Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Nov 03, 2005 9:15 pm
Z "cudze chwalicie swego nie znacie" nie wyskakuj Nie była to krytyka "Wiedźmina" w ciemno, jeno po zapoznaniu się z wizją [o ile jakąs miał] reżysera
A "Wiedźmin" to dosc... specyficzny film. Ma parę plusów i mnóstwo minusów, ale tak to sie konczy jak sie miesza ksiazki, przesłania, a z pierwotnego tekstu mało co zostaje
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Fri Nov 04, 2005 1:22 pm
Jedyne co mi się podobało w Wiedźminie to muzyka To by było na tyle plusów (no może jakiś omijam, bo film dawno i aż raz widziałam )
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Joined: 31 Oct 2005 Posts: 50 Location: Z koziej dupy traba
Posted: Fri Nov 04, 2005 10:53 pm
...Mowcie co chcecie,ja tam uważam,że na jak na Polski film była to udana produkcja,
jest tylko zla obsada ,Jedak lepsza jest gra-'wiedzmin_gra wyobrazni"...w to sie gralo kiedys,dopoki sie nie kupilo dnd...heh.Stare dobre czasy...
Alliance_of_Krynn.gif
356 Time(s) 3.19 KB
_________________ Zawsze znajdzie sie ktos kto uzupelni braki
Kto podniesie na duchu, za to dzieki chlopaki...
Posted: Sat Nov 05, 2005 10:54 am
A wg mnie obsada jest świetna, tylko niewykorzystana. O! Jakby był obry scenariusz to wszystkie gwiazdy polskiego kina zaangazowane w tą produkcję pokazałyby na co ich stać Z drewnianych dialogów niewiele się zrobi żebrowski moim zdaniem zagral swietnie, Wolszczak była niezła, choc stara troche Chyra jako Borch Trzy Kawki bardzo mi odpowiadał. A Jaskra wole o fizjonomii filmowej niz ksiązkowej Po prostu bardziej mi pasuje do wyobrazenia barda
A muzyka jest genialna...
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Sat Nov 05, 2005 5:29 pm
A wg. mnie Jaskier to poza samym scenariuszem najwięszka pomysłka tej ekranizacji....Bard winien być przystojnym młodzieńcem a nie przygrubym i przystarym facetem ale o tym chyba już było kiedyś
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Sat Nov 05, 2005 7:04 pm
No a właśnie mi takie bard pasował Jak ktoś tyle pije to nie moze być szczupły Zamachowski był tak pełnym uroku Jaskrem, ze nie byłam sobie w stanie wyobrazić Jaskra podobnego do elfa
Joined: 31 Oct 2005 Posts: 50 Location: Z koziej dupy traba
Posted: Sat Nov 05, 2005 7:45 pm
Elin wrote:
A wg. mnie Jaskier to poza samym scenariuszem najwięszka pomysłka tej ekranizacji....Bard winien być przystojnym młodzieńcem a nie przygrubym i przystarym facetem
Zgadzam sie...
_________________ Zawsze znajdzie sie ktos kto uzupelni braki
Kto podniesie na duchu, za to dzieki chlopaki...
Posted: Sun Nov 06, 2005 3:53 pm
A mi tak jak Kei bardziej odpowiadał Jaskier filmowy niż książkowy W życiu jakieś tam zwiewne i przystojne coś
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Posted: Sun Nov 06, 2005 6:20 pm
Własnie sapkowy Jaskier był zbyt fikusny, zbyt mi sie z dzieciuchem kojarzył Te jego hasla wszystkie bardziej pasowały do takiej zamachowskiego barda Poza tym strasznie mi sie podoba jak Zamachowski spiewał ballady
Mój ulubiony gatunek to dramat obyczajowy (ale nie taki z serii "Prawdziwe historie" ), czyli np. "Więzień nienawiści", "25 godzina", "21 gramów". Bardzo sobie cenię dobre thrillery: "Siedem", "Lęk pierwotny", czy "Podziemny krąg"
Właściwie to ja nie wiem co lubie oglądać najbardziej... byle nie opere! już nie moge! ostatnio ponad 3h oglądaliśmy "Wesele figara"
Najfajniej to się chyba ogląda komedie... Ah olśnienie! moje ulubione są francuskie filmy! Taaaak
Francuskie?Ale chyba tylko komedie.Bo inne to są takie se.
A ja nie mam ulubionego gatunku.Z każdego gatunku można zrobić dobry film, ale można też zrobić tragiczny.
Np.Hooligans - głupie i bezsensu.Podobny(ale tylko wizualnie) jest podziemny krąg.Ale on przynajmniej ma jakieś przesłanie i o coś w nim chodzi!
No komedie lubie bardzo (Z Jean'em Reno i Louis'em De Funes )ale np. "Bardzo długie zaręczyny", czy "Wasabi"(to jest komedia, ale z wartką akcją ) to też francuskie filmy.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum