Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Jak to dlaczego?! Dlatego, ze na 2 DVD mozna zmiescic wiecej scen niz bylo w filmie (?), a poza tym rezyser dodal te sceny, bo chcial zeby inni ludzie mogli tez je zobaczyc, a powiem Wam, zaluje, ze sceny Boromira i Faramira w Osgiliath nie bylo w kinie, bo zrobila ona na mnie niesamowite wrazenie(z drugiej strony warto bylo kupic to wydanie chociaz by dla tej sceny- okolo 5 minut). Dodano takze scene Pippina i Merry'ego pijacych wode Entow, znajdujacych spizarnie Orthanku oraz pokazano Enty w Osgiliath. Galeria zdjec na mojej stronie: http://www.wladca.mocny.com/galeriawiezr.php. Zapraszam i milego ogladania!
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
To już niestety tylko wola dystrybutora sie liczy . A Warner Bros. Poland chcial 1 stycznia i taka juz data pozostanie. Ale przypomnijmy sobie Druzyne Pierscieni ktora zawitala do polskich kin dopiero 15 lutego 2002 roku!
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
To już niestety tylko wola dystrybutora sie liczy . A Warner Bros. Poland chcial 1 stycznia i taka juz data pozostanie. Ale przypomnijmy sobie Druzyne Pierscieni ktora zawitala do polskich kin dopiero 15 lutego 2002 roku!
ale za to w moje urodziny wiec nie mialem d nich pretensji :wink:
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Tue Dec 30, 2003 11:51 am
Eeee...Ja tam lubie czekać na filmy. no może nie ,że na całym świeciejest w styczniu,a w moim kraju dopiero we wrzesniu(itp.) ,ale lubie kiedy premiera w Polsce jest troche pozniej niz w U.S.A. Czytam sobie recenzje, wypowiedzi amerykaninow ,ktorzy byli na filmie i...bardziej chce mi sie go zobaczyc.
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Tak, ale czytajac recenzje tez mozna wyrobic sobie opinie(nie kazdy, ale niektorzy nie ogladajac filmu, wypowiadaja sie wobec niego krytycznie), a poza tym, ja wole premiery rowno z USA(co, my jacys gorsi jestesmy czy co??!!).
Posted: Tue Dec 30, 2003 9:04 pm
Ja z kolei postepuje inaczej niz ty eletari..Nie czytam prawie nic..
wole isc ot tak i zobaczyc co mi ekran pokaze.. a opinie wyrobie sobie całkiem niezalenize od innych
No wlasnie. O to mi chodzilo. Poza tym krytycy nie sa nieomylni!! Ostatnio na witrualnej polsce czytalem krotki opis jak to byli na premierze(dluzszej wersji nie osmielilem sie przeczytac ), czytam ze Orlando Blum (nie zaden Bloom, tylko Blum) jest uwielbiany przez rzesze fanek z calego swiata. Jak oni myla sie w nazwiskach aktorow odgrywajacych glowne role, to az ciarki mnie przechodza na mysl co jeszcze przekrecic sa w stanie. Moze zamiast Ian'a McKellena przeczytamy Iaan MkCelen .
Albo drugi przykład nie zaznajomienia się z książka. Też na wirtualnej polsce- otoz w newsie dotyczącym premiery ROTKa w Polsce napisali ze Frodo zmierza do Wieży Przeznaczenia! Tak, napisali wieża zamiest góra
Posted: Fri Jan 02, 2004 7:17 pm
Tak też to przeczytałam i nawet chciałam coś na ten temat napisać ,ale nie byłam zalogowana- mjaą szczęście. Facet też twierdził że właśnie w Powrocie znowu będzie ,,robił jakieś dziwne rzeczy, jak zjeżdżanie ze schodów na desce lub dziwne wsiadanie na konia"(mniej-więcej coś takiego napisał). Nie rozumiem- czy to było takie beznadziejne? mi sie tam podobalo. W WP czytałam ,że walka olifanta z Legolasem(orlandem blum ) bedzie beznadziejna, a w gazecie ,ze swietna i widowiskowa.?
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
No, mi tez sie jego wybryki podobaja. Trzeba podkreslic ze jest to film fantasy, choc Powrot Krola wyglada jakby jego historia mogla by sie wydarzyc naprawde . A jego walka z Mumakilem- spoko, to polaczenie wszystkiego co do tej pory robil . A na WP nie mozna ich sluchac, nie wiem kogo tam zatrudniaja, ale robia powazny blad. Oni chyba nawet ksiazki na oczy nie widzieli
Posted: Sat Jan 03, 2004 12:41 pm
moze nie oni ale zatrudnili osóbki które ksiazke czytały par razy do roku od iluś tam lat..
Trzeba przyznac ze szpiczasto usze ksiazątko grawitacją na wspak jest..
Jestem całkiem nowy. Wczoraj byłem na 3 części i bardzo mi się podobała. NIestety dopiero niedawno wziąłem się za książkę, ale już na początku wciąga człowieka i ma się wrażenie tak jak to by się naprawdę działo. Wczoraj w kinie nawet kilka plakatów dali, a za cole i popcorn pierścien
Pozdrawiam
_________________ "BłOGOSłAWIENI którzy potrafią śmiać się z własnej głupoty
- albowiem będą mieć ubaw do końca"
W Cinema City w Promenadzie(przy Ostrobramskiej w Warszawie). Spoko było, scenografia, ale jedno mnie zdziwiło. Otóż koło wejścia(zainscenizowanego na grote) stała latarnia z napisem Hoghsmead(czy jakos tak)- to mi pachnie Harrym Potterem. Ale i tak było spoko.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum