Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Jan 04, 2005 1:21 pm Urodziny J.R.R. Tolkiena
Wczoraj gdyby jeszcze żył Mistrz Tolkien miałby już 113 lat więc pragnę w tym temacie zachęcić wszystkich do składania mu życzeń urodzinowych (dziwne co? składać życzenia urodzinowe komuś kto nie żyje 30 lat )Ja osobiście:
Chciałbym mu życzyć aby jego dzieła
a najbardziej Władca Pierścieni oraz Silmarillion
były coraz częściej czytanymi książkami.
Eee... żeby się nie obracał w grobie, bo szkoda czasu i energii , jak niektórzy debile robią parodie i inne porashki (spoko, ja wiem, że się można pośmiać, ale BEZ PRZESADY) i... zasmażka
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Tue Jan 04, 2005 2:06 pm
Nie mam pojęcia, co można życzyć komuś kto już odszedł.
Ale pewnie, żeby jego dzieła zbłądziły pod każdą szczechę i żeby się doczekał godnych naśladowców.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Sat Feb 05, 2005 11:16 am Ja zyczył bym
By jego książk nie zostały zapomniane. By nawed za sto lat ludzię z uśmiechem na twarzy sięgali po Jego książki. I żeby mimo ży nie żyje żył wiecznie w nas.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum