Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Na życzenie Margula zaczne pisać innym kolorem
Ostatnio w kinie byłem na niby Horror/Sci-Fi Doom. Po obejrzeniu tego filmu spodobał mi się, lecz bardziej przypominał komedie niż horror...
Najbardziej wlepiłem swój wzrok w broń zwaną BFG(tak motyw broni z Q3A).
Efekt strzału z tej brony powalił mnie.
Ogólnie film dobry i warty obejrzenia.
_________________ I am the one who chose my path
I am the one who couldn't last
I feel the life pulled from me
I feel the anger changing me.
Nie oglądam zbyt wielu horrorów, ale najbardziej wryły mi sie w pamieć:
The Ring
Ptaki
Inni
Dziecko Rosemary
Nie lubie takich horrorów gdzie tylko leje sie krew. wole takie trzymające w napięciu, takie hmm... psychodeliczne
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Wed Nov 29, 2006 11:11 am
Ja też nie, ale połowę można wpisać nawet jak się nie oglądało. poza tym, nie wszystkie filmy tam to sa horrory, Można też trochę poszperać w necie...mnie wciagnęło.
nie mam ulubionych horrorow, bo... jak do tej pory nie widzialam zadnego, przy ktorym sie balam. lubie jedynie Silent Hill za efekty graficzne i tyle...
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 383 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Wed Feb 14, 2007 4:41 pm
Alessa wrote:
nie mam ulubionych horrorow, bo... jak do tej pory nie widzialam zadnego, przy ktorym sie balam. lubie jedynie Silent Hill za efekty graficzne i tyle...
twarda z Ciebie dziewczyna
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Posted: Wed Feb 14, 2007 7:49 pm
A ja osobiście przepadam za horrorami. Polecam:
Evil Dead - stary ale jary horror, tradycyjnie występują tutaj zombi
Braindead lub dead alive - tak samo, stary ale jary, i tak samo: zombi
Saw, Saw II, SawIII - kultowe horrory, według mnie, świetna akcja a najlepsze zakończenia, POLECAM!
Bad Taste - śmiałem sie cały dzień, kosmici zaatakowali ziemie tylko po to by zabrać ich na swoją planete i sporzyć
Wszystkie wyżej wymienione, prócz saw, saw II i saw III, to czarne komedie
Posted: Sat Feb 24, 2007 11:20 pm
ja ostatnio zauważyłem, że coś horrory mi nie podchodzą...mam coś z głową i potem ciężko mi się chodzi po ciemku po domu jednakże dobrym horrorem jest "13 duchów" ... taki lajtowy, wręcz film sensacyjny
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
28 dni później
Wzgórza mają oczy
Silent Hill za efekty, choć trochę za długo się ciągnie
Najgorszy horror jaki widziałam:
Karma dla bestii. Wydałam na niego dwadzieścia parę złotych i nie wiedziałam, czy się śmiać, płakać, czy wyć
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Tak jak któryś z moich przedmówców, lubię horrory bezkrwawe. Filmy - w których leje się krew; ściany, sufity, podłogi i aktorzy spływają wnętrznościami tudzież śluzem; rozkładające się trupy wstają i włócząc nogami dopadają bezbronną dziewicę; etc. - raczej mnie obrzydzają niż przerażają.
Lubię filmy pana Shyamalan'a - "Szósty zmysł", "Znaki", "Osada" (chociaż ten ostatni cenię sobie za pomysł, z wykonaniem było trochę gorzej. ). "Inni" mają oczywiście niepowtarzalny klimat: ciemne, nieoświetlone pokoje, tupot stóp, trzaskanie drzwi. Najbardziej niesamowita jest dla mnie scena, w której Kidman wchodzi do jasnego pokoju, w którym stoi masa sprzętów pozakrywanych białymi prześcieradłami. Jest wręcz mistrzowska.
"Dziecko Rosemary" szczerze mówiąc mnie "nie zachwyca", chociaż zdaniem mojej polonistki zdecydowanie powinno. Ale cóż zrobić.
Poza tym, uwielbiam japoński horror "Dark water". Wręcz wspaniały. ^^ (Powstała też wersja amerykańska... Ale nawet nie próbowałam tego oglądać... Moja wizja idealnego horroru zostałaby zapewne zbezczeszczona)
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Może nie zawsze są to horrory, ale wampirzaste filmy zazwyczaj są urocze "Dracula", "Wywiad z Wampirem", czy "Nieustraszeni pogromcy wampirów", mmm
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 383 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Thu Mar 22, 2007 10:19 pm
a ja nie lubię horrorów ;p jakoś mnie nie podniecają ale są filmy z tego gatunku które jestem w stanie przetrawić:
"Ring", "osada", "6ósty zmysł" i "inni" te pozycje polecam
P.S. a Edward Nożycoręki oraz Jeździec bez głowy to horrory?? jeśli są to zajmują u mnie najwyższą pozycję... tylko czy przypadkiem nie przez Johnnego ??
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum