Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Szczerze to wszystkie bitwt sa fajne, jesli Aragorn walczy A tak szczerze do najbardziej podobala mi sie walka o Gondor czy tez Minas Tirith - baraly w niej udzial wszystkie postacie jak Merry czy Pippin - 2 male i nie pozorne hobbity, duchy, ktore nie zaznaly spokoju po smierci, a Aragorn przywolal je do pozadku, Legolas, ktory liczyl zabitych i te niebezpieczne olifanty Oczywiscie oceniam na podstawie filmu, bo ksiazki jeszcze nie czytalam ;P
Szczerze to nie interesuje się czasami przed Isildurem, więc nie znam wszystkich bitew.
Oj, żałuj, żałuj, albo zacznij się interesować To chyba najbardziej niesamowity okres w historii Ardy. A już na pewno mój ulubiony. Przypomina trochę starożytność albo średniowiecze. Pełen niesamowitych wydarzeń, magii, wielkich bohaterów, wojen, bitew... Fabuła WP prowadzona jest w taki sposób, ażeby Dawne Dni nie straciły nic ze swojej tajemniczości i zyskały jej jeszcze więcej, pociągały czytelnika i zachęcały go do przeczytania Silma. Każdy fragment, w którym wspomina się osoby czy wydarzenia tamtych czasów, ma w sobie coś pociągającego. Takie przynajmniej odniosłam wrażenie. Tak bardzo mnie to nęciło, że musiałam jak najprędzej poznać mitologię Śródziemia. Poznałam i nie żałuję .
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Dzięki za zachęte.Prubowałem już zacząć, ale jakoś mi nie szło.Sprubuję jeszcze raz, może tym razem mi się spodoba.Trzeba zauważyć, że Simalirion jest pisany inaczej niż WP czy Hobbit.Jest pisany trochę trudniejszym językiem(takim ala"mitologicznym").
Tak tylko zaczepie o wasza rozmowe i zaraz wracam do tematu ;P Zanim zaczelam czytac WP, wszyscy mi to, no nie odradzali, ale ostrzegali, ze jest to trudniejsza opowiesc niz taki Harry Potter. Ale ja bylam przygotowana i jak juz sie wdrazylam to czytalo mi sie coraz latwiej. Ale gdy prubowalam czytac Hobbita, to juz mi nie wychodzilo. Dlatego mysle, ze to zalezalo od checi przeczytania
Wszystkie bitwy sa fajne, kiedy Legolas strzela z daleka, Aragorn szybko macha mieczem, a Gimli z tym swoim toporem (jak on daje rade, to ja nie wiem ;P). NO i Gandalf, jak tym kijem nie trzasnie po lbie To jest dopiero walka
Posted: Thu Feb 23, 2006 5:11 pm
Biorąc pod uwagębitwy z samego "Władcy", to tylko Helmowy Jar, który to wbrew pozorom, też miał niemały wpływ na losy Śródziemia, bo przecież nie trudno sobie wyobrazić sytuację, gdy wojska mordoru ruszają na Białą Wieżę ze wschodu, a z północnego zachodu zakleszczają oblężenie Isengardzkie legiony. jesli natomiast można by się odnieść i do "Silmarilliona", to disco, jakie użądzili Valarowie Malrokowi :D:D Chiałbym obejżeć ruiny tej cytadeli (wybaczcie, ale Silmarilliona czytałem już trochę temu, i nazwy nie pamiętam )
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum