Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Zdecydowanie najpotężniejszym jest Melkor, ponieważ to właśnie on jest źródłem i inspiracją dla pozostałych. Melkora nie pokonano, wyrzucono go poza kręgi świata w otchłań, jego dzieło pozostało i owocuje po dziś dzień. W tym właśnie tkwi jego potęga. Nie da się go wykreślić a dziejów Śródziemia ani tych spisanych przez Tolkiena, ani tych późnieszych . Melkor jest sam jeden przeciw wszystkim i wszystkich trzeba było, żeby go rzucić na kolana a on i tak uparcie nie daje się złamać i dąży do własnych celów. Każdy człowiek nosi w sobie ziarno jego cienia i musi się z nim zmagać przez całe swoje życie. Potęgi Morgotha nie można lekceważyć, bo ona wciąż istnieje. Ci, którzy nie potrafią jej dostrzec i bronić się przed nią, a nawet wydaje im się, że sa zdolni ją okiełznać, kończą marnie...
blazej Guest
Posted: Tue Feb 08, 2005 11:55 am
morgot był zdecydowanie największym zagrożeniem.......
Oczywiście, że Morgoth To mój idol!! No dobra, może trochę przesadziłam Ale Melkor jest zdecydowanie najbardziej "złym charakterem" we wszystkich książkach Tolkiena. W końcu był taki okrutny, potworny, bez skrupułów i w ogóle . Na drugim miejscu znajdzie się chyba Sauron.W sumie mogę jeszcze doliczyć Feanora, ale on pasowałby bardziej do grupy tzw. " Niegrzecznych" bohaterów .
Pozdrawiam
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Tue Mar 29, 2005 12:05 pm
Witch-king.
Dlaczego? Hm, od początku fascynowały mnie Nazgule, to w końcu one są pierwszą poważniejszą przeszkodą na drodze Froda... W filmie Jackson bardzo dobrze ukazał Nazgule, dokładnie tak jak je sobie wyobrażałam;).
Posted: Mon Apr 04, 2005 5:10 pm
a ja mysle że był to Morgoth, to przeciez on był źrodlem tego całego zła, jesli sie myle to mnie poprawdzcie bo nie znam się tak bardzo dokładnie na dziejach Śródziemia....
Posted: Sat Apr 09, 2005 6:42 pm
no ale co takiego zrobil Saruman oprocz tego ze stworzyl mala armie orkow i troche powybijal ludzi Rohanu...nic poza tym a taki Sauron...wybijal ludzi Gondoru pare lat chocby...i wogole przynajmniej to jego oko wygladalo jak cos zlego...a Saruman...stary dziadek z laska
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
No, ale jaki ten dziadek miał charakter Po prostu był ostry a Sauron był uważany za takiego bo wszyscy się go bali bo sobie narobił wiele głupich orków
Posted: Sat Apr 16, 2005 5:10 pm
no i moze by czegos dokonal...moze dorobil by sie nawet jakis nazgulo podobnych orkow...moze by nawet mial swoje wlasne oko...ale i tak Sauron jest lepszy od Sarumana jak dla mnie...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum