Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Ulubiona bitwa
Author Message
Fanka LOTR 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Jan 23, 2006 9:36 pm   

Szczerze to wszystkie bitwt sa fajne, jesli Aragorn walczy ;) A tak szczerze do najbardziej podobala mi sie walka o Gondor czy tez Minas Tirith - baraly w niej udzial wszystkie postacie jak Merry czy Pippin - 2 male i nie pozorne hobbity, duchy, ktore nie zaznaly spokoju po smierci, a Aragorn przywolal je do pozadku, Legolas, ktory liczyl zabitych ;) i te niebezpieczne olifanty ;) Oczywiscie oceniam na podstawie filmu, bo ksiazki jeszcze nie czytalam ;P

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Tue Jan 24, 2006 3:25 pm   

krawczan wrote:
Szczerze to nie interesuje się czasami przed Isildurem, więc nie znam wszystkich bitew. ;]

Oj, żałuj, żałuj, albo zacznij się interesować :] To chyba najbardziej niesamowity okres w historii Ardy. A już na pewno mój ulubiony. Przypomina trochę starożytność albo średniowiecze. Pełen niesamowitych wydarzeń, magii, wielkich bohaterów, wojen, bitew... Fabuła WP prowadzona jest w taki sposób, ażeby Dawne Dni nie straciły nic ze swojej tajemniczości i zyskały jej jeszcze więcej, pociągały czytelnika i zachęcały go do przeczytania Silma. Każdy fragment, w którym wspomina się osoby czy wydarzenia tamtych czasów, ma w sobie coś pociągającego. Takie przynajmniej odniosłam wrażenie. Tak bardzo mnie to nęciło, że musiałam jak najprędzej poznać mitologię Śródziemia. Poznałam i nie żałuję :) .

krawczan 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Jan 24, 2006 4:36 pm   

Dzięki za zachęte.Prubowałem już zacząć, ale jakoś mi nie szło.Sprubuję jeszcze raz, może tym razem mi się spodoba.Trzeba zauważyć, że Simalirion jest pisany inaczej niż WP czy Hobbit.Jest pisany trochę trudniejszym językiem(takim ala"mitologicznym"). :green:

Fanka LOTR 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Thu Jan 26, 2006 1:45 pm   

Tak tylko zaczepie o wasza rozmowe i zaraz wracam do tematu ;P Zanim zaczelam czytac WP, wszyscy mi to, no nie odradzali, ale ostrzegali, ze jest to trudniejsza opowiesc niz taki Harry Potter. Ale ja bylam przygotowana i jak juz sie wdrazylam to czytalo mi sie coraz latwiej. Ale gdy prubowalam czytac Hobbita, to juz mi nie wychodzilo. Dlatego mysle, ze to zalezalo od checi przeczytania ;)
Wszystkie bitwy sa fajne, kiedy Legolas strzela z daleka, Aragorn szybko macha mieczem, a Gimli z tym swoim toporem (jak on daje rade, to ja nie wiem ;P). NO i Gandalf, jak tym kijem nie trzasnie po lbie ;) To jest dopiero walka ;)

feathor 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Thu Feb 23, 2006 5:11 pm   

Biorąc pod uwagębitwy z samego "Władcy", to tylko Helmowy Jar, który to wbrew pozorom, też miał niemały wpływ na losy Śródziemia, bo przecież nie trudno sobie wyobrazić sytuację, gdy wojska mordoru ruszają na Białą Wieżę ze wschodu, a z północnego zachodu zakleszczają oblężenie Isengardzkie legiony. jesli natomiast można by się odnieść i do "Silmarilliona", to disco, jakie użądzili Valarowie Malrokowi :D :D:D Chiałbym obejżeć ruiny tej cytadeli (wybaczcie, ale Silmarilliona czytałem już trochę temu, i nazwy nie pamiętam :/ )

A mi tuo fo taitai...

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: