Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Apr 09, 2003 10:07 am
w Fotr:
-zdecydowanie cała Moria w szczególności ucieczka z komnaty Balina
-ucieczka Arweny od Nazguli
-i początek o wojnieo pierścien
w TTT:
-cala bitwa w Helmowym Jarze(Legolas i Gimil:) )
-scena w której Frodo sti twqarzą w twarz z Nazgulem:)
-odejście elfow z Rivindell
-Czarna Brama :shock:
Dobra, teraz moja kolej.
The Felowship Of The Ring: Narada u Elronda; Rozbrajający text Merry'ego lub Pippin'a (niestety nie pamiętam którego), kiedy to już jest ustalonę, że idą z Frodem: "So where are we going?". Myślałam, że padnę ze śmiechu.
The Two Towers: Moment kiedy Eomer po raz pierwszy kłoci się z Gimlim. Aragorn patrzy się wtedy takim paraliżującym wzrokiem na krasnoluda....
Ja co prawda mam wiele ulubionych scen<wszystkie z Aragornem;P> ale najbardizej podobaja mi sie, z rozszerzonej wersji DVD FOTR;]
- Kiedy Gimli klnie w jezyku krasnpoludow, a Aragorn go upomina,
- KIedy Legolas opowiada Merremu i Pippinowi, ze jeden lambas, potrafi nasycic doroslego czlowieka, po czym Merry mowi ze zjadl juz cztery;]
- I w TTT scena z Arwen i Aragornem w tej altanie;] kocham takie romantyczne sceny;]
_________________ Ae u Esteliach nad
...Estelio han..
......Estelio ammen
Posted: Wed Jun 18, 2003 3:20 pm
włąsnie w rozszerzonej edycji
kto ogladał bedzie wiedział..
gdy Frodo i Sam napotykaja...albo raczej widza elfy kóre ida do szarej rpzystani..
Oraz rozmowa Aragorna z Haldirem na talasie...I predewszystkim widok rozposcierajacy sie na Caras ghaladon..
moglabym tu jeszcze wymieniac..ale po co
Posted: Tue Jun 24, 2003 5:49 pm
No więć tak
FotR:
-urodziny Bilba
-Bree, uwielbiam scene, w której pojawia się Obieżyswiat, Sam krzyczący :"Puść go bo cie załatwię"
- Pole Maggota - W Shire nic nam noe grozi i boski akcent Pippina
-ucieczka Arweny przed Nazgulami, podnoszące się wody Bruinen
-Narada, a szczególnie końcówka z my sword, my bow, my axle i hobbici
-przybycie członków drużyny do Rivendell i rozmowa Elronda z Gandalfem
- "pojedynek" hobbitów z Boromirem przed krebainami z dunlandu
- Sam walący patelniami orków przy grobie Balina
- Gandalf nie wiedzacy gdzie ma iść
-pojawienie się Haldira
- od Argonath do końca, szczególnie Sam : You promised Samwise Gamgee, pojedynek Aragorna z Lurtzem
TTT:
-początek, a dokłdniej jego pomysł
schizofrnia Gollum/Smeagol
-króliczek
-widok na Osgiliath
-Martwe Bagna - nie tyle, ze mi się podobały, ale były swietnie zrobione
-Czarna Brama of course
-Gimli, Aragorn i Legolas w pogoni z hobbitami
-scena w której budzi sie Drzewiec i przerażenie Pippina
-niszczenie Isengardu
-Eowina mówiaca o klatce
-Hama odbierający broń wedrowcom
-montaż scen jak Aragorn znajduje slady
-bitwa w Helmowym Jarze szczególnie przybycie Aragorna, Armii Elfów (mina Haldira ), szarża
-Sam mówiący o dobrze
-wszytskie kawałki humorystyczne, szczególnie krasnoludzkie zony
-i jeszcze ujecie jak Legolas strzela do wargów, on sam jak maszyna a za nim błękit nieba
-"sprzeczka " Aragorna z Legolasem o sens walki, Aragorn i i syn Hamy
-Elrond i łzy Arweny.
Uffffffffff, chyba przegięłam..
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Teraz tak dochodze do wniosku, że moim ulubionym momentem w "The TWo Towers" było to jak Saruman pokazuje Grimie z wiezy Isengard, tzn. swoją armię Uruk-Hai.
Posted: Mon Jun 30, 2003 7:17 pm
Dla mnie njfajniejsze sceny to:
- w "Drużynuie" arwena wypowiada jakies zaklecia przeciwko nazgulom i pojawiaja sie koniki na rzece
- w drugiej czesci najfajniejsza byla jak legolas powiedzial z tej nocy przelalo sie wiel krwi
- kiedy w lesie pojawia sie gandalf lecz juz bialy i kidty gwizda na sliczenego konika
-oczywiscie sceny z Arwena i Aragornem (sam na sam)
- zarabista byla bitwa!!!
-a takze kiedy przybyl Haldir (ciekawy elf) ze swoim wojskiem
-wszystkie sceny "pojedynku"Gimliego i Legolasa
-zjazd Legolasa na tarczy podczas bitwy
NO I NALEPSZA : Gdy pojawili sie orkowie na tych (zapomnialam jak sie nazywaja) hienach , moment gdy legolas wsiada na konia !!!!!!!!
Ta czesc filmu zaskoczyla mnie momentami humorystyki
Posted: Thu Aug 07, 2003 10:02 pm
Noooo... Moria byla fantastyczna ale bardziej podobala mi sie walka w helmowym jarze i Wodna fala na tej rzece w Rivendell no i jeszcze walka na polach z tymi tygrysami w drugiej czesci
Posted: Mon Aug 25, 2003 11:24 am
hehe....mozna nazwac je tez..dzikimi wilkami..;-) ale mniejsza z tym.. :wink: ..Ta fala powodziowa na brodzie cieszy sie tu duzym powodzeniem .. i nawet ja jestem jej zwolennikime..
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum