Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Mar 15, 2004 8:52 pm
Ja chciałabym być człowiekiem z Gondoru. Mieszkać w pięknym Minas Tirith (blisko Mordoru :wink:) i wogóle...
Wogóle Gondor kojarzy mi się z honorem i innymi dobrymi cechami...
I też dlatego że Faramir mieszkał w Gondorze :wink:
Tak naprawde lubię wszystkie rasy, a najbardziej Hobbitów, ale mimo tego że ich lubie to jednak nie chciałabym być Hobbitem...
_________________ "Even the smallest person can change the course of the future..."
Tak!!! Enty są super. Nigdzie im się nie śpieszy i tak długo żyją (są starsze od elfów). Poza tym za bardzo nie przejmują się światem no chyba że zagraża im niebezpieczeństwo.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Sun Apr 25, 2004 8:21 am
Quote:
czy sie wychwalaja.. no i moze.. tacy juz są.. najstarsi i maja prawo by byc wyniosłymi ponad inne rasy srodziemia
To akurat nie jest dla mnie żaden argument. To, że jakaś rasa jest starsza nie powinno dawać żadnego prawa. Ja bym powiedziała inaczej. Oni są wyniośli ponieważ są długowieczni i w czasie swego długiego życia zebrali wielki bagaż doświadczeń i mądrości. Zresztą nie wiem czy nazywanie tego dumą i wyniosłością jest tak całkiem na miejscu. Dla mnie ludzie są często dużo bardziej dumni. Tylko nie zawsze idzie to w dobrą stronę.
Posted: Sun Apr 25, 2004 9:08 am
ok... tu sie zgodze
z tym oczywiscie ogromnym bagazem doswidczen i madrosci..
natomiast z nazywaniem tego dumą i wyniosłoscią to jakos nie za bardzo..
W hobbicie tego nie widac.. z pewnoscia nie tak bardzo bo tam to elfy gromada wesołkow spiewajacych wokół podrózników i ognisk.
Zas w WP i w Silmarilionie mysle ze poczucie dumy i honoru widac z całą pewnoscią...
---------
eh.. co do ludzi.. moim zdaniem to jakos inaczej jest...
Ludzie śa dumni wtedy kiedy muszą.. albo wtedy kiedy chca...
A z tym, ze to w dobrą stronę nie iodzie.. popieram
Ja wolałabym być człowiekiem, nieważne gdzie. Między innymi dlatego, że wiem, jak to jest być człowiekiem, wiem czego się po ludziach można spodziewać.
Co do elfów... Nie uważam, że są dumni i wyniośli - raczej spokojni, opanowani, ważący każdy czyn. Są na Ardzie już tyle lat, że wiedzą, jakie mogą być konsekwencje pochopnych czynów. No i po pewnym czasie mija ta euforia i upijanie się życiem, jak u starszych ludzi
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Tue May 25, 2004 12:54 pm
A ja - jak wiekszośc - chciałabym byc/czuje sie elfem. Nie odpowiada mi wprawdzie wizja nieśmiertelności - ale elfy znudzone światem mogły dobrowolnie udac sie do Valinoiru lub do Domów Oczekiwania - jak matka Feanora i jak żona Elronda.
A dlaczego elfem? Dlatego, że mie zalew cywilizacji. Nie odpowiada mi to, co dzisiejsi ludzie robia ze swoim światem. Mój żywioł to przyroda - las, łąki. Im bardziej nieskażona tym lepiej. Chciałabym uciec od dzisiejszej rzeczywistości - dlatego eskapistycznie zagłebiam sie w świat Śródziemia. Chciałabym życ możliwie blisko natury, ale zdaje sobie sprawe z tego, że w dzisiejszej rzecywistości nie jest to do końca możliwe - nie można życ bez pieniedzy, a i nie każdy potrafiłby wydobyc z ziemi tyle żeby sie chociaz wyżywic...
_________________ ... powaga jest obrządkiem ciała
wymyślonym by pokryc niedostatki ducha...
Posted: Wed Jun 16, 2004 12:15 pm
Nie będę oryginalna... Jasne, że Elfy. Ich umilowanie do przyrody i zycie zgodnie z jej prawami, ich duma, godność i cheć zglębiania wiedzy ktora w ich mniemaniu byla niczym innym jak rozumieniem istoty zjawisk - te wlasnie cechy są mi najbliższe.
Ale Krasnoludy pociagaja mnie swoja naturalnościa, odwagą, rubasznościa nawet Czesto wracam do hobbita i czytam raz po raz dialogi Krasnoludow, są niesamowici...
A ja chciałbym być orkiem Może orkowie z LotR to zły przykład... Chociaż mająw sobie cechę każdego orka - kochają okrucieństwo, wojnę, uwielbiają walczyć itp... No ale za inteligętni to oni nie byli. Jednak myślę że pasuje na orka, ze względy za cechy główne gatunku (Nie licząc tego że są tępe.)
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Posted: Thu Jun 24, 2004 12:13 pm
Elfem i tylko elfem... No, ale musze się rozpisać (za to, że zwrócono mi uwagę ) Od początku filmu WP wiedziałam, że elfy będą DLA MNIE najlepsze. Nie, że piękne i nieśmiertelne, ale mają to cos co mnie pociąga.
_________________ Cherry-elfia łuczniczka z Lorien. Niechętnie patrząca na śmierć, ale chętnie mówiąca: Hannad le.
Ja lubię Upiory ale najbardizje lubię ludzi. Ludiz lubię najbardzije, ale najbardziej uwielbiam hobbitow. Bo lubią jeśćź i są weseli i maja ogródki i też nie chcą nosic kapci (ani butów w ogóle) i są very cool Hobbity rulezzz!
Siemano!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Posted: Sun Aug 15, 2004 10:31 pm
Ja tam hobbitów nie lubie za ich lenistwo, za to, że są tacy monotonni , ale co do ludzi to sa spoko, szczególnie lubie Gondor...ale i tak ELFY i NAZGULE wymiataja
_________________ Mati - najbardziej nieprzyzwoity użytkownik tego forum by Kei
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum