Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Mar 22, 2007 10:24 pm
"Jeździec..." jest horrorem. Tyle, że mało strasznym Dla mnie to kategoria film Tima z gatunku teoretycznie straszących
Uwielbiam Johnny'ego przerażoną minę na widok pająka
No i ten klimacik
A "Edward..." horrorem nie jest. To imho dramat, film obyczajowy z nutką fantasy?
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Powszechnie znany film "Ring" nie jest aż tak bardzo straszny znowu, są o wiele "gorsze" ^^ Poszukuję jakiś ostrych horroków, takich z "prawdziwego zdarzenia". Znacie coś godnego polecenia, ale mało znanego?
Dobrym horrorem jest 28 dni później, niezłym Silent Hill(efekty są świetne, tylko trochę się ciągnie). Ostatnio oglądałam Wickermana z Nicolasem Cage'em, całkiem fajne, ale mało straszne. Dość starym horrorem, ale takim, który mnie urzekł jest Hellraiser. I Evil Dead 2
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Zależy jak na to patrzeć. Mi się najbardziej kojarzy z urban fantasy.
Swoją drogą, ten film został przez krytyków nieźle zjechany. Recenzje ma fatalne, a mimo to, podoba mi się. (Zresztą nie tylko mi, osobiście jeszcze nie spotkałam osoby, której by się nie podobał.)
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Jak dla mnie to ten film w przyrównaniu jakie oglądałem to bajeczka
Bo to horror dla ludzi, którzy niekoniecznie kochają się bać, cenią klimat, dystans i ironię. Ot, film idealny dla mnie.
Nie znoszę epatowania przemocą, nie przepadam za potworami, za nadmiernym lękiem. "Sleepy Hollow" lubię za poczucie humoru, za miny Ichaboda arachnofoba, za tajemniczą scenografię, za obłęd jeźdźca husyckiego
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Tue Jun 05, 2007 5:36 pm
Ja ogólnie nie lubię horrorów. Ale na pewno poleciłabym Ring (obie części) i Piłę (także wszystkie 3 cz). Piła to horror z podłożem psychologicznym i dlatego mi się spodobało
Skoro Constantine to też horror, to dodam go do listy
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
Posted: Tue Jun 05, 2007 6:24 pm
O "Pile" słyszałam po raz pierwszy z ust znajomego. Opowiadał mi [i moim przyjaciółkom] fabułę i to + plakaty mi wystarczyło. W życiu tego nie obejrzę.
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Thu Jun 07, 2007 4:02 pm
dlaczego nie? Bardzo dobry film
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum