Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Feb 15, 2003 7:00 pm Ulubiona Scena i Ujecie w FotR
No wlasnie, które?
Dla mnie scena to w ruinach Amon Sul, gdy hobbici stoja po srodku, a Nazgule powoli wychodza z mroku, poprostu genialna. A ujecie, to bedzie Gdy Gandalf jest uwieziony na Orthancu, jest tam taki moment gdy kamera jakby zlatuje prostopadle do wiezy. Fanstastyczne ucjecie. I jeszcze wracajac do Amon Sul, zaraz po zgaszeniu ogiska przez Froda, gdy podbiegaja do krawendzi i widza w mgle sunacych Nazguli...
nagg
Ulubioną scenką dla mnie jest ... hmm... Powiem szczerze, że cały film jest moją ulubioną scenką :wink: Dużo jest tu ulubionych scenek, jak bitwy, rozwój akcji w lesie z Entami, gonitwa Nazguli itd... Ale najśmieszniejszą dla mnie scenką jest to, jak Merry i Pippin ukradli Gandalfowi fajerwerki
A ulubione ujęcie? Wszystkie :wink:
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
Posted: Sun Feb 16, 2003 4:13 pm
Moim zdaniem bardzo dobrym ujeciem była scena śmierci boromira i jeszcze bardzo fajny moment gdy frodo stoi na goscincu i gdy nadjezdza nazgul no i jeszcze scena gdy arwena wzywa koniki
Posted: Sun Feb 16, 2003 5:48 pm
Zacznijmy od poczatku... Przemowa Bilba i kilka tysiecy bodajze bibulowych lisci za nim. Rivendell jak jest pokazany dom Elronda. Moria i nieslychana mrocznosc tej kopalni. Balrog z Gandalfen na Moscie Kazar-Dum. LothLórien w wersji extended. Argonath. Scena jka spadaja Gandalf z Balrogiem. Pippin gdy siedzi na Drzewcu. Eowina czekajaca przed wejsciem do palacu Theodena. (w ogole Eowina mym zdaiem jest dobrze dobrana). Drzewiec na skraju Fangoru spogladajacy na Isengard. Wkroczenie konnicy do Bitwy pod Helms Deep. Frodo I Nazgul na poczwarze... I wiele wiele innych
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
Hmm... hm.... heh... no tak... mialo byc FotR, ale widze ze wszyscy mnie olali :mrgreen: no to dobra, juz... to ja powiem moje ulubione do TTT
1) Odsiecz Gandalfa w Helms Deep
2) Arwen nad grobem Aragorna
3) Przeglad sil Sarumana, jak kamera sie oddala, i leci przez las wluczni
to pokrotce, fantastyczne sa tez inne, gollum, nazgul... no i enty... ale tamte 3 najwieksze wrazenie wywarly
nagg
dla mnie jednym z najlepszych ujec jest to, w ktorym Gandalf krzyczy :"Bibo Baggins!!!" podczas klotni o pierscien w domu Bilba. drudie bardzo dobre ujecie to to, w ktorum widac cala druzyne pierscienia biegnaca przez Morie, zaraz po walce. to tyle jesli chodzi o fotR, a w TTT bieg Aragorna, Legolasa i Gimliego widziany ze smiglowca , pierwsze pojawienie sie Gandalfa oraz wiele, wiele innych, krorych nie jestem w stanie tu wymienic...
TTT scena jak Gimli skrzeczy to Legolasa ze nic nie widzi i zaraz ujecie zza murów na całą armię Sarumana ( pochodnie ) i cały ten oręż
FOTR - Moria , spotkanie elfów przed LothLórien i Ostatnie Przymierze
Posted: Mon Feb 17, 2003 7:30 pm TTT najlepsze sceny
Taak, humor Gimliego byl genialny i naleza sie pochwaly za to P. Jacksonawi. Moim zdaniem, w ogole cala Bitwa o Helmowy Jar zrobiona zostala po mistrzowsku. Szczegolnie udanym efektem, byl ten gdy wybuchal mur. Po prostu poezja. A i przyjrzyjcie sie kto leci miedzi kawalkami muru
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
Według mnie najlepsza scena w FoTR byla scena w Hadhodrondzie (Morii) scenografia bardzo mi sie podobala tak jak Barlog poprostu bylo tak jak mialo byc, a druga scena to ognie sztuczne i psikus Merrego i Pippina... i ich miny po fakcie
Film obfituje w doskonałe ujęcia ale jako fanatyk broni wskażę tylko te z "mojej" dziedziny:
1.Scena walki z Trollem - zwróćcie uwagę jak różnie walczą bohaterowie, inaczej nawet trzymają łuki
2.Scena nocnej napaści jeźdźców Eomera na Uruk-hai (którzy porwali hobbitów) - jeden rycerz rewelacyjnie strzela konno z łuku z siebie.
3.Szarża posiłków Eomera pod Helmowym Jarem - jeden z jeźdźców widowiskowo siecze mieczem pod siebie.
4.Desperacka szerża Theodena i Aragorna - ujęcie na moście.
Poza tym bardzo podobała mi się scena obudzenia wód u brodu do Rivendell.
_________________ ...bębny...bębny grają w głębinach...
No to teraz kolej na mnie :wink:
W FotR:
1. Scena, w której Bilbo opowiada małym hobbiciątkom swoje przygody... Twarzyczki tych dzieci były rozbrajające
2. Scena z fajerwerkowym smokiem - wyraz twarzy hobbitów mówi sam za siebie
3. Cały początek, a w szczególności słowa Galadrieli: "History became legend... Legend became mith..."
W TTT:
1. Gadzi Język kuszący Eowinę
2. Scena z tekstem Gimlego o krasnoludzkich brodach
3. Arwen płacząca nad grobem Aragorna i - potem - błąkająca się po lasach Lothlórien
4. Wewnętrzna walka Golluma z samym sobą
_________________ "Kochać to znaczy nigdy nie mówić przepraszam..."
Posted: Sun Mar 02, 2003 9:13 pm
A więc tak:
1. na początku jak hobbiciątka czekają za Gandalfa ,,pojazdem" na fajerwerki.
2. Prom Buckenberry (?)- wiem ,że nazwe źle napisalam ,ale nie chce mi sie sprawdzic w kasiązce
5. finałowa część Narady u Elronda (you have my sword...)
3.Walka z trollem w Morii (a najbardziej troll kontra Legolas(!).
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Mon Mar 10, 2003 8:38 pm
w FoTR:
-Wszystko co było w MOrii
-przeprawa przez bród Rivendell
-Pobyt w lesie LOthlorien
-Argonath
i śmierć Boromira...
w TTT:
-Bitwa o helmowy jar
-jak legolas na konia wsiada....
-humor Gimlego
Posted: Fri Mar 14, 2003 8:32 pm
W FOTR:
- Początek...Szczególnie historia, którą mówi Galadriel i Ostatni Sojusz...
- Sceny z Nazgulami na Amon Sul(w ogóle w Nzagule filmie są super!)...
- Pogoń Nazguli oraz przeprawa przez bród Bruinen
- Rivendell
- Lothlórien
- Argonath
W TTT:
- Gimli odzywający się, że nic nie widzi i to co mu odpowiada Legolas...
- Arwena płacząca nad grobem Aragorna, a potem jak chodząca po Lothlórien
- Legolas wskakujący na konia przy napaści Wargów...
- Napaść Eomera i jego ludzi na bandę orków...
- Bitwa o Helmowy Jar
- Nazgóle na latających stworach...
- Gadzi Język kuszący Eowinę
_________________ "Wiatr muska trawy lśniące rosą
Tak lekko, jakby stąpał boso,
Aby nie budzić szmerem ludzi
Śpiących po pracy, która trudzi."
------
"W pewnej chwili wiatr zaczął wiać.
I powietrze wypełniło się mocą."
Posted: Mon Mar 17, 2003 2:56 pm
Szybko sie skapnełam ,że TTT TEZ NO ALE DOBRA:
1.Teksty Gimli'ego podczas pogoni za Uruk-Hai.
2. Bójka miedzy Uruk-Hai (to bylo upiorne z tum miesem)
3.otoczenie reszty drużyny przez odzialy Eomera.
4. jak Eowin stoi przed zamkiem.
5.cala walka w Helmowym Jarze
6.Gollum , ktory ma rozdwojenie jażni i w nocy gada sam do siebie
nie musze chyba mowic ,ze wszystko co dotyczy Legolasa, nie? :wink:
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Mon Mar 17, 2003 4:40 pm
Ponadto scen które wymieniłam wczesniej chciałam dodac jeszcze kilka ..
Moga sie powtarzac
Fotr:
-narada u Elronda . Podobało mi sie Rivendell i własnie narada..
-Scena na Amon sul
-w rozszerzonej edycji w morii jest ukazana ruda mirhrilu i to mi sie podobało..To zachwycenie na twarzach towarzyszy..
-Urodziny Bilba.(i fajerwerki)
TTT:
-Atak Wargów
-Podróż z Edoras do Helmowego jaru..
-Gimli i Eowina..
-Jak Theoden i Aragorn wyjeżdzają z Rogatego Grodu i Gimli dmie w róg helma..
-Jak Gandalf przybywa z odsieczą... :cry:
- Czarna brama :shock: super
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum