Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Dec 15, 2004 11:51 am Wielka niewiadoma
chciałbym zadać wam pytanie dotyczące saurona i jedynego pierścienia. skoro Sauron potrzebował pierścienia aby zyskać wielką potęge to dlaczego się za nim uganiał, mógł przecież wykuć go po raz drugi , nie sprawiło by mu to wielkich trudności.
Chciałbym poznać wasze opinie, jak sądzicie dlaczego tego nie zrobił, może odpowieć jest w jakimś dziele misztrza ale jej w nie wykryłem. [/b]
Posted: Wed Dec 15, 2004 12:02 pm
Dla mnie sprawa wygląda dość oczywiście. Sauron ulokował w tym pierścieniu swoją moc, więc był z nim związany. Zresztą wskazuje na to fakt, że zniszczenie pierścienia oznaczało też zgubę dla Saurona. Skoro Jedyny był częścią niego musiał go odzyskać.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Wed Dec 15, 2004 5:37 pm
Dokładnie....żeby stworzyć coś tak potężnego by mogło władać pierścieniami władzy Sauron musiał w Jedyny przekazać dużą część swojej mocy (co w sumie uważam za błąd). Sauron bez pierścienia już nie wiele znaczył więc tym bardziej nie był w stanie wukuć czegoś nowego (sytuacje dodatkowo utrudniał fakt że był bezcielesnym duchem kiedy mu go odebrano)
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
...no a pozatym przeciez po jego stracie byl slaby i wlasnie pierscienia aby odzyskac swoja moc. nie mogl wykuc nowego bo nei mial tej mocyno i byl duchem wlasnie. A jeszcze ten pierscien mial wladze nad innymi a ten nowy juz takiej wladzy mol nei miec.
No przynajmneij tak mi sie wydaje
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Po tym jak przelał część swojej mocy w pierścień, nie miałby siły na stworzenie nowego. To, że był bezcielesny, akurat problemu chyba nie stwarza. Ostatecznie mógł się wysłużyć kimś innym. Ale to by bylo ryzyko.
_________________ Memoriał:
Zabić go mógł tylko feniks...
Posted: Thu Dec 30, 2004 8:17 am
moim zdaniem sauron nie mógł zrobić nowego pierścienia bo w stary przelał całą swoją moc, ale też dlatego, że potrzebował elfów bo bez nich nie dałby rady
moim zdaniem sauron nie mógł zrobić nowego pierścienia bo w stary przelał całą swoją moc, ale też dlatego, że potrzebował elfów bo bez nich nie dałby rady
CO do tego że "wlał" w niego całą swoją moc się zgadzam ale należy pamiętać iż to nie Elfy wykuły ten pierścień więc po co one mu byłyby gdyby nawet miał tyle mocy by wykuć nowy??.
Posted: Thu Dec 30, 2004 8:56 pm
nie sorka zle troszke przyczytalem twoj post...sorka...no ale Sauron nawet bez Pierscienia byl straszny...kazdy sie go bal...nie bylo osoby w srodziemiu ktora by sie go nie bala...a z Pierscieniem byla juz wogole masakra...na sam widok wszyscy spieprzali gdzie pieprz rosnie...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Fri Dec 31, 2004 7:56 am
z tymi elfami to chodziło mi o to, że nowy pierścień nimiałby mocy nad żadnym innym. Bez elfów którzy stworzyli by swopje pierścienie sauron niemógłby stworzyćnowego pierśącienia panującego.
No ja myśle inaczej troche gdyż skoro Sauron raz wykuł pierścień który kontrolował i te pierścienie elfów a pierścieni elfów sostały takie same jak wtedy gdy Sauron kuł pierścień władzy to kopię tego pierścienia mógłby zrobić bez elfów. Prawda??
No to prawda że on poprostu nie miałby już tyle mocy by wykuć kolejny pierścień ale ja chciałem tylko powiedzieć że gdyby nawet miał dość mocy to elfy nie byłyby mu do niczego potrzebne.
Troche się wtrące; Sauron wykuł wszystkie pierścienie z pomocą Elfów(Kelebrimbora chyba, bo niepamiętam napewno) Ale jedyny wykół już sam ,w tajemnicy więc żeby wykuć drugi napewno nie potrzebowałby elfów!!! Co innego że go nie wykół, nie miał na to mocy, przeciż przelał ją w Jedyny. Zresztą cała historia wiąże się z Jedynym, gdyby mógł wykuć drugi to traciłaby sens!!!
Posted: Sun Jan 02, 2005 1:17 pm
noo...nie pamietam zbyt dobrze historii Pierscienia...no i wlasnie skoro moglby wykuc drugi pierscien no to po kiego grzbya mu ten JEDYNY? jak sama nazwa wskazuje on byl jedyny w swoim rodzaju...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum