Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Fri Apr 09, 2004 11:36 am
FotR to będą wszystkie z "Czarnymi jeźdcami", gdy jechali za frodem, a w Dwóch wierzach, to jak gandalf woła Rorhimos, w Helmowym Jarze Przyznam się, że części trzeciej nie oglądalem
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Moje ulubione sceny:
FOTR: Cała przeprawa przez Morię, łącznie z walkami i upadkiem Gandlafa
TT: Elfy podczas bitwy o Helmowy Jar i odsiecz Gandalfa
ROTK: Rohirrimowie i Armia Umarlych pod Minas Tirith, oraz bitwa pod bramą Mordoru (ten niezapomniany tekst Aragorna: For Frodo [Za Froda]) :wink:
W FoTR lubię scenę, jak Drużuyna walczy z trollem w podziemiach Morii i oczywiście sceny z balrogiem...
W TT lubię taką małą scenkę, jak do Helmowego Jaru przybywają elfy i one w pewnym momencie robią jednocześnie taki zwrót
A w RoTK jak ogniska po kolei się zapalają... jak byłam w kinie to ta scena napełniła mnie jakimś takim dziwnym uczuciem, uniesieniem...
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
A mi sie chyba najbardziej podobało na początku-jak Gandalf z Frodem sie szczęśliwie smieja... Nawet u mnie wywolało to napad wesołosci.
I bardzo mi sie poodbało jak druzyna płynie Anduiną przez Argonath...
I moze jeszcze poczatke oraz wszystkie scena z Balrogiem i Nazgulami. i z Galadriel...
W TTT-jak entowie idą na Sarumana i Isengard. I ta woda... Wspaniałe. No i Rohan-wspaniałe miasto...
W ROTK-jak orly zaboierają Froda i Sama. i jak Eowyn krzyczy ze wsyztskimi "deeeeeaaaaaaaath!!!!!"
Pozdro!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Posted: Sun Aug 15, 2004 9:33 pm
A mnie sie podobały takie sceny:
FotR-
1.Jak Witch-king załatwia tego hobbita z latarnią
2.Jak Frodo leci na tratwe
3.Jak Nazgule wpadają i zabijają kukły
4.Caaaała scena w Morii
5.Walka Drużyny koło Rauros
6.Bitwa pod górą przeznaczenia
TTT-
1.Jak rohańczycy załatwiają uruk-hai
2.Bitwa w helmowym jarze
3.Bitwa z jeźdźcami na wargach
RotK-
1.Jak Aragorn i banda wchodzą do isengardu
2.Miasto Minas-tirith
3.Całe oblężenie, bitwa na polach pellenoru
3.Wypad pod brame
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
w Druzynie Pierscienia
1.text wladcy Angmaru (Dark Lord Sauron wish you die...<czy cos w tym guscie>)(niektorzy interpretowali to jako "szała szała":D)
2.Argonath
3.pekniety Narsil
4.Amon Hen(szczegolnie kiedy Aragorn kaze Frodowi uciekac)
w Dwoch Wiezach
1.przybycie odzialu Haldira(najlepsza to byl ta muzyka w tle<niby ten sam podklad co w Lothlorien a jednak zupelnie co innego...>)
2."wizja" Arweny - z tym grobowcem...
3.Barad -dur
w Powrocie Krola
1.jak Elrond przywiozl Narsila/Andurila Aragornowi Elessarowi
2.ognie sygnalowe(to faktycznie bylo bardzo budujace)
Posted: Wed Dec 29, 2004 11:04 pm
wszystkie te trzy filmy to moje olubione sceny...moge powiedziec ze najbardziej lubie jak SARUMAN mowi "...who will now chalange the army of Isengard and MORDOR..." czy jakos tak ale to jak mowi "Mordor" tak mnie jakos podnieca...tak samo jak Legolas mowi w TTT "...that is no ORC HORN..."...to tez lubie...wiele takich kwesti mam...a sceny hmm...lubie jak BARAD DUR pokazuja...lubie jeszcze wszystkie sceny z RIVENDELL...szarza pod CZARNA BRAMA jak Aragorn mowi do swych rodakow i potem ruszaja na orkow...jak ROHAN bije orkow pod Minas-tirith...MORIE lubie cala...i wogole caly film jest super...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
W fotr lubię najbardziej pościg do brodu.
W two towers lubię wejście elfów do Helmowego Jaru oraz Zjazd konnicy Eomera ze stoku z Gandalfem na czele.
W rotk lubię szarżę Rohirrimów na polach Pelennoru i Morannon.
_________________ Memoriał:
Zabić go mógł tylko feniks...
Uuuuuu... według mnie to jedna z najgorszych i najgłupszych scen w całym filmie Po pierwsze wymyślona irracjonalnie. Elrond aby za szybko nie dojachał? I nie za bezpiecznie? Całą jego gadka doprowadza mnie do mdłości. Nie znosze tej sceny. Nie podoba mi sie i już Nie mogło być jakoś lepiej? Np., zeby dostał go w Rivendell?
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Scena byla wymyslona przez rezysera,to fakt,ale dzieki temu robila jakies wrazenie ogolnie tam byl jeszcze taki przerywnik jak przekuwali Narsila w Andurila i to tez moim zdaniem bardzo ladna scena, i jeszcze przedtem jak Arwen mowi "tato przekuj miecz"...
Eeee. Czepiacie się To była akurat jadna ze znośniejszych scen w całym filmie. A jakiego fajnego zeza robił Aragorn po wyjęciu Andurila Ale tak na poważnie to mnie się nawet podobało. W Rivendell nie byłoby już takiego efektu. A co do realności, to brakowało go nie tylko tej scenie
Posted: Thu Jan 20, 2005 8:09 pm
Dla mnie ta scena nie jest ładna. Jest nielogiczna. Trwała wojna, a elrond sobie z prękością błyskawicy przemierza prawie całe Śródziemie... Logiczne baaaardzo Szkoda że czołgiem nie przyjechał Albo nie przyprowadził całej armii ze sobą Taa Arwenka bidactwo umiera więc idź! walcz! Przecież to nie była misja pt. Ratujmy Arwenkę, tylko ratujmy Śródziemie! A tak to pobudki aragorna przestały byc takie czyste Arwenie mówię NIE
Dla mnie ta scena jest przegadana, jak oglądam film to ja przewijam
Scena przekucia jest ok no ale tam nie ma Arwi
Edit:
Wolę w Rivendell bez efektu Większosc pomysłow PJ-a wywołuje u mnie mieszane uczucia
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum