Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Jan 12, 2005 11:58 am Wasze ulubione fragmenty
napiszcie tutaj jakie śa wasze ulubione fragmenty z całej pisanej trylogi Władcy pierścieni.
jestem bardzo ciekaw czy jest ktos komu sie niepodibała moria?
Posted: Wed Jan 12, 2005 12:55 pm
Myślę, że bardzo wiele mi się podobało: pierwsze spotkanie z Aragornem-Obieżyświatem, ucieczka przed Upiorami Froda podczas przeprawy brodem, narada w Rivendell, istotnie Moria , walka z królem Nazguli i fragmenty z elfimi pieśniami. Tyle mi akurat się przypomina.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
"Władca Pierścieni" to nie trylogia Kiedyś nawet była o tym mowa na forum.
Ulubione fragmenty ?? Spotkanie Obieżyświata, Lothlorien, bitwa o Rogaty Gród, pobyt w Isengardzie (i rozmowa z Sarumanem oczywiście) i właściwie cała piąta księga. Genialna. Bitwa na polach Pelennoru, tych kilka swietnych fragmentów --> spotkanie Gandalfa z Czarnym Królem, odsiecz Aragorna, Domy Uzdrowień.
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Wed Jan 12, 2005 2:01 pm
fragmenty ? moim ulubionym fragnentem jest:
"Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź więc taki pochopny w ferowaniu wyroków śmierci. Nawet bowiem najmądrzejszy z Mędrców nie wszystko wie."
A co do rozdziałów to napewno opis urodzin Bilba i ogólnie hobbitonu (w szczególnosci to o pieczarkach ). Do tego jeszcze dwie części które lubie nawet bardziej - czyli Fangorn (drzewiec i hobbici) i opis Lothlorien.
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Tue Feb 08, 2005 11:24 am Podobało mi się
Podobał mi się obis Mori. Chyba wszystkie bitwy. A w szczegulności pola Pelendoru. Fajnie opisana była walka w Orthranku. Pierwsze spotkanie Obieżyświata. Martwe bagna. Świetne było też Lothorien. Oraz cały opis przeżyć Froda. O przytłaczającej sile pierścienia. Trudno jest wybrać najlepsze fragmenty z tej genialnej książki:P
"Góra z żelaza, twierdza niezdobyta,Bara-dur forteca Saurona" - to jeden z moich ulubionych fragmentow, w ksiazce takze stawiam na opis Amon Hen,Lorien,Rivendell,wlasciwie cala ksiazka jest super
Uwielbiam III księgę Pościg za Uruk-hai, moment jak Aragorna, Legolasa i Gimlego spotkali Jeźdźcy Rohanu... Bitwa o Helmowy Jar po prostu cudo i oczywiście Moria i Lothlórien... poruszająca była pieśń Gimlego w Morii...
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum