Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
A tak wogole co do polskich zespolow to raczej tez nie... choc jest jeden wyjatek: Republika
Muzyka bardzo dobra, teksty tez noczego sobie... poprostubardzo dobry POLSKI rock.
Szkoda ze Grzesiu juz nie zyje
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Ja z polskich zespołów lubie tylko KNż, KULT, AKURAT i... Chyba tyle Chociaż jeszcze HEJ przejdzie. Po kozienaliach stwierdziłem że jednak nie jest taki zły...
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Posted: Fri Jun 11, 2004 2:09 pm
Może założymy Tajny Fanklub Akuratów Nigdy nie spotkałam tylu osób słuchających takiej muzyki
Hey gra bardzo fajną muzę, tak samo T.Love Zależenie od utworu lżejsza albo odwrotnie. Z Hey bardzo fajna jest "Zazdrośc: i sztandarowa "Moja i twoja nadzieja"-> ten utwór ma dodatkowy wydźwięk dzięki powodzi 1997.
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
myślałam że wczoraj był w Katowicach....tak czy inaczej nie byłam... i jest mi strasznie z tego powodu smutno ale jeszcze na pewno będzie nie jeden i następnym razem na pewno pójde (musze slyszeć "On last goodbye " na żywo ) na Hunterze już byłam..po prostu cudo...szczególnie przy utworze "Kiedy umieram".. polecam wszystkim !!!!
_________________ ...De profundis clamavi ad Te, Domine...
Bo stałeś się dla mnie pomocą
I w cieniu Twych skrzydeł wołam radośnie
do Ciebie lgnie moja dusza
prawica Twoja mnie wspiera.
Ps 63, 8-9
Właściwie to ja lubie wiele bardzo różnych zespołów, wokalistów Do moich ulubionych należą Manson, The Offspring, Sum41, SOAD, KULT, Eminem, D-12, Limp Bizkit (zanim zaczęli nagrywać te *** BALLADY!!!), SlipKnoT (ostatnio nie moge przestać słuchać), P.O.D., wyżej wymienione polskie zespoły... i wieeeeeeele innych Aż nie chce mi się wymieniać. Ogólne są one z przedziału Manson - D-12
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Wow... dziwaczne połączenie.... Hip-Hłop i Metal... I Limp Bizkit ze SlipKnoTem... Nic, nie mieszam się, twoja sprawa, twój gust, ale chyba słyszałeśo wojniue między LB i 'Knotami? Bo Fredzio kiedyś narozrabiał i wszystkie larwy łącznie z zespołem nie przepadająza nim... (łagodnie ująłem... To jest wojna! )
To się dobrze składa. Nienawidze tego... od kiedy zaczął nagrywać te ballady wszystkie. Oczywiście jestem po stronie larw! Gdy słucham czegokolwiek np z "Results my..." to mnie coś trafia. A co do mojego gustu... Niektórzy metale lubią Eminema bo ten słucha metalu... Ja się wychowywałem na Eminemie i teraz coś z tego pozostało mimo że o wiele bardziej przepadam za punkiem i metalem. No nie mogę, jak oglądam jego teledyski ("My band", "Without me"), nam których sam z siebie się brechta i nabija się ze wszystkiego Poza tym nie uważam że CAłY hh jest z dupy. Jak wszędzie są lepsze kawałki i gorsze (w tym wypadQ jest o wiele więcej gorszych, jednak jak sam napisałeś - kwestja gustu).
Oczywiście Limp Bizkit forever!! Mimo najnowszej "słabszej" płyty. Przyjołem ją jako wybryk Freda i ekipy. Jeszcze nowy gitarzysta przyczynił się do tego. Jeśli chodzi o wojnę między Slipknot'em a LB to niech się biją, fani obu kapel nie muszą i nic do ludzi słuchających Slipa nie mam, a muza tego zespołu nawet mi się podoba.
_________________ Zapraszam Cię Guest na stronę którą współtworzę i mam nadzieję że rozgościsz się na mym forum prawie jak tutaj ----> www.limpbizkit.pl
nie musisz Guest być obowiazkowo fanem tego zespołu.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sat Jun 19, 2004 10:52 pm
Co prawda troche offtopic, no ale związane z jednym z moich ulubionych zespołów, wiec pasuje Gadamy o tłumaczeniu z angielksiewgo na polski z kumplem, tekstów, nazw zespołów, itd. Ja mówie róże i pistolety, na co jeden taki z klasy, siedzący obok sie wtrącił i mówi: "Znam, Roses & Gunses."
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
To ciekawe, od około miesiąca słucham muzy cięższej niż zwykle (czy to wogóle możliwe?) czyli dorzucam nasz polski Behemoth... równieżostatnio (dokładniej wczoraj) widziałem fajny zespół... nazwy nie pamiętam, bo za długa, ale fajne... Goście wyglądają na nu-metali, ale grają black... naprawde dobra kapelka... również mocniej zastanawiam się, czy aby na pewno Death to kapela death metalowa... Strasznie pachnie blackiem...Ogólnie mój gust jest jeszcze bardziej porojony...
a ja ostatnio odkrylem swietny zespol grajacy na naprawde swiatowym poziome - pelen profesjonalizm. Zespol nazywa sie Riverside. Z ich strony mozna sciagnac jedna piosenke, ale naprawde polecam kupic ta plyte. Gatunek to bedzie alternatywa albo rock progresywny - jeslio nic nei pomylilem (wiecie ja sie na tych gatunkach nie specjalnei znam )
a adres stronki to www.riverside.art.pl
polecam!
Teraz dodam jeszcze wczesniej wspomniany przezemnei zespol w quizie muzycznym: Velvet Revolver czyli starzy z Gunsow i Rozyczek (Matt Sorum - Perkusista, Duffy - bas i oczywiscie Slash - to chyba wiecie )plus znakomity na wokalu Scot Weiland (wczesniej Stone Tample Pilots - tez dobry zespol ) i jeszcze Dave Kushner - gitara rytmiczna.
Graja mocny rock ale naprawde bardzo dobry wokal super (w pewnych momentach zdecydowanie lepszy niz Axl'a ). Plyta zwie sie Contraband a piosenka Slither ja promuje - mozna zobaczyc teledysk w tv
Miejmy nadzieje tylko ze Scot sie jakos ustatkuje bo ma duuuuze problemy z narkotykami (pare dni temu znowu dostal jakas kare za narkotyki, juz niepamietam ktora to...)
Niedlugo maja trase po Europie i marzylo by mi sie pojechac do Niemiec na ich koncert...
Jeśli chodzi o Riverside to jakoś nie przypadli mi do gustu. Trochę tak jak z Darkness. Całkiem oprawnie i nie ma się do czego przyczepić, ale bez polotu, bez 'środka'.
Mam jedno pytanko. Zna ktoś jakiś ZNOŚNY zespół rockowy, w którym śpiewa kobieta ??
Posted: Tue Jul 13, 2004 1:46 pm
wiesz...ja się tam na gatunkach muzycznych nie znam, ale może podciągnie się pod to The Cardigans albo Cranberries albo Garbage. Na stronie z której korzystam są zaklasyfikowane pod Rock
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum