-A-P fans and metal 2 of course
_________________ HiP HoP NoN StOp a RaP To jEgO BrAt
PoZdRaWiAm Z WrOcKa =)
Posted: Sun Aug 28, 2005 10:18 pm
Świr wrote:
tak wogle to hip hop to nazwa subkultury, a Rap to nazwa muzyki
hip hop to kultura :p są książki o tym nawet :p. Co do muzyki którą lubie ... lubie rap, ale rap z całego świata, nie tylko Polski, Usa czy francuski, mam albumy wykonawców tureckich, australijskich, z izraela, hiszpanii itd. Ktoś tu pisał o rapie chrześcijańskim znam jedną taką piosenke pt. "Gloria" niestety nie pamiętam wykonawcy .
Nie ograniczam sie tylko do rapu :p często, a ostatnio prawie non toper leci u mnie soundtrack z Band of Brothers, Gladiatora czy Ostatniego Mohikanina. Zdarzy mi się zapuścić muzyke typu Industrial albo coś w stylu Średniowiecza, jakieś fanfary, trąbki bębny :p, polecam Arcane z tego gatunku. Reggae też czasam posłucham albo Jean Michel Jarr :p
Posted: Wed Aug 31, 2005 5:25 pm
OT: To, że o czymś są ksiązki to o niczym nie świadczy Definicja subkultury
Przy pierwszym wyjasnieniu, jesli wezmiemy kryterium muzyczne, to słuchacze kazdej muzyki tworzą subkultury
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Ja słucham prawie każdej muzyki, ale mam bzika na punkcie soulu, r'n'b, jazzu czy bluesa. Uwielbiam też muzyke musicalową ! Natomiast jestem uczulona na techno ... Chociaz tańczyć przy techno można, ale ot tak, słuchać sobie- NIENAWIDZĘ!!!
Joined: 31 Oct 2005 Posts: 50 Location: Z koziej dupy traba
Posted: Wed Nov 02, 2005 3:10 pm metal...
...metal jest to rodzaj muzyki ,potrafiacej dac kopa ...
...Odkad gramw kapieli rockowej to już jakies z 2,3 lata...
nie zamierzam odchodzic jak na razie...
Posted: Wed Nov 02, 2005 3:22 pm
Młodo zacząłeś... 2, 3 lata...
A co do metalu. Mnie ta muzyka przybija, przygniata i dołuje. A zdołowana elistir to jest zjawisko praktycznie nie występujące w przyrodzie, więc niech mi ktoś powie, po jaką cholerę mam sobie nastrój psuć i optymizm wewnętrzny zabijać, nie mówiąc już o naruszaniu nienaruszalnych praw przyrody
A poza tym przy metalu nie da się myśleć
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Jak już mówiłem wole hardcore od metalu, a metalu w ogóle mało teraz słucham, hyh, w ogóle co to za porównanie metal i rap? to są kurna całkowicie dwa różne gatunki muzyki i porównywanie ich jest jak dla mnie czymś conajmniej dziwnym i niemożliwym:P
Posted: Wed Nov 02, 2005 6:47 pm
Nie można moim zdaniem(podobnie jak zdanie Swirusa) porównać. Można jedynie dokonać wyboru(ograniczyć się do jednego) bądz wybrać wszystkiego po trochu, lub nic. Wszysko więc jest kwestją wyboru;]
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
Posted: Wed Nov 02, 2005 6:52 pm
Dla mnie metal jest zbyt hałaśliwy, a za hałasem nie przepadam Ostatnio w ogole się wyciszyłam
Nie mam nic do tej muzyki jako gatunku, po prostu nalezałoby go słuchac głosno,a takiego samozaparcia nie mam
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Posted: Wed Nov 02, 2005 8:08 pm
$Glutek$ wrote:
...Sluchajce to co lubicie..oto moja wypowiedz...
Bez obaw, słuchamy
Albo nie! Od dzisiaj słucham tego, czego nie chę
Szacun ziom
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum