Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Ulubiony horror...???
Author Message
Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Jul 31, 2004 9:57 am   

Nimue wrote:
Cóż tam jest cała masa najśmieszniejszych rzeczy: począwszy od dwuch zabawkowych tramwaji a skończywszy na "wielkiej matce super zombiaku" poprzez wątek miłosny wśród zmasakrowanych ciał i dzieciaku zombiaku miksowanego w sokowirówce - nie wiem która jest najlepsza może jak matka zabija torebką małpe która przed chwilą pożarła tygrysa ? Wiesz jeśli ten film leci u ciebie w kinie to go obejżyj tylko ważne jest żebyś poszła z kimś kto ma poczucie humoru i żebyś ty sama nie koniecznie podchodziła do tego filmu serio bo inaczej ten film nie ma sensu...

heh.. Ja ten film ogladałam i jesli patrzec z perspektywy czlowieka lubiącego perwersyjny troche humor:P i wrecz czarny, angielski humor :P
to film mi sie poboał.. acz przyznam, ze był obrzydliwiy :P
totalna zenada.. :green: :lol: :>

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Wed Aug 11, 2004 12:58 pm   

Ja oglądałam własnie Cube 2-Hypercube-to raczej sci-fi nie horor ale film trzyma w napieciu... Oj trzyma...
Siemanko!

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Sługa Saurona
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sat Aug 14, 2004 9:35 pm   

Rany, ile mnie tu już nie było :hmm:

No cóż, nie mam jakiś ulubionych horrorów. Jakoś nie przepadam za tym gatunkiem filmów. Ale jeżeli już to może "The Ring" lub "The Blair Wich Project" ( tam to jest gorąca atmosferka, a te dźwięki). No i jeszcze "Szósty Zmysł", ale nie wiem, czy jest on do konca Horrorem.

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Aug 31, 2004 10:03 am   

Oglądałem małoh. "13 duchów" i "Krzyk1,2"a tak były fajne ale nia mam swojich ulubionych jak dla mnie trudno stwierdzić ;] :>
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Tue Aug 31, 2004 10:57 am   

13 duchow rzadzi....szkoda jedynie te gostka na slupie...bardzo dobry jest tez "oszukac przeznaczenie 1 i 2"...smieszny film :green: .....:dark:

Platon

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Thu Sep 30, 2004 4:57 pm   

Najbardziej przerażające filmy
(Zap2it.com, Gal/30 września 2004 08:30)

W nowym rankingu przeprowadzonym przez sieć wypożyczalni wideo Blockbuster, tytuł najbardziej przerażającego horroru zdobył "Egzorcysta" z 1973 roku.

"Egzorcysta" w którym w roli opętanej przez szatana 12-letniej dziewczynki wystąpiła Linda Blair, wygrał w rankingu, zdobywając ponad 1/4 głosów miłośników horroru. Przypomnijmy, że obraz otrzymał dwa Oscary: za najlepszy scenariusz adaptowany według powieści Williama Petera Blatty'ego oraz za najlepszy dźwięk. Produkcja doczekała się również kilku kontynuacji. Najnowsza - "Egzorcysta: Początek" - niedawno zadebiutowała w amerykańskich kinach.

Obraz z Lindą Blair wyprzedził "The Blair Witch Project", który zebrał 9 procent głosów. Wynik ten pozwolił mu uplasować się na drugiej lokacie.

W pierwszej dziesiątce najbardziej przerażających filmów znalazł się również pierwszy obraz z Freddym Krugerem - "Koszmar z ulicy Więzów" oraz anglojęzyczny remake japońskiej produkcji "The Ring". W zestawieniu nie zabrakło również filmów o Hannibalu Lecterze - "Milczenia owiec" i "Hannibala".

Klasyczne adaptacje powieści Stephena Kinga - "Lśnienie" i "Dzieci kukurydzy" - również zyskały uznanie wielbicieli gatunku. Zestawienie zamykają produkcje "Piątek 13-tego" oraz "Mroczne Zło".

Z onet.pl

Lady Of Orthank 
Lady Sith

Posted: Thu Sep 30, 2004 7:47 pm   

Ulubiony horror: "Bram Stoker's Dracula" F. F. Coppoli...
Choć z drugiej strony trudno powiedzieć, czy to tylko horror, bo mamy trochę romansu i takie tam...
W każdym razie Gary Oldman jako bohater tytułowy jest fenomenalny (i to w każdym wcieleniu :D ).
Dech zapiera muzyka Wojciecha Kilara i choć sam film różni się diametralnie od książki Stokera (którą polecam ;] ) i tak jest świetny.

PS. A na DVD są świetne dodatki... I klasyczny tekścik pana Oldmana :D
PS2. Same pochwały... Hy hy, ale to tylko i wyłącznie moje zdanie, bo niektórzy mogą nie lubić wampirzych kłów. :P

TO WSZYSTKO WINA MUNDURÓW! *___*

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Oct 01, 2004 11:17 am   

Kwestia co podchodzi pod kategorię, a co nie, bo nie zawsze jestem pewna, ale z moich typów jeśli już coś to:
- The Ring
- Dark Water
- Critters (wszystkie)
- Predator (1,2)
- Oszukać przeznaczenie (1,2)
- 13 Duchów
- Dom na Nawiedzonym Wzgórzu (tak się chyba tłumaczy)
- Dom Frankenstaina
- Resident Evil
I wiele innych w tym stylu.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Fri Oct 01, 2004 3:11 pm   

Oj tak..resident evil, czydom na wzgorzu to bylo cos.. ;)
ogladalam oby dwa te filmy ze dwa lata temu i do dzisiaj jakos nie specjalnie mnie kreci zeby obejrzec to wieczorkiem.. ;)
moim zdaniem lepszy byl resident evil.. choc dom na wzgorzu równiez ma swoj klimat i dobra fabułe.. ;)
tylko glupie zakonczenie.. :) )

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Oct 02, 2004 8:55 am   

Nimrodel wrote:
dom na wzgorzu równiez ma swoj klimat i dobra fabułe.. ;)
tylko glupie zakonczenie.. :) )

To oczywiście kwestia gustu, ale właściwie nie było jak dla mnie takie złe . Najlepsi w towarzystwie wyszli na swoje. :)

Mała Elfka 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Fri Aug 05, 2005 3:08 pm   

Oj, jest tego sporo :)
:twisted: Jezdziec bez glowy
:twisted: Martwe ptaki
:twisted: Egzorcysta (ten ze Scorupco)
:twisted: Nosferatu (wersja z 1936r.)
:twisted: Koszmar z ulicy wiazow
:twisted: Wszystko na podstawie Kinga
:twisted: Wszystko o wampirach
Nie pamietam tytulow, ale jak cos mi sie przypomni, to napisze :)

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Aug 05, 2005 3:59 pm   

A ja osobiście za horrorami nie przepadam :P Na filmach wolę się wzruszać niż ich bac, taka już jestem :D

Ale jeden z horrorów zapadł mi w pamięć. Pierwsza część Blair Witch Project... Matulu, koleżanka mi prawie rękę urwała na tym filmie :lol: Za to dwójka była kiepska. Spaszczony film.

Na Koszmarze z ulicy Wiązów to ja się śmialam :lol: Jakoś taki nastrój mialam niesprzyjający, rodzina nawet chciała mnie z pokoju wywalić, bo im przeszkadzałam w baniu się ;)

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Fri Aug 05, 2005 4:28 pm   

Ja też nie przepadam za horrorami. Nie żebym się bała :P , ale wolę inne gatunki filmów ( chociażby fantasy czy sci-fi). Ale jest kilka takich, które całkiem mi się spodobały:

- Lśnienie
- Milczenie owiec
- Ring
- Egzorcysta
- Jeździec bez głowy
- Lubię nietoperze ( tak beznadziejny, ze aż fajny :P Polski "horror" z '85 roku. Po prostu piękny! Myślałam, że popłaczę się ze śmiechu :D )
- 6 Zmysł
- Klątwa
- Darkwater ( japoński, świetny klimat i bardzo dużo wody :P )

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Aug 05, 2005 5:33 pm   

Milczenie owiec tak jakoś średnio lubię :P Wolę Czerwonego smoka (bo z Edziem Nortonem jest :P joke).

Ale za to 6sty zmysł rlzzz. Widziałam ten film 4 razy, ale jakoś nie potrafię traaktować go jak horror. Chociaż kilka scen jest takich, że brrr...

Limo
Sielanka Hobbitonu

Posted: Sun Aug 07, 2005 10:00 am   

Moim ulubionym horrorem jest jak to to też moi przedmówcy mowili The Ring.Najciekawsza jest fabuła w której kaseta........A zreszta nie będe mówił niech ci którzy jeszcze tego nie oglądali gorąco polecam :tak:

Hobbitka 
Mallorny Lothlórien

Posted: Sun Aug 07, 2005 12:18 pm   

- Milczenie Owiec
- 6ty zmysł
- Amityville
- The Ring
- Omen
- Resident Evil :]
i dużo, dużo innych :]
or just fuck off...

KrieG 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Oct 29, 2005 8:20 pm   

Moje ulubione horrory:
- Amityville(chyba tak się pisze)
- Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną
- Wywiad z Wampirem
- The Ring
- Resident Evil
- Idle Hands

i wiele, wiele innych :)
I feel the anger changing me.

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Sat Oct 29, 2005 8:29 pm   

Jakieś dwa dni temu, na Ale kino!, albo innej podobnej stacji, szła " Narzeczona Diabła", chyba z 60 któregoś roku.
Ja i mój kot leżelismy rozwaleni na kanapie i przerzucaliśmy kanały :) Natrafiłam właśnie na ten horror, a że nazwa mnie zachęciła ( domysliłam się, że będzie dużo śmiechu) to postanowiłam go obejrzeć :] Rola główna- nikt inny jak Christopher Lee! Saruman w roli diabła! :P Film tak rozwala, że ze śmiechu rozbolał mnie brzuch. A przy scenie z Aniołem Śmierci ( kary koń z ognistoczerwonymi ślepiami, stający dęba i rżący. Zbliżenie na pysk i kopyta uniesione do góry... :lol: ) o mało nie spadłam z kanapy i obudziłam biednego, niewyspanego kota :P
Nie ma to jak hollywoodzkie horrory z lat 50 i 60 :]

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: