Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
to strona mojego internetowego kumpla (no nigdy go nie widziałam ale w necie to jest wszystko możliwe.. a tak nawiasem to nawet nie wiem gdzie mieszka... ile ma lat.. i duzo o nim nie wiem... ale to co wiem to to, że jest fajny )
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Thu May 13, 2004 8:04 pm
Ehh, WH, łezka sie w oku kreci... Warhammer byl moim pierwszym systemem... Był taki siwetny i w ogole. Nadal mam podrecznik, karty postaci. Jest łatwieszy niz D&D, i tez taki inny. Moze bardziej szczegółowy mimo wszystko. Ciekawe, ze wychodzi ed.2, zobaczymy na stronce, co z tego bedzie...
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Hmm, ja tez jestem zainteresowany tematem, ale nie az tak, zeby sie w to zaglebiac Jesli ktos jest na bierzaco, to moze by tutaj zrerferowal zmiany (wogole, jakis pasjonat moglby przyblizyc coponiektorym podstawowe zasady - jesli by byla taka chec wsrod uzytkownikow ) z tym tylko, ze ewentualne info juz nie tutaj, ale do RPG/RPG-Online
nagg
WH... Pamiętam jak pogrywaliśmy w to na technice w podstawówce... A teraz bardziej mnie kręci WHFB
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Joined: 11 Mar 2004 Posts: 227 Location: nowa era: Imladris
Posted: Mon Sep 06, 2004 9:47 am
uoo... co zbierasz?? moi kuple z klasy w to grywają
jeden ma mroczne elfy, drugi wysokie, jeszcze inny krasnoludy
a mój eks zbierał armię chaosu z 5 edycji (chyba )
to łądnie wygląda..
chiałam sobie kupiś jedną figurkkę z leśnych.. taką druidkę no i jeszcze czatrodziejkę, żeby wyglądała jak bardka, do moich postaci ze zwykłych rpgów
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Mon Sep 06, 2004 4:00 pm
Co do zasad rpg to moge kiedyś wytłumaczyć. co to samego Młotka to grałam w niego tylko raz i nie powiemżeby mnie żucił na kolana - jest niezły ale ma mase niedociągnięć - jak choćby grasz elfem to jesteś herosem....Takie to troszke nie takie...
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Joined: 11 Mar 2004 Posts: 227 Location: nowa era: Imladris
Posted: Wed Sep 08, 2004 10:34 am
młotek jest cudowny..
może nie dlatego, że kocham elfy (a kocham baardzo ) ale dlatego, że jest ciekawie stworzony..
możliwość wyboru kariery (że to tak ujmę) jest rzeczą, której w każdym systemie zrobić nie możesz.
to jest bardzo ciekawe bo twoja postać na kolejnych poziomach doświadczenia (no niby w wfrp nie ma poziomów, ale..) możesz poszerzać jej możliwości rozwoju w wybranej przez klasę kategorii...
system jest po prostu fajny..
a to niedopracowanie na które skarży się Nimue jest tylko plusem systemu pomagającym mg w stworzeniu ciekawej sesji
masz świat, masz mapy, klasy rasy.. postacie, choroby, rany tego tam jest po prostu niezliczona ilość... takich rzeczy w systemie d&d nie ma.. lubie d&d ale w porównaniu do wfrp jest raczej taki surowy i bez życia...
to może być oczywiście moje odczucie
nie sądzę, żebym miała czas ale jak tylko znajdę dziurę w harmonogramie ( ) to napiszę o systemie chyba, że ktoś już to zrobił
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum