Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Piękny jest tam dzień,
słodko brzmiąca noc,
gdy gwiazdy Elbereth
strąca z nieboskłonu.
Niczym złoto-srebrny deszcz
spływają lśniącymi łzami
po ciemnym aksamicie nieba.
Zza gór otulonych bielą,
wiatr niesie pieśni,
stare, tak znajome,
lecz wciąż przesycone czarem.
Zapomnij się choć na chwilę.
Z deszczem zapytaj szeptem:
Gdzież jest ta ziemia?
Gdzież jest?...
PS. Moje kolejne wierszydło... Powiedzmy, że podoba mi się mniej niż "Thilio..."
Joined: 09 Jan 2004 Posts: 159 Location: wysłanniczka Gwiazd
Posted: Thu Mar 11, 2004 9:53 am
Droga Lady of Orthank, gratuluję. Twój wiersz zaciekawił nawet mnie, wybredną :wink: .
Ciekawy styl i język, dobrze dobrane środki stylistyczne, wiersz "ma swój klimat", intrygujące zakończenie. Czekam z niecierpliwością na dalsze Twoje poetyckie poczynanina.
Posted: Fri Mar 12, 2004 12:20 pm
Lorelay. NIewykle mi przyjemni, gdy słyszę pochwały dla moje twórczości... ale jednoszczęsnie poczułam się jakby mój poem oceniała moja polonistka... A może to Ty???
:wink: :wink: :wink:
Posted: Fri Mar 12, 2004 6:22 pm
Hm.... Cieszę się, że to nie Ty.... Brrr.... Aż mnie ciarki przechodzą, gdy pomyślę, że moja polonistka mogłaby pisać na forum.... Części z użytkowników wytykałaby błędy interpunkcyjne (jak robi to w moich pracach)... :wink: :wink: :wink: :wink:
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum