Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
"Stukot kopyt jego konia
Po gościńcu wiatr mi niesie
Siedzi w siodle, wodze w dłoniach
Wzrok utkwiony gdzieś hen w lesie
Miecz ogromny ma przy boku
Płaszcz zielony, klamrą spięty
Cieszy się z mego widoku !
Jest szczęśliwy, uśmiechnięty
Konia wstrzymał, z siodła skacze
I już biegnie w moją stronę
łzy ma w oczach, chyba płacze
Ja też zaraz łzę uronię
I w uścisku już złączeni
W pocałunkach swych toniemy
Tak miłością połączeni
Już na zawsze zostaniemy"
Wiersz opisuje spotkanie Aragorna i Arweny po zakończeniu Wojny o Pierścień.
Jestem ciekawa czy się wam spodoba
I nie wiem tylko czy powinny być 'wodze' czy 'wodza' Moze ktos lepiej zorientowany mi podpowie ??
Posted: Thu Jul 22, 2004 2:35 pm
Wg mnie wodze, czyli jest ok Aragornko musze przyznać, ze idzie ci to pisanie Piszesz wiersze proste, bez jakiechs ekwilibrystycznych środków poetyckich i ta prostota mi się podoba. Sa jasne, pogodne Rytm jest ok, nie ma jakichś "zgrzytów". Jak dla mnie jestes na dobrej drodze
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Dzięki W prównaniu z moimi piewszymi wierszami jest nawet bardzo dobrze (Ozz może potwierdzić). Będę musiała trochę poćwiczyć. Zawsze chciałam opisać wierszowanie pierwsze spotkanie Aragorna i Arweny, ale nigdy nie potrafiłam. Może jednak kiedyś mi się uda
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum