Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Jul 11, 2005 12:15 am Wasz Pier¶cień
No a więc? jaki chcielibyscie posiadac pierscien ze wszystkich 19? w rachube nie wchodzi Jedyny Pier¶cień bo ja go chce ...zartuje...Jego sie nie liczy bo jest za potezny...
Wiec ja zaczne...
z elfickich chcialbym posiadac taki jak mial Gandalf Narye...bym mogl napawac innych ogniem w sercach i dodawac im otuchy w ciezkich chwilach...przydalby sie mi taki...
z krasnoludzkich to nei wiem bo nie interesowalem sie nimi zbytnio...
ale z ludzkich to posiadac taki ktory pomagalby mi zglebiac wiedze...wszelka wiedze...
a Wy moi drodzy forumowicze?
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Zacznijmy od tego, że o siedmiu i dziewięciu jak przynajmniej nic nie wiem.....tak samo jak Ty widzę...... czy w ogóle kto¶ wie? Może jest co¶ w HoME, ale ja nie posiadam.
Z trzech to chciałbym Vilyę...Pier¶cień Powietrza...Z szafirem bodajże. Może dlatego, że nosił go sam Gil-Galad, a może dlatego, że dawał moc, która pomagała leczyć wszelkie rany.
_________________ Potem F?«anor złożył straszliw± przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ¶lubowania,a ich
obnażone miecze l¶niły krwaw± czerwieni±
w blasku pochodni.
Z 19 ,Pier¶ciń Galadrieli,który chronił jej kraj przed zmianam. A propo tych pieknych przedmiotow,to niedawno znalazlem(detektorem) inny pierscien symbolizujacy wielkie zlo,choc runy tez sa na nim wyryte(tylko nie takie)
[ Dodano: Pon Lip 11, 2005 4:39 pm ]
Z 19 ,Pier¶ciń galadrieli,który chronił jej kraj przed zmianam
Posted: Mon Jul 11, 2005 7:52 pm
no malo wiem na temat krasnoludzkich i ludzkich pierscieni...ale z tego co wyczytalem w Sillmarillionie to Pier¶cienie, które rozdał Sauron królom ludzi dawały mniej wiecej takie moce...
A może rozszerzymy kategorię do wszystkich błyskotek, klejnotów itd? Z wył±czeniem może Silmarillów, bo te pewnie też każdy by chciał posiadać
Gdybym miała taki wybór, bez w±tpienia Elendilmir. Elfi klejnot w poł±czeniu z mithrilem, i to jeszcze stworzony przez mistrzów Numenoru. No i jeszcze do¶ć ciekawe losy miał, trzeba przyznać. Za¶ do samych pier¶cieni się ograniczaj±c- Narya. Oj tak
Posted: Wed Jul 13, 2005 8:02 pm
ooo...Palantir tezby sie mi przydal...dalbym go przyjaciolkom i dziewczynie...taki palantirek to bylby niezly bajer...czujecie? ktos Wam mowi co w tej chwili robicie...haha...wiem zeby takie cos wykonac musialbym miec niezle zdolnosci
Pier¶cień Barahira...i wszystko jasne. Nawet na necie taki widziałem, ale szkoda kasy na błyskotki
Dziwne, że nikt nie wymienił Silmarilów...to ja wymieniam
w blasku pochodni.
Posted: Thu Jul 14, 2005 11:45 am
Quote:
A może rozszerzymy kategorię do wszystkich błyskotek, klejnotów itd? Z wył±czeniem może Silmarillów, bo te pewnie też każdy by chciał posiadać
oj Feanorze...Ara napisala ze nie uwzgledniamy Silmarillow...haha a ja mam dwa Jedyne Pierscienie...ten drugi to tak na wszelki wypadek jakby ktos chcial mi palca odciac...teraz moge spokojnie rzadzic swiatem...
a no rzeczywiscie...zwracam honor ....jakos mi umknelo.
pozdrawiam
w blasku pochodni.
Szczerze mówi±c to nie obraziłabym się, gdyby kto¶ dał mi w prezencie jak±kolwiek z tych błyskotek, chociaż najbardziej ucieszyłabym sie z...( Silmarile pomijam, niestety ) Pier¶cienia Barahira, Naryi albo Szkiełka Galadrieli. Dlaczego tak? Pier¶cień Barahira- sama nie wiem, po prostu mi się podoba, a pozatym jest jeszcze sama ¶wiadomo¶ć, że kiedy¶ posiadali go tacy wielcy bohaterowie jak Finrod albo Beren Narya -ze wszystkich pier¶cieni elfów, ten podoba mi się najbardziej i zawsze moim ulubionym żywiołem był ogień. Szkiełko Galadrieli- Je¶li nie mogę mieć Silmaril(ów)a to moge mieć chociaż czastkę jego ¶wiatła.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miło¶ć kota?"
Karol Dickens
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum