Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Zapisujcie tutaj tytuły waszych ulubionych bajek. Moje są to Miasteczko South Park, Władca Pierścieni, The Simpsons, Świat według Ludwiczka i Happy Three Friends.
_________________ here I am
everybody accept me
everybody love me
or just fuck off...
Last edited by Hobbitka on Sun Jul 18, 2004 11:07 am; edited 1 time in total
Posted: Sat Jul 17, 2004 12:18 pm
Z takich typowych bajek moją ulubioną jest Król Lew. Mam do tego jakiś sentyment bo to wchodziło do kin jak ja byłam jeszcze mała. POza tym ta świetna muzyka. Drugi mój taki sentyment to Disneyowska stara Królewna Śneiżka urocze. Teraz jestem w miarę na bierząco z wszelkimi bajkami dzięki moim bratannicom. Nie podobała mi się np Pokahontas - jak dola mnie barzdo nudna. Ale już np. Mulan była nawet momentami zabawna w dużej mierze dzięki panu Stuhrowi Nemo, Potwory i spółka - Ok, miłe, przyjemne ale nie zachwycające.
Miasteczko South park lubię aczkolwiek to nie jest bajka! To jest film animowany.
Shrek wiadomo, bardzo zabawny jest i cudowany ale już brak tego sentymentu.
Natomiast bez jakiegokolwiek sentymentu do moich ulubionych bajek mogę zaliczyć Spirited away -w krainie bogów i Księżniczkę Monanoke! To są Baśnie przez duże B.
Hobbitka - jeśli o czymś zapomnisz EDYTUJ, nie będziesz nabijać niepotrzebnie postów
Jeśli chodzi o mnie to czasem ogladam Świat wg Ludwiczka (nowe odciki do tyyyłka), Dzieciaki z klasy 402 (to takie życiowe), PROSIACZKOWO, Kleszcza , John'ego Bravo, Strażników czasu Ale jakoś ostatnio prawie nie oglądam kreskówek. A jesli już to jaieś mangi, ale ostatnio nic fajnego w polskiej TV nie ma... Tylko na Vivie, a mój niemiecki pozostawia wieeele do życzenia...
Aaa I Shrek też był całkiem fajny
P.S. Ostatnio glądałam z kumpelą Króla Lwa. Jako dziecko straaaaaasznie go lubiłam Oglądałam kilka razy dziennie Całkiem fajny
A ja strasznie lubiłam... Muminki =)))))))))). I ostatnio tyż je oglądałam, bo mój braciaszek kupił je na płycie dla swojego synka . "Ach Edgaaarze, czemu mnie dręczysz, czy wszystko nie może byc tak jak dawniej????!!!!..." albo "Popatrzcie, zrobiłam się jeszcze minejsza, już mnie w ogóle nie ma!!!!! ^^" Uwielbiam Małą Mi . Z tego co wiem, nikt z moich znajomych ich nie lubił, bo bał się Buki albo Hatifnatów... ajj, moja wina, że ja od małego lubię czarne charaktery? Hihi . Jak dla mnie Shrek i Epoka są OK, ale nie jakoś zachwycajaco, nie muszę mieć ich plakatów na ścianach . Papx
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Ja uwielbiam Muminki, Pszczolkę Maję, Gumisie, Koziolek Matołek, Bolek i Lolek... I podobne bajki z mojego dizeciństwa. Z tych nowszych to Prosiaczkowo, Aparatka...
A z filmowq bajkowych-fajny jest Król Lew, Epoka Lodowcowa, Nowe Szaty Króla, Shrek, Potwory i Społka, Gdize ejst Nemo... Jak byłam mała to lubilam bardzo Rudolf czerwononosy renbifer ale teraz to torchę za dziecinne jak na mnie chociaz przyznam ze lubię oglądać bajki i często oglądam z bratem. Natomiast nie przepadam za japońskimi bajeczkami typu Pokemon, Dragon Ball, Beyblade...
Siemanko!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Nie zapomnijcie o mnie... ;p
Last edited by Agatin-K on Sat Aug 14, 2004 9:59 pm; edited 1 time in total
Posted: Sat Aug 14, 2004 9:53 pm
No więc jeśli chodzi o filmowe bajki to:
Ice Age, Shrek 1 i 2,
A jeśli chodzi o zwykłe to:
Chris Colorado, X-Men Ewolucja, He-Men( ta nowa wersja, co na "Cartoon Network" leci. Ta stara serja to też całkiem, całkiem. Taka pierwsza bajka/fantazy z mojego dzieciństwa.
_________________ Nie wtrącaj się między Nazgula a jego łup - Wódz Nazguli
Jako fsanka japońskiej kultury nie będę się rpzpisywać o tym, jakie jest moje ulubione anime i dlaczego.
Do mnoich ulubionych bajek zaliczają się Shrek, Garfield w wersji aniomowanej, Dexter, Król Lew i oczywiście Gumisie
Himena też oglądałam jeszcze za słodkich czasów, gdy chodziłam do podstawówki, i oglądam do dzisiaj
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Mon Aug 16, 2004 4:06 pm
Cóż ja bajki zawsze lubiłam i lubie do dzisiaj. Oczywiście na szczycie wszystkich list bajkowych bedą wszelkie anime (od tych które oglądałam kiedyś) Czarodziejka z księżyca (a skończywszy na tych które poprostu kocham i kochac będe) Slayers. Z takich nie anime to będzie bardzo nieorginalnie:Shrek, świat według ludwiczka, smerfy itp
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
ScoobyDoo nigdy nie lubilam... ale swiat wedlugludwiczka jest genialny Taka fajna bajeczka dla starszych... najlepszy jest odcinek, jak tata tlumaczy ludwiczkowi, skad sie biora dzici
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Anime.. I manga... niegdyś całe moje życie... Też kocham Slayersów i DB:) nie tak jak kiedyś, ale nadal mocno... z DB mam kilka tomów mangi (koniec sagi Freeza, cała saga Cella i tom do przebudzenia Buu...) ze Slayów wszyustko oprócz 4 i dwóch ostatnich... Kiedyś kochałem kreskówki... Anime jak zresztą mówiłem też... Z kreskówek było Laboratorium Dextera, Johny Bravo, Ed, Edd 'n' Eddy... I jeszcze kupa innych... Ale nigdy nie lubiłem Krowy i Kurczaka... Z Fox Kids niegdyś oglądałem Ludwiczka, Kota Eeka, Gromozaury... I niepamiętam jeszcze co... Ale kiedyśubustwiałem... A i jeszcze Simpsonowie... I reszty nie pamiętam...
Posted: Sun Aug 29, 2004 10:46 am
Kaczor (Donald) Daffyi Kólik Buggs
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
Jak byłem mniejszy tj. młodszy lubiłem oglądać takie bajki o mardobiciu: Spider-Man, X-Men, Dragon Ball (Szatan Serduszko, hehe) czy Hulk.
Jednak teraz oglądam tylko i wyłącznie HPT
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum