Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Wasze ulubione bajki :)
Author Message
Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Fri Aug 26, 2005 10:33 pm   

Tinwenara wrote:
Epoke Lodowcową (głownie za wiewiórke:])

O tak, Epoka Lodowcowa - fajny film :) Wiewiórka jeszcze fajniejsza :> A ja ostatnio dokonałam niesamowitego odkrycia! Na komputerze mojego brata ( a teraz, kiedy go nie ma, mam pełny dostęp do dwóch kompów) znalazłam paręnaście odcinków Smurfów! :lol: Ale mu zrobię obciach przed kolegami kiedy wróci! :lol: A przy okazji sama sobie obejrzę... :>

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Aug 26, 2005 10:48 pm   

Nimloth wrote:

Ale i tak Pszczółka Maja is the best!!!!
I zawsze lubiłam Myszkę Miki, jak leciało w niedziele...

Maja? Brzyyyydal :P :P:P Najgorsza bajka jaka istnieje, ta cała Maja taka ohydnie dobra była, wszystkim pomagać chciała :P A fe :green:

Myszka Miki? A fuj :P Tylko Pluto i Donald, żadnych myszy :P :P:P

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Aug 27, 2005 12:36 pm   

Co ty masz do Pszczółki Mai, Maja to bardzo ładne imię!!! ;)

[ Dodano: Sob Sie 27, 2005 12:38 pm ]
A oprócz tego kocham Simpsonów!!! Za ten czarny humor!!! :twisted:
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Last edited by Nimloth on Sat Mar 11, 2006 7:55 pm; edited 1 time in total  

Galad 
Moderator

Posted: Sat Aug 27, 2005 1:08 pm   

Ale Simpsonowie to wcale nei musza byc jako bajka, duzo kawalow moze byc wlace nei zrozumiale dla dzieci. i ze sie tak pochwale to mam 5 serii Simpsonow (dopiero tyle wyszlo) na dvd, ale wszystkie tylko po angielsku :? :)
in Mordor where the shadows are."

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Sun Aug 28, 2005 10:21 pm   

Kolejna świetna kreskówka, o której zresztą wspominałam już w tym topicu: Star Wars Clone Wars :] 25 odcinków opisujących wydarzenia sprzed Zemsty Sithów :D Bardzo przypominają ( przynajmniej techniką w jakiej są wykonane) Samuraja Jacka (uwielbiam :P ), bo przecież obydwie zostały stworzone przez tego samego rysownika :) Chciałbym, żeby teraz zrobił kreskówki Lotra, albo Silma :D
Hm, co do tych Clone Wars'ów, można obejrzeć kilka odcinków, nie rejestrując się na tej stronie : http://www.starwars.com/clonewars/
Są w małej roździelczości, ale lepsze to niż nic. żeby oglądnąc resztę, niestety, trzeba się zarejestrować...

Lord
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Mon Oct 24, 2005 8:02 pm   

Świat Według ludwiczka,Epoka Lodowcowa,Shrek 1+2 ( hhhmmmmmmm.... ciekawe jaka bendzie 3 :) )Garfild,Rybki z Ferajny
no chyba wszystkie hhmmmmmmmm.... tak wrzystkie

fifi 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Fri Mar 10, 2006 8:12 pm   Moja bajki z dzieciństwa

Cześć, słuchajcie... a raczej czytajcie. Wiem, że tu mamy pisać tytuły naszych ulubionych bajek (tak musze się wam pochwalic: umiem czytac naglowki tematów na forach) Ale chciałbym prosić o kontakt na gg(7144656) badz e-mail'a (pawlikvft@o2.pl) wszystkie osoby, które bedąc dziecmi uwielbialy scoob'iego, he-man'a (starą wersje, ale nowa rowniez), i rozne inne kreskowki z cartoon network i fox kids. Lubię również jezyk angielski, ale to zupelnie z innej beczki...

Mam tez pytanie: Czy ktos moglby mi przyblizyc o co chodzilo w tej wczesniej wspomnianej kreskowce o misiu polarnym wedrujacym balonem, bo styrasznie przy tym plakalem, tylko nie pamietam czemu :hmm:

Acha i zgadzam się ze stwierdzeniem ze najnowsze pr sa do kitu. Musze sie przyznac ze lubilem to ogladac i nadal lubie wspominac te dawne czasy. Ale to było co innego: Nie było dubbingu tylko byl lektor, byla ciekawsza fabula(w tych pierwszych seriach), no i nie bylo tekstow typu: "skopac kosmiczne zadki...". Zeby sobie powspominac dawne czasy sciagam odcinki z pierwszych serii po angielsku (troche lepsze przynajmniej )

Jezeli przeczytałes ten dlugi tekst jestes naprawde maczo ;)

[ Dodano: Sob Mar 11, 2006 7:36 am ]
[quote=I było jeszcze coś takiego... zawsze "łapali gołębia" co to było.. :hmm: [/i][/quote]

To coś to jeden z moich ulubionych filmów z dzieciństwa. Dick dasterdly ma nieudolną załoge "wojskowych" i musi złapać golebia, ktory przenosi tajne informacje od wroga. Miedzy innymi budują specjalne maszyny, jak samoloty dzialajace jak packi na muchy, a raczej na golebie... mimo sowich staran golab zawsze ich przechytrza

Dwie postacie z tej kreskówki, tj. Dick i Mutley "wziely rowniez udział" w "Zwariowanych Wyścigach". Tez bardzo fajna kreskowka. Jak sama nazwa mowi musieli wygrac wyscig. Jak sami Wy sie domyslacie, nigdy mu sie nie udawalo...

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Mar 11, 2006 3:40 pm   

fifi wrote:
Mam tez pytanie: Czy ktos moglby mi przyblizyc o co chodzilo w tej wczesniej wspomnianej kreskowce o misiu polarnym wedrujacym balonem, bo styrasznie przy tym plakalem, tylko nie pamietam czemu hmm, mysle...

Bo on zgubił dom i rodzinę chyba... :hmm:
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Celebriana 
Na Drodze Do Bree

Posted: Sat Mar 11, 2006 6:34 pm   

Heh, pamiętam, coś takiego było z misiem, ale nawet pod groźbą śmierci nie przypomnę sobie oczym dokładnie to było... Moje ulubione bajki serialowe to Dexter (HA-HA-HA, HA-HA-HA!), Smerfy :P , Pokemony, Kaczor Donald i takie tam... Uwielbiam też Bugsa... Z filmowych, to od zawsze był Shrek 1 i 2, Epoka Lodowcowa, Mulan Disneyowska, Mały misiek z małym rozumkiem ;) , Rudolf czerwononosy i Kosmiczny mecz. Taak... to by było na tyle. tylko że teraz prawie nioe ma człowiek chwili wolnego czasu, aby powrócić do słodkiego dzieciństwa...

Ancient spirits of the forest
Made him king of elves and trees
He was the only human being
Who lived in harmony
In perfect harmony

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Mar 11, 2006 7:59 pm   

Fifi, a z Ciebie to chyba jakiś maniak bajkowy? Bo żeby od razu kontaktować się na gg czy mailem w sprawie ulubionej bajeczki, to juz lekka przesada...ale nic nie mówię, zainteresowania są różniste :P

Nie wiem czy wspominałam, że "kartony" z 4fun.tv są świetne :P zwłaszcza "Generał Italia", "Piesek Leszek" i "Człowiek Biegunka"

hmm...i czyżbym zapomniała o pewnej uroczej bajeczce? Pominęłam Kubusia Puchatka! jak to się mogło stać? :hmm: w kazdym razie był cudowny :P ale tylko ten starszy, nowe filmy typu "Kubuś Puchatek i Hefalumpy" są już zbyt przesłodzone jak dla mnie, i zupełnie niepuchatkowe. Zwłaszcza że podstępnie i bezczelnie zamienili stare dobre Hohonie na różowiutkie Hefalumpy! :evil:

[ Dodano: Wto Kwi 04, 2006 9:32 am ]
Zaraz zaraz, czy mi się wydaje że nikt tu nie wymienił żwirka i Muchomorka?? Trzeba to nadrobić! żwirek i Muchomorek to świetna bajeczka :P Wodnik Szuwarek był super :green:

Elveryn 

Posted: Tue Apr 10, 2007 1:35 pm   

Zgadzam się z Elsistir, że pszczółka Maja jest "a fe" ! Dodam jeszcze od siebie, fuj, tfe i blee ^^
Ice Age ( wiewiórka rządzi ^^ ) oraz anime zaś są moim zdaniem najlepsze!

BAT 
Martwe Bagna

Posted: Tue Apr 10, 2007 1:42 pm   

Tak... Ice Age jest dobre... Tak jak Shrek :-)
Podobają mi się jeszcze The Simpsons! Idzie się popłakać ze śmiechu. Ma się pojawić w kinach pełnometrażowy film... Oto trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=ZtVlBxgUPTk

Moje posty nigdy nie wyrażają w całości mojego zdania, gdyż w danej chwili nie wszystko potrafie ubrać w słowa...

Arina 
Mallorny Lothlórien

Posted: Tue Apr 10, 2007 3:13 pm   

Wszystkie Króliki Bugsy, Kaczor Donald, z Disneyowskich pełnomertażowych uwielbiam Anastazję i Dzwonnika z Notre Dame, natomiast z kreskówek niekoniecznie dla dzieci : The Simpsons, Futuramę i Family Guy. Shrek tylko pierwsza część mi się podobała, w dwójce ten humor wydawał mi się trochę odgrzewany, natomiast super był Czerwony Kapturek- prawdziwa historia i Epoka Lodowcowa(uwielbiam Sida :green: )

|Henry Albraight|

Elveryn 

Posted: Tue Apr 10, 2007 5:04 pm   

Arina wrote:
natomiast super był Czerwony Kapturek- prawdziwa historia

Tak, był wprost fenomenalny ^^ - ten drwal z siekierą ( czy tam toporem ), i charakteryzacja babci.

Arina 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Apr 11, 2007 11:18 am   

A babcia była mega kobietka, natomiast rozczulała mnie ta wiewiórka cy inny stworek imieniem Wiercik :)

|Henry Albraight|

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Apr 11, 2007 5:40 pm   

Khy, ja w święta obejrzałam Kubusia i Hefalumpy i, wstyd się przyznać, ale wpadłam :lol: Piękne to takie, urocze. Mój bossski Kłapouch przewalający się przez ogrodzenie, och, ach, nic tylko powrócić do radości dziecięctwa :lol:

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Apr 12, 2007 9:58 am   

elistir wrote:
Khy, ja w święta obejrzałam Kubusia i Hefalumpy

wydaje mi się, że nasze rodzime Hochonie zostały sprofanowane i przemianowane na jakieś hefalumpy...wierzę w wersję książkową, więc w ramach protestu nie obejrzałam hefalumpów. Jeśli chodzi o puchatkowe filmy, to tylko jeden, ten najstarszy. Jest uroczy :D Reszta jest zbyt wydumana, wzruszająca i tkliwa. Oprócz bohaterów nie ma tam nic z Puchatka.

BAT 
Martwe Bagna

Posted: Thu Apr 12, 2007 2:33 pm   

Nimloth wrote:
Oprócz bohaterów nie ma tam nic z Puchatka.

A Stumilowy las? :>

Nimloth wrote:
Reszta jest zbyt wydumana, wzruszająca i tkliwa.

Takie powinny być bajki dla małych dzieci? Nie wiem.. Co za dużo nowych rzeczy w filmie? :?

Moje posty nigdy nie wyrażają w całości mojego zdania, gdyż w danej chwili nie wszystko potrafie ubrać w słowa...

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: