Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Mar 21, 2003 10:56 pm Valinor czy Śródziemie
gdybyście mieli do wyboru Valinor i Środziemie do zamieszkania , które byscie ywbrali?No i oczywiscie bez mozliwosci zmiany swojego wyboru i na zawsze tzn az do śmierci. :
Posted: Sat Mar 29, 2003 10:09 pm
Hm..Chyba oczywiste ze wiekszosc ludzi , zdecydowałaby sie bez namysłu na Valinor. A ja przeciwnie.. W valinorze panuje spokój , miłośc i szczescie..Ja raczej lubie jak sie cos dzieje... Pozatym srodziemie wydaje mi sie piekniejsze . Valinor jest siedziba bogów ale nie wszyscy koniecznie musza chciec tam iśc..Chociaz Valinor to odpoczynek dla ciala i duszy...A być elfem jednym z niewielu i zapominanym przez ludzi nie chcialabym byc,,, a w Valinorze tylko ty i twoja rasa..
Hmmm .. twardy orzech do zgryzienia
Posted: Mon Apr 14, 2003 1:05 pm
mysle ,ze troche rqacji nie masz Aragornie. Przeciez jesli w Valinborze est idealnie-to na pewno jest tam tak jak kazdy chcialby zeby bylo. Na pewno akcje jak bitwy to nie ,ale kto wie. Tak nudno na pewno by nie bylo- nie przesadzajmy.
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Ja bym oczywiście wybrał Valinor bo z nim przepowiada jeszcze jeden atau i tym atautem muszę poprawić autora wątku, mianowicie w Valinorze nie ma śmierci (chyba że taka wymuszona mieczem lub z żalu) i tam nie można iść aż do śmierci
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Ja bym wybrała Śródziemie. W Valinorze nie ma tych sporów dobra ze złem. Kto wie, może bym była w Druzynie Pierścienia? Za to Valinor cieszy się nieskazitelnym pięknem.... Oj trudny wybór. Nie, jednak Śródziemie. :mrgreen: A jak już bym tam żyła to zostałabym podróżnikiem....:roll:
Posted: Wed Jun 18, 2003 4:05 pm
Alez czy Valnior nie jest siedziba bogów? naszego drugiego ja?
Mm..dałabym wszystko zeby skosztowac chocby łyk limpe :cry: ..
ale srodziemie...moze masz racje..ale c odo tego ze jest o co walczyc to masz calkowita racje...
Valinor jest już cały poznany (przez tych co tam mieszkają) a Śródziemie jest pełne niespodzianek, nieodkrytych skarbów, jaskin, run zamków i wiele innych ciekawych rzeczy.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Wed Jun 18, 2003 7:38 pm
wiesz..Valinor to miesjce w którym mieszkaja prawie i wylacznie elfy..siedziby bogów itp..A w śródziemi..jest jak jest ..i tu masz racje.. :wink:
.chociaz elfy kochają śródziemie i tam jest najwieksza czesc z ich Historii to i tak przyjdzie nam odejsc do Valinoru..
Elfy są w takiej konfortowej sytuacji, że one będę we wszystkich z trzech światów. Najpierw będą poznawać uroki Śródziemia, a kiedy im się znudzi lub zginą odpływają do Valinoru. Czyli w Sródziemiu mogą przebywać tysiące lat. Gdy nastapi koniec świata wszystkie ludy zaśpiewają pieśń przed Illuvatarem. Czyli elfy odejdą do Królestwa Eru i ludzi.
Nie wszystkie elfy mają tak dobrze. Niektóre nie ruszały się z Valinoru. Wiem że one z tamtąd pochodzą ale dzieci tych pierwszych elfów nigdy nie były w Śródziemiu a o ile mi wiadomo statki płyną tylko do Valinoru nie spowrotem.
Jeśli mam być szczery to bez namysłu wybrałbym Śródziemie. Może w Valinorze jest pięknie i cudownie ale życie wśród samych tylko elfów mogłoby stać się nudne.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum