Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Swiatowa premiera "Powrotu Krola"
Author Message
aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed Dec 17, 2003 10:06 pm   

Jak to dlaczego?! Dlatego, ze na 2 DVD mozna zmiescic wiecej scen niz bylo w filmie :) (?), a poza tym rezyser dodal te sceny, bo chcial zeby inni ludzie mogli tez je zobaczyc, a powiem Wam, zaluje, ze sceny Boromira i Faramira w Osgiliath nie bylo w kinie, bo zrobila ona na mnie niesamowite wrazenie(z drugiej strony warto bylo kupic to wydanie chociaz by dla tej sceny- okolo 5 minut). Dodano takze scene Pippina i Merry'ego pijacych wode Entow, znajdujacych spizarnie Orthanku oraz pokazano Enty w Osgiliath. Galeria zdjec na mojej stronie: http://www.wladca.mocny.com/galeriawiezr.php. Zapraszam i milego ogladania!

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed Dec 17, 2003 10:09 pm   

Szkoda, ze dopiero 1 stycznia w Polsce. Wolalbym np 18 grudnia, ale pocieszajmy sie faktem ze do Rosji film trafi dopiero we wrzesniu !!

Galad 
Moderator

Posted: Wed Dec 17, 2003 10:29 pm   

aragorn wrote:
Szkoda, ze dopiero 1 stycznia w Polsce. Wolalbym np 18 grudnia, ale pocieszajmy sie faktem ze do Rosji film trafi dopiero we wrzesniu !!

:shock:
Ale i tak moglo by byc jak wszedzie... Matrxa tak zrobili to i z Wladca mogli by sie tak postarac :wink:
in Mordor where the shadows are."

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu Dec 18, 2003 8:26 pm   

To już niestety tylko wola dystrybutora sie liczy :( . A Warner Bros. Poland chcial 1 stycznia i taka juz data pozostanie. Ale przypomnijmy sobie Druzyne Pierscieni ktora zawitala do polskich kin dopiero 15 lutego 2002 roku!

Galad 
Moderator

Posted: Thu Dec 18, 2003 8:43 pm   

aragorn wrote:
To już niestety tylko wola dystrybutora sie liczy :( . A Warner Bros. Poland chcial 1 stycznia i taka juz data pozostanie. Ale przypomnijmy sobie Druzyne Pierscieni ktora zawitala do polskich kin dopiero 15 lutego 2002 roku!

ale za to w moje urodziny wiec nie mialem d nich pretensji :wink:

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Dec 30, 2003 11:51 am   

Eeee...Ja tam lubie czekać na filmy. no może nie ,że na całym świeciejest w styczniu,a w moim kraju dopiero we wrzesniu(itp.) ,ale lubie kiedy premiera w Polsce jest troche pozniej niz w U.S.A. Czytam sobie recenzje, wypowiedzi amerykaninow ,ktorzy byli na filmie i...bardziej chce mi sie go zobaczyc.

gg: 3453192

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Dec 30, 2003 6:48 pm   

Tak, ale czytajac recenzje tez mozna wyrobic sobie opinie(nie kazdy, ale niektorzy nie ogladajac filmu, wypowiadaja sie wobec niego krytycznie), a poza tym, ja wole premiery rowno z USA(co, my jacys gorsi jestesmy czy co??!!).

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Tue Dec 30, 2003 9:04 pm   

Ja z kolei postepuje inaczej niz ty eletari..Nie czytam prawie nic..
wole isc ot tak i zobaczyc co mi ekran pokaze.. :D a opinie wyrobie sobie całkiem niezalenize od innych

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Dec 30, 2003 9:33 pm   

No wlasnie. O to mi chodzilo. Poza tym krytycy nie sa nieomylni!! Ostatnio na witrualnej polsce czytalem krotki opis jak to byli na premierze(dluzszej wersji nie osmielilem sie przeczytac :) ), czytam ze Orlando Blum (nie zaden Bloom, tylko Blum) jest uwielbiany przez rzesze fanek z calego swiata. Jak oni myla sie w nazwiskach aktorow odgrywajacych glowne role, to az ciarki mnie przechodza na mysl co jeszcze przekrecic sa w stanie. Moze zamiast Ian'a McKellena przeczytamy Iaan MkCelen :D . :twisted:

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Fri Jan 02, 2004 6:20 pm   

Albo drugi przykład nie zaznajomienia się z książka. Też na wirtualnej polsce- otoz w newsie dotyczącym premiery ROTKa w Polsce napisali ze Frodo zmierza do Wieży Przeznaczenia! Tak, napisali wieża zamiest góra :) :twisted:

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Jan 02, 2004 7:17 pm   

Tak też to przeczytałam i nawet chciałam coś na ten temat napisać ,ale nie byłam zalogowana- mjaą szczęście. Facet też twierdził że właśnie w Powrocie znowu będzie ,,robił jakieś dziwne rzeczy, jak zjeżdżanie ze schodów na desce lub dziwne wsiadanie na konia"(mniej-więcej coś takiego napisał). Nie rozumiem- czy to było takie beznadziejne? mi sie tam podobalo. W WP czytałam ,że walka olifanta z Legolasem(orlandem blum :P ) bedzie beznadziejna, a w gazecie ,ze swietna i widowiskowa.? :?

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Fri Jan 02, 2004 7:38 pm   

No, mi tez sie jego wybryki podobaja. Trzeba podkreslic ze jest to film fantasy, choc Powrot Krola wyglada jakby jego historia mogla by sie wydarzyc naprawde :) . A jego walka z Mumakilem- spoko, to polaczenie wszystkiego co do tej pory robil :) . A na WP nie mozna ich sluchac, nie wiem kogo tam zatrudniaja, ale robia powazny blad. Oni chyba nawet ksiazki na oczy nie widzieli :D

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Jan 03, 2004 12:41 pm   

moze nie oni ale zatrudnili osóbki które ksiazke czytały par razy do roku od iluś tam lat..
Trzeba przyznac ze szpiczasto usze ksiazątko :) grawitacją na wspak jest.. :)

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Jan 03, 2004 3:50 pm   

Czasami niezle bzdury tam pisza i nawet w glupim programie telewizyjnym lepiej komentuja. Ech...

raven17
Sielanka Hobbitonu

Posted: Sat Jan 03, 2004 3:54 pm   

Jestem całkiem nowy. Wczoraj byłem na 3 części i bardzo mi się podobała. NIestety dopiero niedawno wziąłem się za książkę, ale już na początku wciąga człowieka i ma się wrażenie tak jak to by się naprawdę działo. Wczoraj w kinie nawet kilka plakatów dali, a za cole i popcorn pierścien ;]
Pozdrawiam :)

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sat Jan 03, 2004 7:44 pm   

Ja też mam plakaty- dostałem dwa jak kupiłem bilety :) . Szkoda, że tylko z Frodem, ale mogą być. Wisi jeden u mnie w pokoju hehehehe

Galad 
Moderator

Posted: Sat Jan 03, 2004 7:55 pm   

Tez dostalem plakaty.... A w jakim kinie byles Aragornie? :)

aragorn
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sat Jan 03, 2004 10:45 pm   

W Cinema City w Promenadzie(przy Ostrobramskiej w Warszawie). Spoko było, scenografia, ale jedno mnie zdziwiło. Otóż koło wejścia(zainscenizowanego na grote) stała latarnia z napisem Hoghsmead(czy jakos tak)- to mi pachnie Harrym Potterem. Ale i tak było spoko.

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: