Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Tyle już w życiu obejżałem, że nie wiem który wybrać... Jako serię to "Alien" mimo iż nie jest taki straszny... czwórka jednak była do bani... Przez pewien czas podobał mi się "Jeździec bez głowy" ("Sleepy Hollow", nie ma to jak poskie tłumaczenie...) ale jednak jest słabym filmem... Nie wiem, niech będzie "Smakosz" ("Jeepers Keppers" czy takie cuś z angielskiego)
Oglądalem mało horrorów w swoim krótkim życiu, ale te ktore obejrzałem nie były takie złe, więc: '13 duchów' , 'Oszukać przeznaczenie' i 'Oszukać przeznaczenie 2'.
Nie będe zbyt oryginalny (Morgul mnie uprzedził) ale lubię serię "Alien" nie licząc 4 części, "Sleepy Hollow", Serię "Predator" oraz genialne "Siedem". No i może jeszcze "Oszukać przeznaczenie" Znacie stronę www.happytreefriends.com ? Polecam Jak oglądam "Oszukać przeznaczenie" aż przypominają mi się filmiki z tej strony.
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Posted: Tue Jun 15, 2004 1:12 pm
Sleepy hollow, Alien, The ring, 28 dni pozniej, Resident Evil,Vidocq, Przepowiednia...
can you get up off you knees?
are you brave enough to see?
do you want to change it? Nine Inch Nails
Nie wiem, czy mogę powiedzieć, że "Blair witch" jest moim ulubionym horrorem. Widziałam go tylko jeden raz, ale zrobił na mnie ogromne wrażenie, nie mogłam spać przez dobre kilka nocy. Najmniej podobały mi się: "Piątek 13-ego", "Koszmar z ulicy Wiązów", czy "Koszmar minionego lata". Horrorem niby jest też "Mumia", ale ja uśmiałam się na tym filmie prawie do łez
_________________ "I will not fall, I will stand tall, feels like no one can beat me"
Posted: Sat Jun 19, 2004 11:50 pm
Muszę się przyznać, że nie przepadam za horrorami. Nie jestem specjalnie strachliwa więc takie filmy nie robią na mnie specjalnego wrażenia chyba, że sa naprawdę dobrze zrobione. Bardziej działa na mnie nastrój niż jakiś półrozkładający się trup wyskakujący z za rogu. Tak więc wymienione wyżej 13 duchów to dla mnie totalna klapa i w dodatku szczyt kiczu.
Za to uwielbiam Sleepy Hallow. Generalnie uwielbiam baśniowy klimat filmów Tima Burtona.
Cudowny jest też film "Inni" Oczywiście chwyt jest podobny do tego z "6 zmysłu" ale film jest o niebo lepiej nakręcony i epoka bardziej mi odpowiada.
Bardzo zawiodłam się na filmie Vidocq, który miał świetne trailery a był nudny jak flaki z olejem.
"Blair witch project" to jest film, który sobie bardzo cenię. W filmie nie dzieje się praktycznie nic a doskonale trzyma w napięciu. pomagają w tym również świetne zdjęcia amatorskimi kamerami. Dodatkowym elementem dla mnie jest to, że film opiera się na prawdziwych amerykańskich legendach. A jak wiadomo w legendach tkwi ziarnko prawdy.
"Krąg" był bardzo ciekawy choć oglądałam go w dość niedogodnych warónkach, na komputerze, z usiłującym mnie wystraszyć kolegą za uchem, co powodowało, że się bardziej uśmiałam niż wystraszyłam. żałuję, że nie widziałam oryginału.
"Dziewiąte wrota" - w porównaniu z fenomenalną książką Arturo Perez-Reverte, film to dno.
No i jeszcze jeden film, który mi się przypomina to "Omen". Filmy, w których wsytepuje szatan robią na mnie większe wrażenie.
natomiast cała żesza krzyków, halloweenów i innych ludzi z hakami jest dla mnie dośc nudna.
Acha, i nie polecam "Gothiki".
Mnie horrory smieszą, ale fajnie obejrzeć sobie smieszny film, nawet jeśli nie ma za dobrej fabuly.
A wiec:
-Smakosz (Jeepers Creepers)
-13Duchów
-Koszmar minonego lata
-Koszmar nastepneog lata
-Wywiad z wampirem
Mumia i Mumia powraca to raczje przygodowka, bo straszne jakos nie bylo... ale fajne. Smeiszne, podobalo mi sie.
PS. Lubię z ArchiwumX
Pozdro!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Cos mi sie zdaje ze teraaz kazdy bedzie pisal ze go horrory smiesza ale dobra...
No tak jak tu juz Nienor napisala Inni i 6 Zmysl hjest ten sam pomysl to jednak dla mnie 6 zmysl jest lepszy. (a i chyba byl wczesniej ) Inni jakos mniej mi sie podobali co nei znaczy ze wogole.
Bardzo dobre jest tez Sleepy Hallow rezyseri Tima Burtona (nawiasem mowiac jeden z moich ulubionytch rezyserow). Swietne zdjecia te kolory... no i gra Deepa (wolalem jak jeszcze wszczystkei kobity za nim nei szalaly...)
Jakies tam Oszukac przeznaczenie (jak to ogladalem to neiwiedzialem ze to mial byc horror ) calkiem fajne moze fabula jakas nei rewelacyjan ale calkiem dobre.
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Bo widzisz, Galad, hrrory są smieszne. Ja nie wierzę w wampiry czy duchy. Wiec nie ma się czego bać-prawdziwy strach moze wywołać film o psychopatach, zbokach, czy podobne. Najwiekszym horrorem jest zycie, wiec i niektóre dokumentalne. Ale ja nie lubię takich filmow. Wolę rozrywke-czyli horrory...
Jeśli chodiz o ten gatunek filow-polecam Van Helsing. Smieszny filmik, fajne stworki (mr Hyde, Frankenstein, Drakula) i nawet się przyjemnie ogląda. Zdziwił mnie co prawda ten włoskli jezyk, zresztą dla mnie włoskie fimy sa rzadkoscią. Naprawde fajny filmik, dużo rozrywki...
Siemano!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
No tak... Horror z udziałem istot paranormalnych itp jest zazwyczaj filmem gore i raczej nie przestraszy - najwyżej obrzydzi i doprowadzi do wymiotów Wyjątkiem jest chyba Alien, gdzie sam obcy nie jest pokazany aż do ostatnich minuty filmu, nie wiadomo co zabija, jak wygląda. To właśnie to sprawia że tworzy się atmosfera grozy Bohaterowie filmu boją się samego strachu, bo nie wiedzą co zabija, jak to wygląda, jak to zabić - boją się nawet tego dowiedzieć
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
ostatnio obejrzalem film Harry Angel poloecam wszytskim. Wyrezysowany przez Alana Parkera.
Tak w skrocie i zeby nic nei zdradzic o co chodzi:
Harry Angel to detektyw z Nowego Yorku. Pewnego dnia dostaje telefon od jakiegos goscia co chce dac mu zlecenia. Oczywiscie on idze sie spotkac z nim. Gopsc nazywa sie Cypher (chyba moze przekrecilem) a w ta role wcielil sie Robert Deniro (swietna tu zagral). Oczywicie przyjmuje zadanie jakim jest nalezienie jednego piosenkarza co zaginal po wojnie (film dzieje sie w 1955 r ).
Tak sie zaczyna (nei zdradzilem za duze to jakies pierwsze 10 minut filmu)
Film swietny
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Tue Jul 06, 2004 4:00 pm
Jeden i tylko jeden... Bo tylko jeden obejrzałam Sleepy Hollow ---> Jeżdziec bez głowy Of coz z Johnny'm Deppem Piękne obrazy, świetny klimacik, nie taki straszny, poza tym świetnie zagrany no i z Deppem
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Fri Jul 16, 2004 7:06 pm
Ja horrory wprost uwielbiam! Moje ulubione to te które działają na psychikę czyli: 6 zmysł (ale to raczej thriller) i Blair Witc Projeckt. Ale lubię też Omena, Resident Evil, 13 duchów, Blade, Egzorcysta...
_________________ here I am
everybody accept me
everybody love me
or just fuck off...
Posted: Thu Jul 29, 2004 10:29 am
A więc tak...Wczoraj o 22.00 wyciągnęłam moją przyjaciółkę na film koreański pod tytułem "Opowieść o dwóch siostrach". Dobrze, że poszli z nami też nasi koledzy...Film zapowiadał się bardzo ciekawie, jako historia nawiązująca trochę do Braci Grimm - dwia córki, ojciec i zła macocha. Córki wracają do domu i zaczynają się tam dziać złe i dziwne rzeczy.
Moja przyjaciółka przez 3/4 filmu siedziała z zamkniętymi oczami a ja zatykałam sobie uszy. To był najstraszniejszy film jaki widziałam. Pierwszy raz też widziałam, żeby ludzie wychodzlili z kina albo piszczeli. Specyfiką wschodniego kina gatunkowego jest połączenie ciszy z jazgoczącym, obrzydliwym głośnym dźwiękiem i migającymi kadrami. Dla mnie obraz nie jest straszny ale ten dźwięk...stąd moje zatkane uszy. Fabuła toczyła się powoli ale napięcie było przerażające. Mówię to ja, którą raczej horrory śmieszą.
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Thu Jul 29, 2004 6:11 pm
W sumie czegoś takiego jak ulubiony horror nie mam - te które lubie to poza nazwą niewiele horrory przypominają a takich co bym się na nich naprawde bardzo bała nie ma. Cóż z gatunku horroro podobnego najbardziej lubie chyba Martwice Muzgu ale nie wiem dlaczego cały czas uważam ten film za komedie - na żadnej się tak nie śmiałam jak na tym filmie, a wywiad z wampirem też jest niezły ale to film fabularny z horrorem mający też mało wspólnego...
Może Krąg, ale nie wiem
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Fri Jul 30, 2004 7:24 pm
Ja nie widzialam martwicy mózgu ale na festiwalu jest cala trylogia obrzydliwosci i ten film również. Jeden z organizatorów mówil, że wedłóg niego jest tam najzabawniejsza scena w historii kina. Nie powiedział niestety jaka Ale nie wydaje mis się żeby ten film można było tak po prostu zakwalifikować do horrorów jak mowisz Nimue. To jest poprostu zabawa koncencjami kina. Nie typowe kino gatunkowe.
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Fri Jul 30, 2004 7:41 pm
Cóż tam jest cała masa najśmieszniejszych rzeczy: począwszy od dwuch zabawkowych tramwaji a skończywszy na "wielkiej matce super zombiaku" poprzez wątek miłosny wśród zmasakrowanych ciał i dzieciaku zombiaku miksowanego w sokowirówce - nie wiem która jest najlepsza może jak matka zabija torebką małpe która przed chwilą pożarła tygrysa ? Wiesz jeśli ten film leci u ciebie w kinie to go obejżyj tylko ważne jest żebyś poszła z kimś kto ma poczucie humoru i żebyś ty sama nie koniecznie podchodziła do tego filmu serio bo inaczej ten film nie ma sensu...
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum