Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Wasze ulubione zespoly
Author Message
Galad 
Moderator

Posted: Fri Jun 11, 2004 11:57 am   

Ja tych elektrycznych gitar nie slucham... ;)

A tak wogole co do polskich zespolow to raczej tez nie... choc jest jeden wyjatek: Republika :)
Muzyka bardzo dobra, teksty tez noczego sobie... poprostubardzo dobry POLSKI rock. :)

Szkoda ze Grzesiu juz nie zyje :(
in Mordor where the shadows are."

QboT
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Fri Jun 11, 2004 12:39 pm   

Ja z polskich zespołów lubie tylko KNż, KULT, AKURAT i... Chyba tyle :hmm: Chociaż jeszcze HEJ przejdzie. Po kozienaliach stwierdziłem że jednak nie jest taki zły... :P

"live today, fight tomorrow"

Istari_Nienor
Na Drodze Do Bree

Posted: Fri Jun 11, 2004 1:25 pm   

moje ulubione zespoły i wokaliści to :
Lacrimosa
Anathema
A.M.Jopek
Dido
Hunter
Ozzy
i jeszcze kilka innych..... ;)

Bo stałeś się dla mnie pomocą
I w cieniu Twych skrzydeł wołam radośnie
do Ciebie lgnie moja dusza
prawica Twoja mnie wspiera.
Ps 63, 8-9

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Jun 11, 2004 2:09 pm   

Może założymy Tajny Fanklub Akuratów :lol: Nigdy nie spotkałam tylu osób słuchających takiej muzyki ;)
Hey gra bardzo fajną muzę, tak samo T.Love :) Zależenie od utworu lżejsza albo odwrotnie. Z Hey bardzo fajna jest "Zazdrośc: i sztandarowa "Moja i twoja nadzieja"-> ten utwór ma dodatkowy wydźwięk dzięki powodzi 1997.

B. Leśmian

Galad 
Moderator

Posted: Fri Jun 11, 2004 2:19 pm   

O a Istari bylas wczoraj czy moze idziesz we Wrocku czy Bydgoszczy na koncercie Anathemy? :)

Istari_Nienor
Na Drodze Do Bree

Posted: Fri Jun 11, 2004 2:25 pm   

myślałam że wczoraj był w Katowicach....tak czy inaczej nie byłam... i jest mi strasznie z tego powodu smutno :( ale jeszcze na pewno będzie nie jeden i następnym razem na pewno pójde (musze slyszeć "On last goodbye " na żywo ) :) na Hunterze już byłam..po prostu cudo...szczególnie przy utworze "Kiedy umieram".. :) polecam wszystkim !!!!

Bo stałeś się dla mnie pomocą
I w cieniu Twych skrzydeł wołam radośnie
do Ciebie lgnie moja dusza
prawica Twoja mnie wspiera.
Ps 63, 8-9

QboT

Posted: Fri Jun 11, 2004 3:24 pm   

Właściwie to ja lubie wiele bardzo różnych zespołów, wokalistów :) Do moich ulubionych należą Manson, The Offspring, Sum41, SOAD, KULT, Eminem, D-12, Limp Bizkit (zanim zaczęli nagrywać te *** BALLADY!!!), SlipKnoT (ostatnio nie moge przestać słuchać), P.O.D., wyżej wymienione polskie zespoły... i wieeeeeeele innych :) Aż nie chce mi się wymieniać. Ogólne są one z przedziału Manson - D-12 :/

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Fri Jun 11, 2004 6:30 pm   

Wow... dziwaczne połączenie.... Hip-Hłop i Metal... I Limp Bizkit ze SlipKnoTem... Nic, nie mieszam się, twoja sprawa, twój gust, ale chyba słyszałeśo wojniue między LB i 'Knotami? Bo Fredzio kiedyś narozrabiał i wszystkie larwy łącznie z zespołem nie przepadająza nim... (łagodnie ująłem... To jest wojna! ;) )

QboT

Posted: Fri Jun 11, 2004 10:43 pm   

To się dobrze składa. Nienawidze tego... od kiedy zaczął nagrywać te ballady wszystkie. Oczywiście jestem po stronie larw! Gdy słucham czegokolwiek np z "Results my..." to mnie coś trafia. A co do mojego gustu... Niektórzy metale lubią Eminema bo ten słucha metalu... Ja się wychowywałem na Eminemie i teraz coś z tego pozostało mimo że o wiele bardziej przepadam za punkiem i metalem. No nie mogę, jak oglądam jego teledyski ("My band", "Without me"), nam których sam z siebie się brechta i nabija się ze wszystkiego :P Poza tym nie uważam że CAłY hh jest z dupy. Jak wszędzie są lepsze kawałki i gorsze (w tym wypadQ jest o wiele więcej gorszych, jednak jak sam napisałeś - kwestja gustu).

NooKie
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Jun 12, 2004 12:32 pm   

Oczywiście Limp Bizkit forever!! Mimo najnowszej "słabszej" płyty. Przyjołem ją jako wybryk Freda i ekipy. Jeszcze nowy gitarzysta przyczynił się do tego. Jeśli chodzi o wojnę między Slipknot'em a LB to niech się biją, fani obu kapel nie muszą i nic do ludzi słuchających Slipa nie mam, a muza tego zespołu nawet mi się podoba.

nie musisz Guest być obowiazkowo fanem tego zespołu.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sat Jun 19, 2004 10:52 pm   

Co prawda troche offtopic, no ale związane z jednym z moich ulubionych zespołów, wiec pasuje :) Gadamy o tłumaczeniu z angielksiewgo na polski z kumplem, tekstów, nazw zespołów, itd. Ja mówie róże i pistolety, na co jeden taki z klasy, siedzący obok sie wtrącił i mówi: "Znam, Roses & Gunses." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :)

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Mon Jun 28, 2004 8:21 pm   

To ciekawe, od około miesiąca słucham muzy cięższej niż zwykle (czy to wogóle możliwe?) czyli dorzucam nasz polski Behemoth... równieżostatnio (dokładniej wczoraj) widziałem fajny zespół... nazwy nie pamiętam, bo za długa, ale fajne... Goście wyglądają na nu-metali, ale grają black... naprawde dobra kapelka... również mocniej zastanawiam się, czy aby na pewno Death to kapela death metalowa... Strasznie pachnie blackiem...Ogólnie mój gust jest jeszcze bardziej porojony...

Galad 
Moderator

Posted: Tue Jun 29, 2004 10:53 am   

a ja ostatnio odkrylem swietny zespol grajacy na naprawde swiatowym poziome - pelen profesjonalizm. Zespol nazywa sie Riverside. Z ich strony mozna sciagnac jedna piosenke, ale naprawde polecam kupic ta plyte. Gatunek to bedzie alternatywa albo rock progresywny - jeslio nic nei pomylilem (wiecie ja sie na tych gatunkach nie specjalnei znam ;) )
a adres stronki to www.riverside.art.pl
polecam! :)

gahanek86
Sielanka Hobbitonu

Posted: Mon Jul 12, 2004 3:44 pm   

1. depeche MODE
2. MetallicA (kilka piosenek)

Galad 
Moderator

Posted: Tue Jul 13, 2004 10:10 am   

zapomnialem dodac ze Riverside to polki zespol :)

Teraz dodam jeszcze wczesniej wspomniany przezemnei zespol w quizie muzycznym: Velvet Revolver czyli starzy z Gunsow i Rozyczek (Matt Sorum - Perkusista, Duffy - bas i oczywiscie Slash - to chyba wiecie :P )plus znakomity na wokalu Scot Weiland (wczesniej Stone Tample Pilots - tez dobry zespol :) ) i jeszcze Dave Kushner - gitara rytmiczna. :)
Graja mocny rock ale naprawde bardzo dobry :) wokal super (w pewnych momentach zdecydowanie lepszy niz Axl'a ;] ). Plyta zwie sie Contraband a piosenka Slither ja promuje - mozna zobaczyc teledysk w tv ;)

Miejmy nadzieje tylko ze Scot sie jakos ustatkuje bo ma duuuuze problemy z narkotykami (pare dni temu znowu dostal jakas kare za narkotyki, juz niepamietam ktora to...)

Niedlugo maja trase po Europie i marzylo by mi sie pojechac do Niemiec na ich koncert... :D

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Jul 13, 2004 11:56 am   

Jeśli chodzi o Riverside to jakoś nie przypadli mi do gustu. Trochę tak jak z Darkness. Całkiem oprawnie i nie ma się do czego przyczepić, ale bez polotu, bez 'środka'.
Mam jedno pytanko. Zna ktoś jakiś ZNOŚNY zespół rockowy, w którym śpiewa kobieta ??

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Tue Jul 13, 2004 1:46 pm   

wiesz...ja się tam na gatunkach muzycznych nie znam, ale może podciągnie się pod to The Cardigans albo Cranberries albo Garbage. Na stronie z której korzystam są zaklasyfikowane pod Rock ;]

Galad 
Moderator

Posted: Tue Jul 13, 2004 2:41 pm   

mi tez Darkness'i :) nie przypadli do gustu.. ;)

CO do tych zespolow z kobietami to Cranberries - calkiem fajne i oczywiscie No DOubt :)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: