Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Wed Dec 10, 2003 8:13 pm
Były półelfy, jasne że były.
Ja tam najbardziej lubię ludzi, ale nie takich jak są na Ziemi, takich jak są w Śródziemiu, czyli zupełnie inną rasę ludzką. Moim zdaniem jest to wspaniała rasa.
_________________ "Tolkien - był Gandalfem, Czarodziejem bez wieku kształtującym przeznaczenie wielkich królestw."
Ja uwielbiam ludzi , hobbitów tak samo, no elfów też, no i jeszcze entów, no i krasnoludów, chociaż tych trzech ostatnich trochę nie trawię... Ale prawdę mowiąc kocham wszystkie wolne ludy Śródziemia... A ze złych lubię wargów no i smoki też są niezłe...
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Joined: 09 Jan 2004 Posts: 159 Location: wysłanniczka Gwiazd
Posted: Tue Jan 13, 2004 2:39 pm
Quote:
Ja uwielbiam ludzi , hobbitów tak samo, no elfów też, no i jeszcze entów, no i krasnoludów, chociaż tych trzech ostatnich trochę nie trawię...
Frost Lady, nie do końca rozumiem jak można kogoś uwielbiać , a zarazem nie trawić...
Ja najbardziej utożsamiam się z elfami, ale o tym pisałam już chyba w dwu innych tematach, więc nie będe się powtarzac :wink:
Posted: Wed Jan 14, 2004 10:14 am
Uważam, że Tolkien tworząc każdą z raz i nadając im charakreystyczne cechy, kożystał z cech ludzkich. To, że ktoś z was pisze, że np utożsamia się z elfami tylko to potwierdza. To, ze odnajduje w sobie - człowieku cechy elfie.
A ja generalnie lubię wszystkie rasy, każda ma wiele uroku.
Posted: Sun Jan 18, 2004 3:48 pm
Fave rasa - chyba elfy... a jeszcze bardziej półelfy. Za co elfy? Za to co powyżej zostało u nich wymienione: wdzięk, mądrość życiowa... nie chciałabym być jednak z tej rasy, gdyż wolę być śmiertelnikiem. Zaznaczyłam ludzi z Gondoru... łech, ich też lubię... przede wszystkim są śmiertelnikami ^__^
Cóż, nie mialam watpliwosci... Jeździec Rohanu!!! Na drugim miejscu znajduja sie elfowie i na nich obstawialabym, gdybym miala zyc w 'innym' swiecie niz Srodziemie, bo wole ich od ludzi. Jednak w tym przypadku moja odpowiedz byla jasna
A ogółem, co do ludzi to... "Jak krótko płonie ich ogień, lecz jak jasno świeci!"*
*Elaine Cunningham "Srebrne Cienie"
_________________ 'Gęthwin?Ť!' cried Eomer. 'Gęthwin?Ť for the Mark!'
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum