Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Niee! Nie pożyczaj! Nie oglądaj! Trzymaj się od tego z daleka, błagam!!!
Książki czytałeś? Lepiej przeczytaj, jeżeli nie. Bo tego filmu nie warto oglądać. Tylko popsujesz sobie wizję bohaterów. STRA-SZNE.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Thu Sep 13, 2007 10:00 pm
Na pewno można wypożyczyć
Ja najpierw oglądałam film, więc jeśli kiedykolwiek chcesz go obejrzeć to lepiej zanim poznasz książkę W drugą stronę to pewnie jeszcze bardziej traumatyczne przeżycie
Z filmu dobrze wspominam tylko muzykę, Żebrowskiego i Zamachowskiego
A książka, a w zasadzie książki, są genialne ;D Do połknięcia i wracania
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Fri Sep 14, 2007 9:40 am
Mati_00 wrote:
Keira wrote:
więc jeśli kiedykolwiek chcesz go obejrzeć to lepiej zanim poznasz książkę
chyba odwrotnie
Właśnie nie!
Nie znając książki, można się tylko wkurzać realizacją
A znając książkę, denerwuje dużo więcej rzeczy - choćby wymieszanie fabuły Opowiadań z motywacją GERALTA z Sagi
Dlatego, jeśli w ogóle oglądać, to zanim pozna się oryginał
Mati wrote:
Keira wrote:
A książka, a w zasadzie książki, są genialne ;D Do połknięcia i wracania
ok to mi powiedz jeszcze w jakiej kolejności mam to czytać
Najpierw opowiadania - "Ostatnie życzenie", potem "Miecz przeznaczenia".
I Saga: "Krew Elfów", "Czas pogardy", "Chrzest ognia", "Wieża Jaskółki" i "Pani Jeziora".
Stron sporo, ale czyta się rewelacyjnie
Mati wrote:
Milva wrote:
Niee! Nie pożyczaj! Nie oglądaj! Trzymaj się od tego z daleka, błagam!!!
oglądałem kiedyś serial to źle? pamiętam tylko, że Gerard miał białe włosy
Ha, ja nawet w kinie byłam
Serialu za bardzo nie oglądałam, jakoś się nie złożyło... I niespecjalnie żałuję
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Ja też. W połowie prawie zasnęłam. Przy końcówce wyszłam. Myślałam, że krew mnie zaleje. Makabra. A serialu to oglądałam wszystkiego jeden odcinek, o 2:30 w nocy, leżałam na dywanie i wyłam ze śmiechu. Uczta w Cintrze, jakaś ruda lafirynda siedząca obok Geralta rozbawiły mnie do łez . Ale w przypadku tej produkcji to nie wiadomo, czy płakać ze śmiechu czy rozpaczy.
W ogóle nie radzę tego oglądać. Ani przed przeczytaniem książki, ani po przeczytaniu.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Fri Sep 14, 2007 4:55 pm
Keira wrote:
Dlatego, jeśli w ogóle oglądać, to zanim pozna się oryginał
tak tak...mi się popieprzyło znaczenie słowa "zanim"
Keira wrote:
Najpierw opowiadania - "Ostatnie życzenie", potem "Miecz przeznaczenia".
I Saga: "Krew Elfów", "Czas pogardy", "Chrzest ognia", "Wieża Jaskółki" i "Pani Jeziora".
Stron sporo, ale czyta się rewelacyjnie
ok
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Szczerze to ja filmu nie oglądałem . Serial kilka odcinków mi tam gdzieś mignęło, ale jakoś nie pragnę do tego wracać .
A książka po prostu świetna! Nawet zastanawiałem się czy nie wziąć Sapkowskiego na maturę ustną z polskiego, ale to trudny temat i zrezygnowałem. W każdym bądź razie polecam przeczytać.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum