Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Feb 26, 2003 9:23 am ULUBIONA RASA.
Gobliny, elfy czy hobbici? Może jest to jedne z prostszych pytan ,ale na pewno wymaga przemyślanej odpowiedzi. Więc wysilmy swoje móżdżki :wink: , odpowiedzmy na pytanie i je uzasadnijmy: Którą rasę z Sródziemia lubimy najbardziej? :shock:
Elentari
Last edited by Elentari on Tue Apr 29, 2003 5:06 pm; edited 1 time in total
Posted: Wed Feb 26, 2003 10:24 am
Pytanie moze wywolas tutaj pozadna wojne. (Jak wstapi tu V3RT ) Coz tu mam sie rozpowiadac. Mojej osobie najblize sa elfy (http://wladcapierscieni.com/forum/viewtopic.php?t=23). Sa czyms wiecej nizli tylko prostym zyciem na tej ziemi. Stanowia jakby podloze do budowy szczescia, doskonalosci przez co moga trwac wiecznie. Sa swiatloscia Srodziemia i stanowia niezrozlaczna czesc Ardy. To tyle jak narazie...
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
Z ras Śródziemia najblizsz mojemu stylu zycia sa niewatpliwie Hobbici Taki maly wiejski ludek, zamkniete w swojej idyllicznej enklawie Ahh
A z calego swiata fantasy preferowana "rasa" byli zawsze Undeads - Martwiaki Fascynacja rozpoczela sie od gdy Warhammer Fantasy Battel... Undeads Rulez!
nagg
Elfy.
A dlaczego? Elfy szanują to, co daje im natura. Są piękne, ale nie tylko zewnętrznie. Mają piękną duszę. Są mądre, ale ich wiedza pochodzi nie tylko z książek. Elfy są mądre życiowo. Rozumieją wiele problemów tego :wink: świata, których inni nie potrafią pojąć lub nie mają o nich zielonego pojęcia.
Istnieje jeszcze wiele powodów, dlaczego wybrałam właśnie Elfy. Myślę, że te wystarczą aby zrozumieć, jak cenię tę rasę.
_________________ "Kochać to znaczy nigdy nie mówić przepraszam..."
Ja najbardziej lubię... ludzi (a szczególnie Rohirrimów) oraz krasnoludy.
Może dlatego, że lubię istoty niedoskonałe, walczące daremnie ze światem, straceńczo odważne ale i "tragicznie" dumne ?
_________________ ...bębny...bębny grają w głębinach...
Najbardziej lubie dwie rasy:Elfów i Krasnoludów.
Elfów bo przewyrzszają inne rasy pod względęm piękna, dostojęństwa, mądrości,jakiegoś rodzaju "czystości" i siły zaruwno fizycznej ale przede wszystkim duchowej bo oparły się Sauronowi.
Krasnoludy bo są przeciwieństwem Elfów małe, krępe i bardziej skore do pijaństwa i burd.No ale nie wzros czyni człowieka (właściwie krasnoluda) wielkim.
Posted: Mon Mar 03, 2003 9:47 pm Rohhimowie-najlepsza z ras
Ja najbardziej cenie Rohhimów (ach, ta rozwiana grzywa wierzchowców). A tak na powaznie to uwazam, że oni są super. Analizujac inne rasy stwierdzam, że elfy też są wporządku, krasnoludy prawie nie występują, a nie wiem dlaczego do Gondorczyków nie czuje sympatii (nie wiem czemu, może to przez Denethorna). A co myślicie na temat orków...czy nie sa milutkie...?
Posted: Tue Mar 04, 2003 5:00 pm
Och tak Elanor. strasznie . Ta ich cera (jakby przec całe życie nie pili nic prócz karotki). A ten błysk zębów- widać ,że używają Herbal total. No tak i jeszcze te ich zadbane paznokcie - ja nie moge sie powstrzymac od obgryzania.
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Wed Mar 05, 2003 7:35 pm
No nie mów nie az tak bardzo, sa osoby w naszej szkole, które obgryzają duzo bardziej.
_________________ "... Z szeregów Rohanu buchneła chóralna piesń; śpiewali zadając śmierc, bo radośc bitwy przepełniała ich serca, a piękny i groźny głos piesni dosięgnął uszu obrońców oblężonego miasta..."
Moją ulubioną rasąsą elfy. Elfy wydają mi się rasa bardzo elegancką i dostojną.
No i najważniejsza recz jak one walczą: nikt nie strzela lepiej z łuku niż one. Pewnie mi odpowiecie np. że nikt nie walczy mieczem jak ludzie (czy coś takiego) ale Elfy maja w sobie coś takiego co mnie zauroczyło (nie jestem dziewczyną).
Posted: Sat Mar 29, 2003 12:49 pm
Hmmm jakby sie zastanowic to elfy
Mają wielkoie poszanowanie do przyrody nie to co my ludzie, ale i dar długowieczności.Są piekne i takie tajemnicze... eh... a reszta to juz chyba sami wiecie..
Smoki są taie przebiegle i mówia półprawdami.. Potrafia omamić kazdego swoimi smoczymi słowami ... hheh
I za to je lubie..
Ja naprzykład chciałbym być hobbitem. To rasa spokojna, łagodna czasem zabawna i towarzyska a gdy trzeba to umieją się zebrać i zaatakować przeciwnika.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Jeżeli jako rasę można zaliczyć upiora pierścienia to chciałbym nim być, jeżeli nie to albo Balrogiem (aczkolwiek niekoniecznie) albo ostatecznie hobbitem, bo pomimo wszystko uwielbiam spokój, no chyba, że ktoś wyprawia imprezę....
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum