Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Za 1 zł? Sprzedają kotki na allegro. Owszem. Za symboliczną złotówkę.
Koty i psy powinno się sterylizować. Przynajmniej nie ma bezpańskich, chorych na wściekliznę, zapchlonych, biednych i głodnych zwierzaków wałęsających się po ulicach. Nikt nie szuka potem sposobów na pozbycie się takiego zwierzęcego ciężaru, nie topi, nie wyrzuca na śmietnik, nie oddaje do schroniska i nie porzuca w lesie. Szkoda, że pieniędzy na to brak. Państwo ich nie ma. W schroniskach i przytułkach zwierząt jest już tyle, że wiadomo gdzie je upchnąć, brakuje środków na szczepienie, leczenie, jedzenie, nie wspominając już o innych rzeczach, a te diabły wcielone, cholerne sejmowe darmozjady zarabiają po paręnaście tysięcy miesięcznie, utrzymanie kancelarii prezydentów-premierów i tych innych złodziei kosztuje rocznie 100-200 tysięcy . Połowa pensji, jakiegokolwiek z polityków wystarczyłaby paru schroniskom przez parę tygodni, może nawet więcej. Grwrbr. Aż się zdenerwowałam. Idę w poniedziałek do schroniska, zapisać się jako wolontariusz.
_________________ Bo czy las nam zahuczy jak morze,
czy w bruk miasta uderza nasz krok,
W nasłuch sercach trzepocze sie orzeł,
każdy pancerz przepali nasz wzrok.
http://img510.imageshack....08/neon1wp2.jpg - nad muszlą widoczne 3 neonki innesa, który jeszcze chyba są troszkę zestresowane...to był 2x jak wypłynęły zza roślinek po prawej stronie
Rybki...już to przerabialam najlepsze są gurami, ewidentnie masz tam jeszcze jakies stworzonka, oprocz glonka i neonków?
A propos zwierząt. W poznaniu byla ostatnio gielda terrarystyczna, tam to dopiero mozna zobaczyc swietne stworki, jaszczury, zaby, weze, pająki, owady..mmm i postanowilam ze dokupię mojej Traszce towarzysza, i zaloze drugie akwarium - z traszkami chińskimi
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Czas ujawnić moje najkochańsze stworzonko. Uwaga uwaga, oto Traszka!
I w całej okazałości
A tutaj Bufka - ptasznik kędzierzawy. Zdjęcie niewyraźne, ciężko się robi zdjęcia przez faunaboxa tutaj jeszcze mała, aktualnie zadziuplowała się w kryjówce i linieje. Jak wyjdzie będzie taaaaka wielka i przeprowadzę ją do terrarium
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Za duża nie jest. One dorastają do 22cm, moja ma 16. Ale to nie zmienia faktu ze jest najpiękniejszą traszką na świecie
A Bufki nie dotykam, bo nie ma sensu jej stresować. Zaganiam ją pędzelkiem jak trzeba
fajna fajna...od przodu wygląda troszkę jak krokodyl
Tak, tak, potrafi tez byc grozna
Mati_00 wrote:
żeby tylko Ona go...głaszcze pędzelkiem bo pędzelkiem, ale jednak
hmm co Ty masz na mysli, mój drogi?
Mati_00 wrote:
boisz się o palce?
Nie, boje sie ze mi fiknie z reki i sie polamie
e, ona nie przepada za kontaktem fizycznym. Typ samotnika (za wlascicielka )
Mati_00 wrote:
nie no Nim, ta traszka jest super!
wiem, wiem i ile juz ze mna wytrzymala...hoho
mialam na mysli jak długo ze mna wytrzymala. Bo jakas bardzo paskudna i wredna "wlascicielka" nie jestem A to już całe 7 lat
Mati_00 wrote:
Nimloth napisał/a:
za wlascicielka
taaa...jaaasssne...myślisz, że uwierzymy w to?
Typ samotnika za wlascicielka. To sie akurat zgadza
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum