Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
W jakiej czesci Srodziemia chcielibyscie mieszkac?
Author Message
Impuls 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sat Mar 26, 2005 8:00 pm   

a ja bym chciała zamieszkać gdzieś w Gondorze, może w Ithilien??wole pozostać czlowiekiem ;)

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Mon Mar 28, 2005 1:35 pm   

Gdybymżyła w Pierwszej Erze... :hmm: chyba wybrałabym Gondolin, Doriath albo Angband ( Takie przyjemne miejsce.Idealne do zamieszkania. Oczywiście nie jako niewolnik :) ). Druga Era- oczywiście Numenor ;) A Trzecia...trudny wybór. Myslę, że chyba Moria :twisted: , lub ostatecznie Lorien.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Apr 03, 2005 1:50 pm   

ja w Minas-tirith...takie fajne miasto...stolica Nazguli w Mordorze czyli Minas-morgul tez by mi styknelo

Platon

Saurman Czarny 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Apr 05, 2005 9:52 pm   

Fajny byłby Erebor lub Minas Ithil :dark:

Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Apr 21, 2005 3:55 pm   

ja jako miłośnik krasnali 8) chciałbym zamieszkać w Khazad-Dum za czasów świetności tego miejsca;P ewentualnie jeszcze Rohan wchodzi w rachube:P

Galad 
Moderator

Posted: Wed Apr 27, 2005 12:42 am   

juz ni epamietam czy tu pisalem czy nei ale teraz przyszlo mi na mysl ze chyba najfajniej by bylo w Minas Tirith - chyba dlateego bo to "zostaje" - Moria nie bo za ciemno, Rohan... no jakos tak nei pasuje... :)
drugie miejsce to Rivendell - no tylko ze tu moglob byc nudno (i dla tego MT :) )
i chyba jzu ostatnie gdzie moglbym, sie widziec to Hobbiton - ale nie wiem czy bym wytrzymal wsrob Hobbitow.. :D i dla tego Minas Tirith - rozrwywka jest, spokoj tez, cywilizacja, i wlasciwie to by wystarczylo... a potem sie obudzilem...
in Mordor where the shadows are."

Erkenbrand
Sielanka Hobbitonu

Posted: Wed Apr 27, 2005 10:27 am   

Rohan. W Rohanie oczywiście. Tam może nie ma wielkich wygód :) ale Rohańczycy zawsze kojarzyli mi się z otwartością, szczerością... Poza tym fajnie żyć wśród takich stepów. Chciałbym być Rohirrimem. :D

Tinwenara 

Posted: Mon May 02, 2005 4:33 pm   

Ja chętnie zamieszkałabym w Ithilien (kiedy Sauron zostałby już pokonany i jego orkowie nie kręciliby się po okolicy...).
„Tak dotarli do północnego pogranicza kraju, który ludzie niegdyś nazywali Ithilien, pięknego kraju wzgórz, lasów i bystrych potoków.”
„Ithilien, ogród Gondoru, dziś wyludniony, zachował mimo opuszczenia niezwykły urok.”
Odzywa się tu trochę chyba moja samotnicza natura. Wspaniale byłoby mieszkać w tak pięknym miejscu, blisko natury....

Impuls 

Posted: Mon May 02, 2005 5:54 pm   

chyba pisałam tu już że najlepszy bylby Gondor, ale tak dokładnie to też myśle że najlepiej byloby mieszkać w Ithilien albo w Minas Tirith :tak:

Świr 
Mallorny Lothlórien

Posted: Mon May 02, 2005 8:01 pm   

a ja bym chciał chwile pomieszkać przez chwile z Easterlingami, poznać ich kulture i zwyczaje, zobaczyć ich kraj, niewierze że wszyscy są źli do szpiku kości jak orkowie,
w Haradzie też niebyło by źle... mała przejażdżka na mumakilu była by ciekawa :green:

Elsilwen 

Posted: Mon Jun 06, 2005 6:08 pm   

Rivendell stanowczo. Tam chcialabym mieszkac i tam wracac po kolejnej wyprawie. Jako urodzony wędrowiec nie moglabym calego życia przesiedziec w jednym miejscu, więc podrozowalabym wszędzie gdzie sie da (gdzie by mnie nie zaciagneli do ciemnicy :P ) ale wracac chcialabym wlasnie do Riv. To dla mnie najbezpieczniejsze miejsce, najbardziej magiczne i takie... moje :P (choc troszkę ;) )

Kiane 

Posted: Thu Jun 09, 2005 11:17 am   

Zdecydowanie Rivendel. Okolica mi odpowiada, no i jest tam coś co przebija wszystkie inne miejsca, mianowicie biblioteka Elronda :green: . Do końca życia by mnie stamtąd nie wyciągnęli, chyba, że siłą :> . Ewentualnie od czsu do czasu dla urozmaicenia i relaksu urządzałabym sobie przejażdżke do Minas Tirith, żeby pogrzebać w tamtejszych przepastnych archiwach :P .

For Ghot
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Jun 21, 2005 2:17 pm   

myslie ze Minas Tirith, jezeli krol Elessar mnie nie przyjmie, to doBoncze do strarzy ksiecia Faramira w Ithelien ;]

Sakura 
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Aug 02, 2005 6:31 pm   

Ja chcialabym zamieszkać w jakimś przyjemnym ,zacisznym miejscy jakim jest np. Lorien lub Rivendell ;] Podoba mi się także Rohan(chociaż jak dla mnie za mało lasu) :) ale uwielbiam konie.

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Aug 04, 2005 1:28 pm   

Ja mam prosta receptę na idealne mieszkanko w Śródziemiu... Śnieg! Im więcej śniegu tym lepiej! Więc siłą rzeczy siedziałabym na północy na jakichś Lodowych Zatokach ;) I polowała na renifery :D

Mała Elfka 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Fri Aug 05, 2005 5:18 pm   

Ja chce mieszkac w Rivendell, to jest moje miejsce na swiecie. U siebie znalazlam moje Rivendell i ejstem tam szczesliwa, chociaz nie ukrywam, ze brakuje mi wodospadow, gor i palacu Elronda... (I go liquid... :neutral: )

Inahvandril_ 
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Aug 09, 2005 12:29 am   

Elsilwen wrote:
Rivendell stanowczo. Tam chcialabym mieszkac i tam wracac po kolejnej wyprawie. Jako urodzony wędrowiec nie moglabym calego życia przesiedziec w jednym miejscu, więc podrozowalabym wszędzie gdzie sie da (gdzie by mnie nie zaciagneli do ciemnicy :P ) ale wracac chcialabym wlasnie do Riv. To dla mnie najbezpieczniejsze miejsce, najbardziej magiczne i takie... moje :P (choc troszkę ;) )

Podzielam Twoje zdanie, jak i rowniez zdanie wszystkich tych, ktorych sercu bliska jest Dolina Imladris ;) Tam zawsze panuje wiosna.... Madrze Rivendell okreslil Bilbo, jako miejsce, gdzie mozesz jesc..spiewac...pisac....spac... albo robic to wszystko po trosze...

Rivendell zaiste jest magicznym miejscem.... Drzewa, kwiaty... spokoj... w nocy rozgwiezdzone niebo... i bajkowuy krajobraz... Rivendell to miejsce, do ktorego zawsze chce sie wracac..... :)

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Tue Aug 09, 2005 1:15 am   

E tam, Rivendell jest przereklamowane 8) 8) 8)

Myślałam ostatnio, gdzie jeszcze (poza lodowatą północą :green: ) mogłabym mieszkać... I tak doszłam sobie do wniosku, że w Rohanie ;] Stada koników były głównym motorem tych mych głębokich (a jakże!) przemyśleń :lol:

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: